Mersin ve Japonya'daki firmalar arasinda isbirligi ve yatirim protokolü imzalandi Mustafa Ünal Uysal

Mersin ve Japonya'daki firmalar arasinda isbirligi ve yatirim protokolü imzalandi Mustafa Ünal Uysal

MERSIN (AA) - Mersin'de, milli imkanlarla mekatronik ve havacilik alaninda çalisma yapan bir firma ile Japonya'daki bir sirket arasinda isbirligi ve yatirim protokolü imzalandi.

Bir otelde düzenlenen imza törenine, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kent protokolü, sivil toplum kuruluslari temsilcileri ve Japonya'daki firmanin yetkilileri katildi.

Vali Pehlivan, törende, Türk firmasinin çalismalarini uluslararasi boyuta tasidigini söyledi.

Bu firmanin profesyonel bir anlayisla çalisma yaptigini dile getiren Pehlivan, söyle devam etti:

"Cumhuriyetimizin 100. yilindayiz. Cumhurbaskani'mizin ifadeleriyle Türkiye Yüzyilina adim atmak üzereyiz. Yine Cumhurbaskani'mizin ifadeleriyle TEKNOFEST kusagi diye bir kusak olustu. Iste bu firmanin yetkilileri TEKNOFEST kusaginin temsilcileri. Ürettikleri ve ortaya koyduklariyla karsimizdalar. Tipki SIHA'larimizi, IHA'larimnizi üreten ve teknolojiyi gelistiren onlarla gurur duydugumuz Türk mühendisler gibi bu kardeslerimizde eser ortaya koydu."

Pehlivan, sadece bilim ve teknolojide degil her alanda proje üreten, fikir gelistiren ve bunu hayata geçiren nesille yeni bir yüzyila dogru emin adimlarla yürüdüklerini vurguladi.

Gençlerin çalismalarinin önemine deginen Pehlivan, "Dünüyle bugünüyle geçmisimizden güç alacagiz, gözümüz de gelecekte olacak. Bunun örnegini ve mutlulugunu bugün burada yasiyoruz. Bu baslangiçla baska güzel gelismelere adim atmaya vesile olacaktir." diye konustu.

Imza töreninde Türk ve Japonya firmalarinin yetkilileri de bir konusma yapti.

Konusmalarin ardindan iki firma arasinda isbirligi ve yatirim protokolü imzalandi.

Programda, Türk firmasinin milli imkanlarla hazirladiklari yangin söndürme, zirai ilaçlama ve görüntüleme dronlari sergilendi.