Irakli hayvansever, besledigi aslanlar için 500 dönümlük alan tahsis edecekBekir Aydogan,Abdulhameed Hussein Karam,Emrah Akbulak- Duhoklu hayvansever Bilend Birifkani: "Onlarla vakit geçirmek bana çok iyi geliyor. Ilk basta sadece Lio vardi. Daha sonra iki disi aslan daha aldim. Onlardan da su an 3 yavru aslan var”

Irakli hayvansever, besledigi aslanlar için 500 dönümlük alan tahsis edecekBekir Aydogan,Abdulhameed Hussein Karam,Emrah Akbulak- Duhoklu hayvansever Bilend Birifkani:
"Onlarla vakit geçirmek bana çok iyi geliyor. Ilk basta sadece Lio vardi. Daha sonra iki disi aslan daha aldim. Onlardan da su an 3 yavru aslan var”

DUHOK (AA) - HAMIT HÜSEYIN - Irak’in Duhok kentinde, 5 aslan besleyen hayvansever Bilend Birifkani, aslanlari için bölgedeki daglarda 500 dönümlük arazi tahsis edecegini söyledi.

Birifkani, Duhok’un Zava daglarinin etegindeki evlerinin bahçesinde büyüttügü ve adini "Lio" koydugu 5,5 yasindaki aslanin yani sira iki disi ve 3 de yavru aslan besliyor.

Evde yetistirilen ancak sonrasinda bahçeye çikarilan Lio, "insan dostu" olmasi nedeniyle bölgeye gelen turistlerin de ilgi odagi oluyor.

- "Onlarla vakit geçirmek bana çok iyi geliyor"

Birifkani, AA muhabirine yaptigi açiklamada, hayvan yetistirmenin çocukluk hayali oldugunu belirterek, “Çocukken bülbül, kaz, tavuk ve civciv bakmayi severdim.” dedi.

Ancak en sevdigi hayvanin aslani oldugunu ifade eden Birifkani, Lio adini verdigi aslani Erbil’den bir arkadasinin hediye ettigini, 5 yili askin süredir, önce evinde sonra da bahçede besledigini söyledi.

Birifkani, aslanlariyla birlikte olmanin kendisine huzur verdigini vurgulayarak, “Haftada birkaç defa bulunduklari bahçeyi ziyaret ediyorum. Onlarla vakit geçirmek bana çok iyi geliyor. Ilk basta sadece Lio vardi. Daha sonra iki disi aslan daha aldim. Onlardan da su an 3 yavru aslan var.” diye konustu.

Disi aslanlarina "Belkis" ve "Kleopatra" adini koyan Birifkani, yavrularina ise "Züleyha", "Selahadin" ve "Zübeyde" ismini verdigini belirtti.

- “Insana zarar vermemesi için hiçbir zaman kirmizi et vermedim”

Aslan egitiminin zorlu olduguna isaret eden ve Lio’nun her gün iki veya üç tavukla besledigini anlatan Birifkani, söyle devam etti:

“Bazen verdigimiz tavuklarin kemigini yedikten sonra etini ise iki disi aslana birakiyor. Insana zarar vermemesi için hiçbir zaman kirmizi et vermedim. Lio ve ailesini kafeste tutmuyorum. Iki farkli bahçede kaliyorlar. Su an bakimlari daha da zorlasti. Bu nedenle yakinlarim bu konuda bana yardim ediyor.”

Aslanlarin daha rahat hareket edebilmesi için daha genis ve özel bir bakim alani hazirlamayi planladigini belirten Birifkani, “Duhok daglarinda 500 dönüm araziyi aslanlarin bakimi için ayarlamayi düsünüyorum. Bu Lio için de iyi olur. Bu ormanin krali olacak.” ifadelerini kullandi.

Birifkani, bu araziyi ayni zamanda bölgeye gelen turistlerin ziyaret edebilecegi bir yer haline getirmek istedigini de sözlerine ekledi.