Kano sporunda hedefler yükseliyorFatih Çakmak-Türkiye Kano Federasyonu Baskani Alper Cavit Kabakçi: "23 Yas Alti Avrupa Sampiyonasi'nda 2 final çektik. Hiç madalya alamadigimiz durgunsu kano bransinda hem madalyalar aldik hem Avrupa'da ilk 9'un içerisinde yer aldik" - "Hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatlari'na katilmak. Akarsu bransinda 2 genç sporcumuz var, durgunsu bransinda ise Hilal Avci'dan olimpiyat kotasi bekliyoruz" - "Sporcularimiz ayni disiplinle antrenmanlara devam ederse 2028 olimpiyatla

Kano sporunda hedefler yükseliyorFatih Çakmak-Türkiye Kano Federasyonu Baskani Alper Cavit Kabakçi:
"23 Yas Alti Avrupa Sampiyonasi'nda 2 final çektik. Hiç madalya alamadigimiz durgunsu kano bransinda hem madalyalar aldik hem Avrupa'da ilk 9'un içerisinde yer aldik"
- "Hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatlari'na katilmak. Akarsu bransinda 2 genç sporcumuz var, durgunsu bransinda ise Hilal Avci'dan olimpiyat kotasi bekliyoruz"
- "Sporcularimiz ayni disiplinle antrenmanlara devam ederse 2028 olimpiyatla

ANKARA (AA) - FATIH ÇAKMAK-HÜSEYIN DOGRU - Türkiye Kano Federasyonu Baskani Alper Cavit Kabakçi, kano sporunda gençlerde önemli basarilar kazandiklarini, bunun da umutlarini yükselttigini söyledi.

Anadolu Ajansi (AA) Spor Sohbetleri'ne konuk olan Baskan Kabakçi, Türkiye'de kano sporunun geldigi noktayi degerlendirdi.

2022 yilinin genç kanocular açisindan çok basarili geçtigini hatirlatan Kabakçi, "Durgunsu ve akarsu olarak iki olimpik bransimiz var. Bunun haricinde de deniz kanosu ve dragon bot faaliyetlerimiz var, bu sene rafting bransi da bize baglandi. Uluslararasi faaliyetlerde gençlerle özellikle durgunsu kano bransinda Azerbaycan'da, Slovakya'da iyi dereceler ve madalyalar elde ettik." diye konustu.

Hedeflerini kano sporunu ülke geneline yayginlastirmak oldugunu ifade eden Kabakçi, "Sanliurfa'da 3 spor kulübümüz var. 100'e yakin kano sporcusu bulanan Sanliurfa'dan 3 sporcumuz da milli takima girdi." dedi.


- "23 Yas Alti Avrupa Sampiyonasi'nda 2 final çektik"

Kovid-19 salginindan sonraki süreçte gençlerle önemli bir ivme yakaladiklarini dile getiren Kabakçi, "Özellikle 23 Yas Alti Avrupa Sampiyonasi'nda 2 final çektik. Hiç madalya alamadigimiz durgunsu kano bransinda hem madalyalar aldik hem Avrupa'da ilk 9'un içerisinde yer aldik, bizim için çok önemli bir basari." seklinde konustu.

Kabakçi, Taha Erkan Usta, Serhat Seven, Hilal Avci, Muhammed Emin Sulak gibi sporcularla uluslararasi önemli faaliyetlerden madalyalarla döndüklerini hatirlatarak, "Hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatlari'na katilmak. Akarsu bransinda 2 genç sporcumuz var, durgunsu bransinda ise Hilal Avci'dan olimpiyat kotasi bekliyoruz" diye konustu.

Kano sporuna baslamak için öcelikle su ile barisik olunmasi ve yüzmenin de mutlaka bilinmesi gerektigini kaydeden Kabakçi, "Ülkemizin her cografyasinda kanoyu ulasilabilir ve erisebilir hale getirdik. Kano olimpik bir spor dali, pandemi sonrasinda kürek ve kano insanlarin çok ilgisini çekti. Özellikle, 'Istanbul Bogazi'nda kürek çekmek paha biçilemez', diyorlar." ifadelerini kullandi.


- "2028 olimpiyatlarina birden fazla sporcuyla katilacagimizi ümit ediyorum"


Federasyonlarina geçen yil baglanan rafting bransina yabanci olmadiklarini vurgulayan Kabakçi, "2002'ye kadar Türkiye Kano ve Rafting Federasyonu ismi altindaydi bu branslar, rafting de alt disiplinimizdi. Uluslararasi Kano Federasyonu (ISF) çatisi altinda rafting branslari da yapiliyor. Yeniden bir yapilanma içerisine girdik, koordinatör atadik, bu arkadaslar hep raftingin içerisinden gelen arkadaslar. Bundan sonra raftingi çok konusacagiz." seklinde konustu.

Olimpiyat hedefleri için de Kabakçi, sunlari kaydetti:

"2024 Paris Olimpiyatlari için 500 ve 200 metrede milli sporcumuz Hilal Avci'dan ciddi bir beklentimiz var. Akarsu bransinda da Mustafa Arda Acar ve Muhammed Usta iki ayri disiplinde geçen yil Avrupa ve dünya sampiyonasinda yari finalde yaristi. Belaruslu bir antrenörümüz var, altyapidaki sporcularimiz büyükler olimpik takim ile genç olimpik takimi bu sene iki kampta beraber çalistirdik. Çünkü hocamiz genç sporcularin da büyüklerle beraber çalistirilmasini istedi. Antrenörümüzün iyi bir çalisma disiplini var. Sporcularimiz ayni disiplinle antrenmanlara devam ederse 2028 olimpiyatlarina birden fazla sporcuyla katilacagimizi ümit ediyorum."