Nakliyat-Is Sendikasi, isveren PTS AS'nin "sendikal çogunluk tespitine" yaptigi itirazi geri çekmesini istedi Mehmet Ali Derdiyok

Nakliyat-Is Sendikasi, isveren PTS AS'nin "sendikal çogunluk tespitine" yaptigi itirazi geri çekmesini istedi Mehmet Ali Derdiyok

ISTANBUL (AA) - Nakliyat-Is Sendikasi üyeleri, sendikal çogunlugu saglayarak toplu sözlesme yapmaya hak kazandiklari Paket Tasimacilik Sistemleri (PTS) AS'de, isverenin "sendikal çogunluk tespitine" yaptigi itirazi geri çekmesini talep etti.

Sirketin Bahçelievler'deki binasinin önünde toplanan sendika üyesi bir grup, "Paket Tasimacilik Sistemleri yetki itirazini geri çek" yazili pankart açarak, sloganlar atti.

Basin açiklamasi yapan Nakliyat-Is Sendikasi Genel Baskani Ali Riza Küçükosmanoglu, geçtigimiz aylarda PTS AS'de örgütlenen sendikanin, çogunlugu elde ettigini belirterek, 28 Subat'ta basvurulan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanliginin, 9 Mart itibariyle toplu sözlesme yapmaya hak kazanildigini bildirdigini anlatti.

Bu süreçten sonra isveren PTS AS'nin, "çogunluk tespitine yetki itirazi" yaptigini belirten Küçükosmanoglu, itirazin geri çekilmesi durumunda önümüzdeki aylarda toplu sözlesme görüsmelerine baslanacagini dile getirdi.

Küçükosmanoglu, isletmede 184 üyelerinin bulundugunu, daha insanca yasayabilecekleri bir ücret ve insan onuruna yarasir çalisma kosullari talep ettiklerini vurgulayarak, "Isveren bu süreçte baska sebepler gösterilse de aslinda sendika örgütlenmesine gözdagi vermek amaciyla 2 arkadasimizin is akdini feshetmistir. Bu yetki itirazi da aslinda keyfi bir itirazdir. Bazen bu yetki davalari 5 yili asmaktadir, 10 yili bulan yetki davalari vardir. Yargi sürecinin uzamasiyla, bir bakima anayasal hak olan sendikalasma hakki, hak olmaktan çikmaktadir. Çalisma barisinin bozulmasini istemiyorlarsa isvereni, yetki itirazini geri çekmeye çagiriyoruz." ifadelerini kullandi.