Citroen 2 CV modeli, Playmobil ürünlerinde yer alacakGökhan Yildiz- Citroen 2 CV Playmobil, hem küçükleri hem de büyükleri memnun etmeye hazirlaniyor

Citroen 2 CV modeli, Playmobil ürünlerinde yer alacakGökhan Yildiz- Citroen 2 CV Playmobil, hem küçükleri hem de büyükleri memnun etmeye hazirlaniyor

ISTANBUL (AA) - Playmobil ve Citroen arasindaki ortaklik ile "efsanevi" 2 CV modeli, lansmanindan 75 yil sonra oyuncak üreticisinin ürün yelpazesine geri dönüyor.

Citroen'den yapilan açiklamaya göre, çok sayida karakter ve aksesuarla birlikte bir kutuda sunulan Citroen 2 CV Playmobil, hem küçükleri hem de büyükleri ayni sekilde memnun etmeye hazirlaniyor.

Bu yil Paris'teki Retromobile'de sergilenen 2 CV'nin yeni versiyonu, Playmobil'den temin edilebiliyor.

302 gram agirlik ve 284 milimetre uzunluk ile Citroen 2 CV Playmobil, hayal güçlerini veya çocukluk anilarini harekete geçirmek isteyenlere hitap ediyor.

Erisilebilir ve saglam tasarimiyla, kirsal kesime yönelik ama sehirde de ayni derecede rahat olacak sekilde tasarlanan 2 CV, renkli ve canli bir dönemi simgeliyor.

Playmobil 2 CV, gök mavisi renginde ve onu tamamlayan aksesuarlarla kendini gösteriyor.

Çiftlik hayvanlari ve kirsal bölgeyi çagristiran süt testileriyle bir çiftçi, rahat bir hippi görünümüyle denizci kiyafeti giymis bir sürücü ve popüler bir Fransiz filminde ünlü bir kurmay çavus karakterine gönderme yapan bir polis, Citroen 2 CV Playmobil'e eslik eden karakterleri olusturuyor. Ayrica özel çikartmalarla herkes Citroen 2 CV Playmobil'ini özellestirebiliyor.

- "Efsanevi" 2 CV 1948'de dogdu

Citroen 2 CV, ilk kez 1948'de halka tanitildi ve uzun soluklu bir maceranin ardindan 1990'da yollara veda etti.

Üretimde oldugu 42 yil boyunca, 2 CV sürekli gelisti, yasam tarzina ve teknik degisikliklere uyum sagladi. Ancak orijinal amaci olan, basit, ulasilabilir ve bakimi kolay bir otomobil olmaktan asla uzaklasmayarak insanlarin hayatini kolaylastirdi.

Karakteristik bir sese sahip küçük hacimli çift silindirli bir motorla çalistiran 2 CV, ilk olarak 375 cc'lik silindir hacminden 9 HP güç üretirken 60 km/s maksimum hiza ulasabiliyordu.

Zaman içinde gelisimi devam eden 2 CV, son örneklerinde, 602 cc 29 HP'lik motoruyla 115 km/s gibi "rekor" bir maksimum hiza çikabiliyordu.

- 42 yil boyunca sürekli güncellendi

2 CV, üretim tarihi boyunca birçok güncelleme yasadi. 1957'de brandanin yerine bir bagaj kapagi eklendi. 1964'te arkadan menteseli ön kapilar yerini dogru yöne açilan ön kapilara birakti. 1966'da arka camlar, 1967'de de Ami 6'daki ön konsolu devreye alindi.

1960 yilindaysa, biri önde digeri arkada olmak üzere iki motora sahip, 4 tekerlekten çekisli 2 CV modeli tanitilarak arazi araçlari dünyasina adim atti. Fourgonnette isimli, yük tasima amaçli tasarlanan 2 CV versiyonu 1951'de pazara sunuldu.

Turuncu ve beyaz görünümüyle "spot", yuvarlak iki tonlu gövdesiyle "Charleston", 1986 Dünya Kupasi'na gönderme yapan mavi-beyaz-kirmizi "Cocorico", retro görünümüyle "Dolly", 1983'te Amerika Kupasi'nda yarisan ayni isimli yati desteklemek için denizci görünümüyle "France 3", James Bond serisi "Yalniz Senin Gözlerin Için-For Your Eyes Only" filminden ilham alan, siyah kursun deligi motifleriyle sari "007"nin her biri özel otomobillerdi.

2 CV, 42 yil boyunca 5 milyon 114 bin 969 adet (1 milyon 246 bin 335 adet ticari dahil) üretildi.