Türkiye Güres Federasyonu deprem bölgesindeki sporculara yardimda bulunuyorÖzgür Alantor

Türkiye Güres Federasyonu deprem bölgesindeki sporculara yardimda bulunuyorÖzgür Alantor

KASTAMONU (AA) - Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu, deprem bölgesinden kendilerine ulasan tüm güresçilere malzeme desteginde bulunup yardimci olmaya gayret gösterdiklerini belirtti.

Eroglu, Kastamonu Valisi Avni Çakir, Belediye Baskani Galip Vidinlioglu ile Gençlik ve Spor Il Müdürü Resat Asrak'i ziyaret etti.

Güres Federasyonu Baskani Eroglu, ziyaretlerin ardindan AA muhabirine yaptigi açiklamada, 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlerin bölgeyi önemli sekilde etkiledigini söyledi.

Adeta deprem degil, küçük kiyameti yasadiklarini vurgulayan Eroglu, "Kahramanmaras'taki evimde ben de depremi yasadim. Kahramanmaras'ta Uluslararasi 12 Subat etkinlikleri vardi, kurtulus günü etkinlikleri güresle basliyordu. Biz de oradaydik." dedi.

Depremde bazi sporcularinin da hayatini kaybettigine isaret eden Eroglu, "Kahramanmaras Belediyemizin sosyal tesisi vardi. Futbolcu ve güresçi kardeslerimizin kaldigi binaydi. 9 güresçi, 5 de futbolcu kardesimiz olmak üzere 14 sporcumuzu kaybettik. Yaralilarimiz var ama hayati tehlikesi olan yok. Hayatta kalanlara sahip çiktik. Kaybettigimiz vatandaslarimizin mekanlari cennet olsun. Yarali kardeslerimize sifa, yakinlarini kaybedenlere sabir diliyoruz." diye konustu.

Depremin büyük bir afet oldugunun altini çizen Eroglu, söyle devam etti:

"Devletimiz, milletimiz el ele yaralari sarmaya devam ediyor. Devletimiz bütün gücüyle sahada. Güres Federasyonu olarak Kahramanmaras'taki TOHM merkezini Ankara Kizilcahamam'a tasidik. Iki gün önce oradaydik. Sporcularimizi ziyaret ederek malzeme yardiminda bulunduk. Kahramanmaras Spor Egitim Merkezinden gelerek Ankara TEDAS Spor Kulübünde çalismalarina devam eden güresçi kardeslerimizi ziyaret ederek hem malzeme yardiminda bulunduk hem de moral verelim istedik. Bize ulasan her güresçi kardesimize malzeme yardiminda bulunmaya, onlara yardimci olmaya gayret ediyoruz. Yaralarimiz sarmaya devam edecegiz."

Eroglu, bölgeye destegin devam etmesi gerektigine dikkati çekerek, "Hafta sonu Kahramanmaras'taydim. Ailem, dostlarimiz orada, kaybettigimiz çok insan var. Bu sehirleri ayaga kaldirmak, oradaki insanlara moral vermek adina iki haftada bir gidip geliyorum. Buralar bizim yurdumuz, yasamin normale dönmesi lazim. Türkiye'nin dört bir yanindan deprem bölgesindeki vatandaslarimiza kucak açildi. Devletimiz otellerini, sosyal tesislerini milletin emrine sundu. Insallah tez zamanda yaralarimiz sarilir." ifadelerini kullandi.