CANiK Endonezya'da polis gücünün tercihi olduTolga Yanik- CANiK Dis Ticaretten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Didem Aral: - "Daha önce de Filipinler, Malezya ve Banglades'in tercihi olan CANiK, üstün atesli silah teknolojisini simdi Endonezya Polis Teskilati'nin hizmetine sunmaktadir"

CANiK Endonezya'da polis gücünün tercihi olduTolga Yanik- CANiK Dis Ticaretten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Didem Aral:
- "Daha önce de Filipinler, Malezya ve Banglades'in tercihi olan CANiK, üstün atesli silah teknolojisini simdi Endonezya Polis Teskilati'nin hizmetine sunmaktadir"

ISTANBUL (AA) - Dünyanin önde gelen hafif silah üreticilerinden CANiK, Güney Dogu Asya'nin en büyük ülkelerinden biri olan Endonezya'da Ulusal Polis Teskilati'nin ihalelerinden birini kazandi.

Sirket açiklamasina göre, ABD basta olmak üzere dünyanin üç kitasindaki 70 ülkede faaliyet gösteren CANiK, global büyüme hedefleri dogrultusunda ilerlemeye devam ediyor.

Her yil ihracat rakamlarini artiran CANiK, Güney Dogu Asya'nin en büyük ülkelerinden biri olan Endonezya'da Ulusal Polis Teskilati'nin ihalelerinden birini kazandi. Ihale kapsaminda milli tabanca CANiK METE serisi tabancalarin yani sira MECANIK marka optiklerde Endonezya polis teskilatinin envanterinin bir parçasi oldu.

Açiklamada görüslerine yer verilen CANiK Dis Ticaretten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Didem Aral, salgin süresince birçok ülkenin kolluk ve askeri birimlerinin alimlarini erteledigini belirterek, kademeli olarak alimlarin açilmaya basladigi bu süreçte dünyanin birçok ülkesinde pesi sira ihalelerin gerçeklestirilmeye devam ettigini vurguladi.

CANiK olarak bu kapsamda, 25 yillik tecrübeleri ve üstün ürün güçleriyle global ihalelerdeki basarilarina bir yenisini daha eklemenin gururunu yasadiklarini aktaran Aral, sunlari kaydetti:

"Bugüne kadar yakin iliskiler içerisinde oldugumuz dost ve müttefik ülke Endonezya'nin seçkin polis gücünün tercihi olduk. Daha önce de Filipinler, Malezya ve Banglades'in tercihi olan CANiK, üstün atesli silah teknolojisini simdi Endonezya Polis Teskilati'nin hizmetine sunmaktadir. Dünya üzerinde 24 ülkenin askeri ve kolluk kuvvetlerinin birinci tercihi olan CANiK, önümüzdeki dönemde sadece tabancalarin degil, ayni zamanda üretmis oldugu 12.7mm agir makineli tüfek ve orta kalibre toplar ile de dünya ordu ve kolluk kuvvetlerinin gözdesi olmaya devam edecek."

CANiK, Endonezya'da son olarak 2-5 Kasim 2022 tarihleri arasinda baskent Cakarta'da düzenlenen bölgenin en büyük uluslararasi savunma sanayi fuarlarindan Indo Defence'te katilimcilara ürün ve çözümlerini anlatmisti.

Fuarda önemli ülke delegasyonlari ve üst düzey devlet yöneticilerini agirlayan CANiK, Endonezya Delegasyonu ve dönemin Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Ismail Demir'i de CANiK standinda agirlamisti.

CANiK yil boyunca farkli ülkelerde yer alan önemli fuarlarda, ileriki dönemlerde gerçeklesecek savunma sanayisine yönelik ihalelerle ilgili de yeni firsatlar elde etmeye devam ediyor.