Optimist Milli Takimi aday kadrosu, Mugla'da kampa girdiOsman URAS- Bodrum ilçesindeki kampta, 24 sporcu yelken açti

Optimist Milli Takimi aday kadrosu, Mugla'da kampa girdiOsman URAS- Bodrum ilçesindeki kampta, 24 sporcu yelken açti

MUGLA (AA) - Optimist Milli Takimi'na seçilmek isteyen yelkencilerin Mugla'nin Bodrum ilçesindeki kampi basladi.

Dünya ve Avrupa sampiyonalarinda Türkiye'yi temsil edecek sporcularin belirlenmesi amaciyla düzenlenen kampa 24 sporcu katildi.

Yelkenciler, Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Subesi Tesisleri'nin bulundugu Içmeler mevkisinde antrenmanlarini yapiyor.

Sporcular, Optimist Milli Takimi Antrenörleri Alican Selcik ve Gökhan Durkal esliginde yelken açti. Kampta, Türkiye Yelken Federasyonunun davetiyle ev sahibi kulüpten Serdar Çiçek ve Istanbul Yelken Kulübünden Bilgehan Türkmen de görev aldi.

Alican Selcik, AA muhabirine yaptigi açiklamada, kampta sporcularin güncel performanslarini görmeyi ve daha da artirmayi amaçladiklarini söyledi.

Bu yil Avrupa Optimist Sampiyonasi'nin 15-22 Temmuz'da Yunanistan'da yapilacagini aktaran Selcik, "Avrupa Sampiyonasi öncesi 6-11 Nisan'da Atina'daki uluslararasi özel bir yarisa katilacagiz. Kamptaki sporculardan 12'si ile gidecegimiz yarista, sampiyona için iyi bir hazirlik dönemi geçirmek istiyoruz." diye konustu.

Selcik, nisan sonunda ikincisi Ayvalik'ta gerçeklestirilecek milli takim seçme yarislarinin ardindan ay-yildizli kadronun belirlenecegini kaydetti.

Sporcularin denizde antrenmanlarin yani sira karada da egitimlere katildigi kamp, 31 Mart Cuma günü tamamlanacak.