Milli sporcu Alya Akar, serbest dalista dünya sampiyonlugu hedefiyle çalisiyorMesut Karaduman- Alya Akar:- "Sampiyonada hedefim Istiklal Marsi'mizi okutup, kürsüde birinci olarak yer almak. Ayni zamanda orada yeni Türkiye rekorlari kirmayi hedefliyorum"

Milli sporcu Alya Akar, serbest dalista dünya sampiyonlugu hedefiyle çalisiyorMesut Karaduman- Alya Akar:- "Sampiyonada hedefim Istiklal Marsi'mizi okutup, kürsüde birinci olarak yer almak. Ayni zamanda orada yeni Türkiye rekorlari kirmayi hedefliyorum"

TEKIRDAG (AA) - MESUT KARADUMAN - Serbest dalista dünya ikinciligi bulunan milli sporcu Alya Akar (15), Dünya Sampiyonasi'nda ardini zirveye yazdirabilme hedefiyle hazirliklarini sürdürüyor.

Üç yil önce tanistigi serbest dalista kendisini göstererek milli takima seçilen Akar, bugüne kadar katildigi sampiyonalarda önemli dereceler elde etti.

Alya Akar, Serbest Dalis Havuz Türkiye Sampiyonasi'nda geçen yil gençlerde farkli kategorilerde 3 gümüs, Serbest Dalis Havuz Dünya Sampiyonasi'nda farkli kategorilerde 2 gümüs ve 1 bronz madalyanin sahibi oldu.

Bu yil Ankara'da düzenlenen Serbest Dalis Havuz Türkiye Sampiyonasi'nda Akar, paletsiz tek nefeste ve nefes tutma da altin, monopalet kategorisinde de gümüs madalya kazandi.

Akar, 7-13 Mayis'ta Kuveyt'te düzenlenecek Serbest Dalis Indoor Dünya Sampiyonasi'nda da Türkiye'yi temsil edecek. Milli sporcu, birincilik kürsüsüne çikarak basarilarina dünya sampiyonlugunu eklemek istiyor.

- "Hedefim kürsüde birinci olarak yer almak"

AA muhabirine açiklamada bulunan Alya Akar, derecelerine yenilerini eklemek için çalismalarini sürdürdügünü söyledi.

Her zaman daha iyi dereceler elde etmek için çalistigini belirten Akar, "Geçtigimiz haftalarda Türkiye Sampiyonasi'na katildim. Bu sampiyonada ayni zamanda milli takim seçmeleri de yapildi. Organizasyonda 2 Türkiye birinciligi, bir de ikincilik kazandim. Ayni zamanda 2 milli takim barajini da geçtim. Kuveyt'te düzenlenecek Serbest Dalis Indoor Dünya Sampiyonasi için milli takima seçildim. Sampiyonada hedefim Istiklal Marsi'mizi okutup, kürsüde birinci olarak yer almak. Ayni zamanda orada yeni Türkiye rekorlari kirmayi hedefliyorum." ifadelerini kullandi.

Antrenör Sertan Aydin da sporcusunun Dünya Sampiyonasi'nda altin madalya kazanmak için mücadele edecegini dile getirdi.

Türkiye Sampiyonasi'nda Akar'in güzel dereceler kazandigini ifade eden Aydin, "Alya elde ettigi derecelerle ülkemizi Dünya Sampiyonasi'nda temsil etme hakki kazandi. Geçen yil kaçirmisti ama bu sene kendisinden dünya sampiyonlugu bekliyoruz. Alya yas itibariyla tam zamaninda kulübümüze gelerek serbest dalisla tanisti. Çalismalari sonucu emeginin karsiligini aldi. Insallah katilacagi organizasyondan da dünya sampiyonu olarak Türkiye'ye geri dönecektir." diye konustu.