GÜNCELLEME - Israil güçleri isgal altindaki Bati Seria’da 2 Filistinliyi öldürdüMücahit AydemirISRAIL ORDUSUNUN AÇIKLAMASI VE DETAYLAR EKLENDI

GÜNCELLEME - Israil güçleri isgal altindaki Bati Seria’da 2 Filistinliyi öldürdüMücahit AydemirISRAIL ORDUSUNUN AÇIKLAMASI VE DETAYLAR EKLENDI

NABLUS (AA) - Israil güçlerinin isgal altindaki Bati Seria’nin Nablus kentine düzenledigi baskinda 2 Filistinli hayatini kaybetti.

Filistin Saglik Bakanligi, yaptigi yazili açiklamada, Israil askerlerinin Nablus'ta 2 Filistinliyi öldürdügünü duyurdu.

AA muhabirine konusan görgü taniklari, Nablus'un Eski Sehir bölgesi ve El-Mahfiyye Mahallesi'ne baskin düzenleyen Israil güçleri ile Filistinli direnisçiler arasinda çatisma çiktigini aktardi.

Çatismalarin ardindan Israil güçlerinin bölgeden ayrildigi kaydedildi.

Öte yandan Nablus merkezli Filistinli direnis grubu "Aslanlarin Ini", yaptigi yazili açiklamada, silahli direnisçilerin Israil güçlerinin baskinina ates açarak ve el yapimi patlayici kullanarak karsilik verdigini duyurdu.

Israil ordusundan yapilan açiklamada ise baskinin, Israil askerleri, özel kuvvetleri ve Iç Istihbarat Servisi Sin-Bet (Sabak) tarafindan düzenlendigi belirtildi. Baskinda, 25 Mart’ta Nablus’a bagli Huvvara beldesinde düzenlenen ve 2 Israil askerinin yaralandigi silahli saldiriyi düzenleyen kisiye yardim eden iki Filistinlinin hedef alindigi ifade edildi.

Baskin sirasinda Israil güçleri ile Filistinli direnisçiler arasinda çatisma çiktigi bilgisi verilen açiklamada, bazi Filistinlilerin isabet aldigi kaydedildi. Açiklamada ölü sayisina iliskin bilgi verilmedi.

Israil ordusunun açiklamasinda ayrica gece saatlerinde Bati Seria’nin Vadi Siman beldesine düzenlenen bir diger baskinda Filistinli direnisçi gruplarina mensup oldugundan süphelenilen bir Filistinlinin gözaltina alindigi aktarildi.

Israil ordusu ve Yahudi yerlesimcilerin saldiri ve baskinlarinda yilbasindan bu yana aralarinda kadin ve çocuklarin da bulundugu 94 Filistinli öldürüldü.