Hatay'da depremzede balikçilar mavi sularla bulusmak için gün sayiyorLale Köklü Karagöz,Hakan Can Sahin- Afetzede balikçilar, Akdeniz'de yeni av sezonu öncesi aglarini tamir ediyor, bakim, boya ve yenileme islemi yaptiklari teknelerini suya indiriyor - Tekebasi Su Ürünleri Kooperatifi üyelerinden Erkan Saglamtas: - "Bir umutla yine ekmegimizin pesinde, denizlerde olacagiz. Devletimiz sag olsun, yasadigimiz maddi kayiplarin telafisi için bizleri desteklemeye uygun buldu"

Hatay'da depremzede balikçilar mavi sularla bulusmak için gün sayiyorLale Köklü Karagöz,Hakan Can Sahin- Afetzede balikçilar, Akdeniz'de yeni av sezonu öncesi aglarini tamir ediyor, bakim, boya ve yenileme islemi yaptiklari teknelerini suya indiriyor
- Tekebasi Su Ürünleri Kooperatifi üyelerinden Erkan Saglamtas:
- "Bir umutla yine ekmegimizin pesinde, denizlerde olacagiz. Devletimiz sag olsun, yasadigimiz maddi kayiplarin telafisi için bizleri desteklemeye uygun buldu"

HATAY (AA) - LALE KÖKLÜ/HAKAN CAN SAHIN - Hatay'daki depremzede balikçilar, Akdeniz'de av yasaginin sona erecegi 16 Eylül'de "vira bismillah" demeye hazirlaniyor.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerin yikima yol açtigi Hatay'da balikçilar, afetin olumsuz etkilerine ragmen hasret kaldiklari denize kavusmak için gün sayiyor.

Balikçilar, Akdeniz'de av yasaginin sona erecegi 16 Eylül öncesi aglarini tamir ediyor, bakim, boya ve yenileme islemi yaptiklari teknelerini suya indiriyor.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in, 2023-2024 su ürünleri av sezonu açilisinda deprem bölgesindeki gelir kaybi yasayan balikçilara desteklerle ilgili müjdesini memnuniyetle karsilayan esnaf, sezonun bereketli geçmesini bekliyor.

- "Kaybettigimiz canlar içimizi acitti"

Tekebasi Su Ürünleri Kooperatifi üyelerinden Erkan Saglamtas, AA muhabirine, 26 yildir balikçilik yaptigini söyledi.

Depremlerden olumsuz etkilendiklerini dile getiren Saglamtas, "Çok ciddi ve agir bir süreç olan afet, bütün alanlarda oldugu gibi balikçilari da etkiledi. Önce canimizi sonra sevdiklerimizi, deger verdiklerimizi kurtarmaya çalistik. Büyük maddi zarara ugradik ama daha da önemlisi kaybettigimiz canlar içimizi acitti." diye konustu.

Saglamtas, Akdeniz'de su sicakliginin yüksek olmasi nedeniyle av sezonunun diger bölgelerden daha geç basladigini belirterek, söyle devam etti:

"Bir umutla yine ekmegimizin pesinde, denizlerde olacagiz. Devletimiz sag olsun, yasadigimiz maddi kayiplarin telafisi için bizleri desteklemeye uygun buldu. Destekler, özellikle küçük ölçekli balikçilarimiza çok iyi geldi. Balikçilarimiz memnun. Sezon verimli geçerse toparlanmamiz açisindan iyi olacak."

- "Allah devletten razi olsun"

Kaptan Mithat Eren de 5 kusaktir geçimlerini balikçiliktan sagladiklarini, afetten sonra ilk kez denize açilacaklarini anlatti.

Afetzede balikçilara yönelik destekleri olumlu bulduklarini ifade eden Eren, "Sayin Cumhurbaskani'miz açiklama yapmisti. Bazi teknelere 3, bazilarina 20, benim tekneme ise 60 bin liralik destek saglanacak. Allah devletten razi olsun." dedi.

Mustafa Dönmez, "vira bismillah" demek için gün saydiklarini, afetzede balikçilara verilen destegin memnuniyet verici oldugunu kaydetti.