DEAS'li teröristlere finans sagladiklari öne sürülen 6 saniga onar yil hapis istemiAbdulkerim S. B. Topaloglu

DEAS'li teröristlere finans sagladiklari öne sürülen 6 saniga onar yil hapis istemiAbdulkerim S. B. Topaloglu

ADANA (AA) - Adana'da, terör örgütü YPG/PKK'nin Suriye'nin kuzeydogusundaki Hol Kampi'nda tuttugu DEAS'li teröristler ve ailelerine para aktardiklari ileri sürülen biri tutuklu 6 sanik hakkinda onar yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açildi.

Cumhuriyet Savciliginca, terör örgütü DEAS ile baglantili oldugu iddiasiyla tutuklanan M.O. ile adli kontrol tedbiri uygulanan D.E, G.Z, F.G, Ö.E. ve T.B. hakkindaki sorusturma tamamlandi.

Saniklar için "Terörizmin Finansmaninin Önlenmesi Hakkindaki Kanun'a muhalefet" suçundan onar yila kadar hapis cezasi istenen iddianame, Adana 2. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Toplanan bilgi ve belgeler, süpheli ifade tutanagi, müsteki anlatimlari, bilirkisi raporlari ve tutanaklara yer verilen iddianamede, saniklarin sürekli olarak terör örgütü DEAS mensuplariyla irtibat ve iltisakli oldugu belirtildi.

Iddianamede, saniklarin istirak ve eylem birligi içinde hareket ederek kentte terör örgütü lehine aktif faaliyet yürüttükleri, örgüte finansal kaynak saglamak amaciyla para topladiklari ve "DEAS'a üye olma" suçundan haklarinda islem yapilan kisilerle yogun iletisim trafigi (HTS) kayitlarinin tespit edildigi aktarildi.

Saniklarin terör örgütü YPG/PKK'nin Suriye'nin kuzeydogusunda yer alan Hol Kampi'nda tuttugu DEAS'li teröristler ve ailelerine para gönderdikleri ve bu amaçla kurulan dernegin kurucu üyeleri olduklarina deginilen iddianamede, sözde dernek adi altindaki yardim faaliyetleri kapsaminda örgüte finansman amaciyla para topladiklari kaydedildi.

Bu dernek üzerinden sosyal medya üzerinden paylasimlar yapilarak paralarin toplandigi, saniklarin ifadelerinde terörün finansmani olarak degerlendirilen para transferlerine ve tespit edilen diger delillere iliskin makul bir açiklama getiremediklerine yer verilen iddianamede, bu kisilerin "Terörizmin Finansmaninin Önlenmesi Hakkindaki Kanun'a muhalefet" suçundan ayri ayri cezalandirilmasi talebinde bulunuldu.

Hakkindaki suçlamalari kabul etmeyen biri tutuklu 6 sanigin yargilanmasina ilerleyen günlerde baslanacak.