Ingiltere'de hastalik izni alan çalisanlarin sayisi, "son 13 yilin en yüksek seviyesine" çiktiZuhal Demirci

Ingiltere'de hastalik izni alan çalisanlarin sayisi, "son 13 yilin en yüksek seviyesine" çiktiZuhal Demirci

LONDRA (AA) - Ingiltere'de yapilan bir arastirmada, is yerlerinde hastalik izni alan çalisanlarin sayisinin, "son 13 yilin en yüksek seviyesi"ne çiktigi belirtilerek, stresin devamsizliga yol açan ana etkenlerden biri oldugu ortaya kondu.

"Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD)" adli kurulusça yapilan arastirmada, 918 is yerindeki 6,5 milyon çalisanin hastalik izni ve çalisan sagligi analiz edildi.

Arastirma sonucunda, stresin, geçen yil is yeri devamsizligindaki artisin ana faktörlerinden biri olduguna isaret edilerek, katilimcilarin yüzde 76'sinin stres nedeniyle izin aldigi ifade edildi.

Çalisanlarin, Kovid-19 salginindan önce 2019'da yilda ortalama 5,8 gün hastalik izni aldigi ve ise gelmedigi kaydedilen arastirmada, geçen yil ise bu rakamin 7,8 gün oldugu ve "2010'dan bu yana en yüksek seviyeye yükseldigi" tespit edildi.

Tekrarlayan Kovid-19 vakalari ve uzun süreli salginin çalisanlarin izin almasina neden olan etkenler arasinda yer aldigi bildirilen arastirmada, birçok kisinin hastalik izninin arkasindaki temel nedenin "yasam maliyeti krizi" oldugunu belirttigi aktarildi.

Firmalarin ise alimlarda süregelen zorluklar ve kalifiye personel eksikligi konusunda uyarilari üzerine arastirma sonucunda, isverenlere "çalisanlari ise geri döndürmek için daha fazla destek sunmalari gerektigi" tavsiyesinde bulunuldu.