Etlik Sehir Hastanesi, saglik teknolojisinde ilklere öncülük yapiyorBurcu Çalik Göçümlü- Koordinatör Bashekim Doç. Dr. Güngörer: - "Türkiye'de sadece hastanemizde bulunan 1024 kesit bilgisayarli tomografi cihazimizla koroner anjiyografi öncesi bazi hastalarimiza girisim yapmadan tetkiklerini yapabiliyor ve bu girisime ihtiyaç duyup duymayacagina karar verebiliyoruz" - "Kamuda ülkemizdeki tek hastane olarak 'Cyberknife' teknolojisini de barindiriyoruz. Beyin tümörü olan hastalarimizda, cerrahi is

Etlik Sehir Hastanesi, saglik teknolojisinde ilklere öncülük yapiyorBurcu Çalik Göçümlü- Koordinatör Bashekim Doç. Dr. Güngörer:
- "Türkiye'de sadece hastanemizde bulunan 1024 kesit bilgisayarli tomografi cihazimizla koroner anjiyografi öncesi bazi hastalarimiza girisim yapmadan tetkiklerini yapabiliyor ve bu girisime ihtiyaç duyup duymayacagina karar verebiliyoruz"
- "Kamuda ülkemizdeki tek hastane olarak 'Cyberknife' teknolojisini de barindiriyoruz. Beyin tümörü olan hastalarimizda, cerrahi is

ANKARA (AA) - Etlik Sehir Hastanesi Koordinatör Bashekimi Doç. Dr. Bülent Güngörer, Türkiye'de anjiyosuz kalp damarlarinin durumunu saptayabilen "1024 kesit bilgisayarli tomografi" cihazina ve zor noktalardaki beyin tümörlerinin ameliyatsiz yok edilmesini saglayan "Cyberknife" teknolojisine sahip tek kamu hastanesi olduklarini bildirdi.

Güngörer, basin mensuplarina, 1. yilini dolduran Etlik Sehir Hastanesi'nde bugüne kadar verilen hizmetler ve yeni yapilacak çalismalara iliskin açiklamalarda bulundu.

Hastanenin 28 Eylül 2022 tarihinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in da katildigi törenle hizmete açildigini animsatan Güngörer, "Hastanemiz 1 milyon 22 bin metrekare alan üzerine insa edilmis, Avrupa'nin en büyük hastanesi statüsünde olup, 7 farkli hastane, 100 yatakli kapali psikiyatri klinigi, 100 yatakli klinik gözlemevi ve bünyesinde il saglik müdürlügü bulunan bir saglik kampüsüdür." bilgisini paylasti.

Güngörer, hastanede günlük ortalama 25 bin poliklinik hizmeti verildigini belirterek, "Bir yilda 5 milyon 16 bin hasta basvurusu aldik, bunun 860 bini acil servislere yapildi ve bu hastalarimiza da 81 bin cerrahi islem gerçeklestirildi. Hastanemizde toplam 11 bin 400 dogum gerçeklesti, günlük dogum sayisi ise 40 oldu." ifadelerini kullandi.

Etlik Sehir Hastanesi'nin açik kalp cerrahisi ve koroner anjiyografinin es zamanli yapilabildigi "hibrit ameliyathane", özellikle depremzedelerin tedavisinde önemli görev üstlenen "hiperbarik oksijen tedavi ünitesi" gibi olanaklara sahip olduguna dikkati çeken Güngörer, ayrica pulmoner rehabilitasyon, nöromüsküler hastaliklar merkezi gibi multidisipliner yaklasima sahip merkezlerin de hastanede bulundugunu söyledi.

- Anjiyoya gerek kalmadan tetkik yapilabiliyor

Doç. Dr. Güngörer, "Türkiye'de sadece hastanemizde bulunan 1024 kesit bilgisayarli tomografi cihazimizla koroner anjiyografi öncesi bazi hastalarimiza girisim yapmadan tetkiklerini yapabiliyor ve bu girisime ihtiyaç duyup duymayacagina karar verebiliyoruz. Ayrica bunun yaninda kamuda ülkemizdeki tek hastane olarak 'Cyberknife' teknolojisini de barindiriyoruz. Bu cihazla beyin tümörü veya beyne metastaz yapmis hastalarimizda cerrahi islemi gerçeklestiremeyecegimiz noktada bulunan kitlelerde bu yöntemi kullaniyoruz." diye konustu.

Ayni zamanda bir egitim-arastirma hastanesi statüsünde olan Etlik Sehir Hastanesi'nde 1716 asistan hekimin görev yaptigini aktaran Güngörer, yeni dönem çalismalarina iliskin, "Su anda hastanemiz 1000 poliklinikle hizmet veriyor, buna yakin zamanda 200 poliklinik takviyesi daha yapilacak, insa süreçleri baslayacak. Bunun sebebi poliklinik basvuru sayisinin her geçen gün artmasi ve yeni polikliniklere ihtiyaç duyulmasi." ifadesini kullandi.

- "Hastanemize 2 binin üzerinde depremzede hastamizi yatirdik"

Hastanenin özellikli birimleri arasinda Terapötik Aferez Merkezi ve Kemik Iligi Nakli Merkezinin de yer aldigina isaret eden Güngörer, su ana kadar 33 hastaya nakil gerçeklestirildigini ve saglik durumlarinin iyi oldugunu bildirdi.

Doç. Dr. Güngörer, Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerin ardindan illerden gelen çok sayida hastaya destek sagladiklarini, tüm imkanlari deprem bölgesi için seferber ettiklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Hastanemize 2 binin üzerinde depremzede hastamizi yatirdik, bu kisilerin 1200'ü dogrudan depremden zarar görmüs, ilk bir hafta içinde kara yolu ve hava yolu ile aldigimiz hastalarimizdi. Hastalarimizin fiziksel ve psikolojik yönden tüm tedavileri yapildi. Ayrica ayaktan basvuru yapan 20 bin depremzede hastamiza hizmet ettik.

342 hastamiz ana tedavilerinin ardindan rehabilitasyon amaciyla Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizde tedavi altina alindi. Halen 52 hastamizin tedavisi devam ediyor, 50'nin üzerinde hastamizin ise protezlerini takarak sifayla evlerine gönderdik."

Güngörer, "Etlik Sehir Hastanesi olarak 2024 ve sonraki yillarda çalisanlarimizin ve hastalarimizin mutlulugunu, konforunu en üst seviyeye çikararak saglikta kalite standartlari geregi tüm akredite olusumlarinda bizim de payimiz oldugunu göstererek ilerlemeyi hedefliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.