Global, dünyanin en büyük transit limanini 300 milyon dolarlik yatirimla yenilediUgur Aslanhan- Global Ports Holding portföyünde bulunan Bahamalar'daki Nassau Kruvaziyer Limani'nda yenileme çalismalari Enka Insaat tarafindan yürütülürken, 350 Türk isçinin yer aldigi çalismalar için ihtiyaç duyulan malzemeler de Türkiye'den götürüldü

Global, dünyanin en büyük transit limanini 300 milyon dolarlik yatirimla yenilediUgur Aslanhan- Global Ports Holding portföyünde bulunan Bahamalar'daki Nassau Kruvaziyer Limani'nda yenileme çalismalari Enka Insaat tarafindan yürütülürken, 350 Türk isçinin yer aldigi çalismalar için ihtiyaç duyulan malzemeler de Türkiye'den götürüldü

ISTANBUL (AA) - Global Ports Holding (GPH) portföyünde bulunan Bahamalar'daki Nassau Kruvaziyer Limani, 300 milyon dolarlik yatirimla Türk isçiler tarafindan yeniden insa edildi.

Global Yatirim Holding (GYH) açiklamasina göre, dünyanin en önemli kruvaziyer destinasyonu olan Karayipler'e Türk yatirimlari damga vurdu. Global Ports Holding'in portföyünde bulunan Nassau Kruvaziyer Limani'nda yenileme çalismalari tamamlandi.

Dünyanin en büyük transit limani olan ve 300 milyon dolarlik yatirimla yenilenen Nassau Kruvaziyer Limani, ayni anda 6 yolcu gemisini agirlayabilecek. Enka Insaat'in yenileme çalismalarini yürüttügü limanda 350 Türk isçi çalisirken, yenileme çalismalari için ihtiyaç duyulan malzemeler de Türkiye'den götürüldü.

Yaklasik 4 yillik çalismanin ardindan yeni yüzüne kavusan Nassau Kruvaziyer Limani, yeni bir rihtim eklenmesi ve tüm iskelelerin yenilenmesi ve onarimiyla ayni anda dünyanin en büyük kruvaziyer gemi sinifi olan 3 Icon gemisini agirlayabilecek.

- Açilista önemli isimler bir araya geldi

Nassau Kruvaziyer Limani'nin açilis törenine dünyanin önde gelen isimleri katildi. Bahamalar Basbakani Philip Davis, Bahamalar Basbakan Yardimcisi, Turizm, Yatirim ve Havacilik Bakani Chester Cooper, Ulastirma ve Iskan Bakani JoBeth Coleby-Davis törende konusma gerçeklestirdi.

Global Yatirim Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Kutman'in hazir bulundugu etkinlige, denizcilige yön veren dünyaca ünlü sirketlerin yöneticileri de katildi.

Nassau Kruvaziyer Limani Üst Yöneticisi (CEO) Mike Maura Jr, Royal Caribbean Ürün Gelistirmeden Sorumlu Genel Müdürü Jay Schneider, Disney Kruvaziyer Baskan Yardimcisi Jose I. Fernandez, Norveç Kruvaziyer Sirketi Baskani David Herrera, Carnival Corporation Kidemli Baskan Yardimcisi Marie McKenzie, MSC Kruvaziyer CEO'su Rick Sasso etkinlige katilan isimler arasinda yer aldi.

Açilis konusmalarinin ardindan Bahamali sanatçilarin sahne aldigi geceye drone gösterileri renk katti.

- Ayni zamanda eglence merkezi olacak

Açiklamada verilen bilgiye göre, yenileme çalismalari tamamlanan liman, 300 yillik geçmisi olan Nassau'nun canli kültürel mirasini da yansitirken, ayni zamanda bir eglence merkezi olacak.

Sehir ile bir bütün olarak öne çikan limanda, Junkanoo müzesi, otantik Bahama yiyecek ve içecek satis noktalari, organize kara ulasim alani, birinci sinif bir amfitiyatroyu andiran alanlar, sanat galerisi, yesil alanlar, Bahama kültürünün tanitimina odaklanan pazar yeri bulunuyor. Limanin enerji ihtiyacini desteklemek amaciyla 1,5 MW'lik günes enerjisi santrali de yer alacak.

- "Hedefimiz 2023'te yaklasik 4,5 milyon yolcu agirlamak"

Açiklamada konuya iliskin degerlendirmeleri yer alan Global Yatirim Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Kutman, limanin Bahamalar için bir dönüm noktasi oldugunu bildirdi.

GPH'nin portföyünde yer alan 14 ülkedeki 27 kruvaziyer limaninin adeta bir Türk büyükelçiligi gibi çalistigini ve Türkiye'yi temsil ettigini kaydeden Kutman, su ifadeleri kullandi:

"Nassau Kruvaziyer Limani da yeni yüzüyle, Cumhuriyetimizin yeni yüzyilinda Türk bayragini Bahamalar'da dalgalandiracak. Yenileme çalismalarinin ardindan limanin günlük yolcu agirlama kapasitesi 30 bin kisiye çikti. Bu da 2023 yili için sadece Nassau Kruvaziyer Limani'nda yaklasik 4,5 milyon yolcu agirlamamizi saglayacak. Bahamalar hükümeti ve vatandaslari da bu büyümeden faydalanacak. Bu limanda basardiklarimizdan gurur duyuyoruz. Yenileme çalismalari, yalnizca yeni binalarin insasi ve güzel tasarim estetiginden çok daha fazlasini ifade ediyor. Bu liman ayni zamanda Bahamalar halki için Bahama mirasi ve kültürünün ve sayisiz yeni firsatin tanitilmasi anlamina da geliyor."

Mehmet Kutman, Nassau'nun dünyanin en islek transit limani oldugunu belirterek, yaptiklari gelistirmeler sayesinde burasinin Karayipler'deki lider kruvaziyer limani olmasini saglayacaklarini, ziyaretçiler için daha fazla cazibe merkezi olacaklarini anlatti.