Depremden etkilenen çocuklarin yaralari tenisle sarilacakMuhammed Boztepe- Türkiye Tenis Federasyonu Baskani Cengiz Durmus: - "Çocuklarimizin kendilerini Amerika Açik veya Avustralya Açik'ta oynuyor gibi iyi hissedebilmelerini arzu ediyoruz" - "Bu projeyi, depremden etkilenen her ilimizde olusturulacak konteyner kentlerde tenis kulüpleri yapmak üzere planladik"

Depremden etkilenen çocuklarin yaralari tenisle sarilacakMuhammed Boztepe- Türkiye Tenis Federasyonu Baskani Cengiz Durmus:
- "Çocuklarimizin kendilerini Amerika Açik veya Avustralya Açik'ta oynuyor gibi iyi hissedebilmelerini arzu ediyoruz"
- "Bu projeyi, depremden etkilenen her ilimizde olusturulacak konteyner kentlerde tenis kulüpleri yapmak üzere planladik"

ANKARA (AA) - MUHAMMED BOZTEPE - Türkiye Tenis Federasyonu Baskani Cengiz Durmus, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen çocuklarin yaralarinin tenisle sarilacagini belirtti.

Durmus, depremlerin ardindan hayata geçirilen "Çocuklarimiz Gelecegimizdir Projesi"yle ilgili AA muhabirinin sorularini yanitladi.

Ülke olarak zor günlerden geçildigini ifade eden Durmus, depremin ardindan bölgeye giderek yasananlari gözlemledigini, devlet millet el ele bölgede çalisildigini dile getirdi.

Deprem bölgelerinde çocuklarin yüzünü güldürebilmek, onlari daha iyi hissettirebilmek için sporun bir firsat olabilecegini düsündügünü belirten Durmus, tenisin, çocuklara ömür boyu arkadas olabilecek ve her yasta yapilabilecek bir spor oldugunu söyledi.

Durmus, bu kapsamda "Çocuklarimiz Gelecegimizdir Projesi"ni hizla faaliyete geçirebilmek için ilgili bakanliklarla koordineli bir sekilde çalismalara basladiklarini vurgulayarak, söyle devam etti:

"Geçtigimiz hafta Kahramanmaras'taki Karacasu Konteyner Kenti'nde ve Hatay'da bulunan Konteyner Kent'te 'Çocuklarimiz Gelecegimizdir Projesi'yle ilgili incelemelerimizi gerçeklestirdik. Ilk etapta Kahramanmaras'ta bulunan konteyner kentimizde olusturulacak tenis kulübümüz için hizla çalismalara basladik. Tenis kortlarinin yapimi için asfalt dökülmeye baslandi. Zemin boyamizi uluslararasi sertifikasi olan yerli bir firmadan tedarik ediyoruz. Uluslararasi bir firmayla raket ve toplarin temini için anlasma saglamak üzereyiz. Depremden etkilenen çocuklarin yaralarini tenisle sarmak istiyoruz. Çocuklarimizin kendilerini Amerika Açik'ta veya Avustralya Açik'ta oynuyor gibi iyi hissedebilmelerini arzu ediyoruz. Kahramanmaras özelinde 4 mini, 1 midi kort olmak üzere 5 adet kort yapilacak. Ayrica olusturacagimiz bu alan içinde çocuklarimizin sosyallesebilecegi bölümlere de yer verecegiz.


- Mini turnuvalar düzenlenecek

Konteyner kentlerdeki çocuklarin eglenmelerini, sosyallesebilmelerini saglamak için bir oyun niteliginde olabilecek mini turnuvalar düzenlemenin planlari arasinda olduguna dikkati çeken Durmus, "Gerçeklestirecegimiz sponsorluk anlasmalari kapsaminda konteyner kentlerde olusturulacak kulüplerimizde, çocuklarimizin kitap okuyabilecekleri, saglikli ürünlerle beslenebilecekleri alanlar olusturulacak. Çocuklarimizin saglikli içeceklere ulasabilecekleri bir standimiz da olacak. Bu anlamda görüsmelerimiz devam ediyor." diye konustu.

Kulüplerin, çocuklarin kendilerini ait hissettikleri yasam merkezleri olmasini istediklerini belirten Cengiz Durmus, su ifadeleri kullandi:

"Kulübümüze üye olan her çocugumuzun bir rozeti de olacak. Kulüplerimizin adini, orada belki de en güzel zamanlarini geçirecek çocuklarimizin vermesini istiyoruz. Sabah 08.00'de kapilarini açacak kulüplerimiz, aksam 22.00'ye kadar açik olacak ve çocuklarla çalisma konusunda yetkili olan, federasyonumuzca görevlendirilen antrenörlerimiz konteyner kentlerde çalisacak. Bunun yani sira yerel yönetimler ve yetkili kurumlarla iletisime geçilerek, alanda hem fiziksel hem de psikolojik destek anlaminda görevlendirilmis ekiplerle proje kapsaminda çalismalarimizi sürdürecegiz. Bu projeyi, depremden etkilenen her ilimizde olusturulacak konteyner kentlerde tenis kulüpleri kurmak üzere planladik."


- Projeyi ünlü sporcular da destekledi

Cengiz Durmus, "Çocuklarimiz Gelecegimizdir Projesi"ni hem ulusal hem de uluslararasi anlamda büyüterek çocuklara daha fazla katki saglamak adina görüsmeler gerçeklestirdikleri vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Ünlü menajer Bayram Tutumlu dünyanin yasayan tenis efsanelerinden Rafael Nadal'a ulasti. Rafael Nadal bir yüce gönüllülük göstererek Grand Slam turnuvalarinda giydigi tisörtünü ve tarihi maçlarda kullandigi raketini bagisladi. Yine Tutumlu'nun baglantilariyla ünlü sanatçi Shakira gitarini, Galatasaray'in efsanesi Popescu, sari-kirmizili ekibin Arsenal'e karsi kazandigi UEFA Kupasi zaferinde giydigi kramponlarini bagisladi. Bu anlamli bagislarin gelirlerinin hepsi Çocuklarimiz Gelecegimizdir Projesi'ne aktarilacak. Bu kapsamda çalismalarimizi büyüterek sürdürecegiz."