Brent petrolün varil fiyati 75,37 dolarFirdevs Yüksel

Brent petrolün varil fiyati 75,37 dolarFirdevs Yüksel

ISTANBUL (AA) - Brent petrolün varili uluslararasi piyasalarda 75,37 dolardan islem görüyor.

Dün 79,78 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyati, günü 75,32 dolar seviyesinde tamamladi. Brent petrolün varil fiyati bugün saat 09.20 itibariyla kapanisa göre yüzde 0,07 artisla 75,37 dolar oldu. Ayni dakikalarda Bati Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 71,66 dolardan alici buldu.

Fiyatlardaki kisitli yükseliste, dünyanin en büyük petrol tüketicisi ABD'nin ham petrol stoklarindaki düsüs öngörüsü etkili oldu.

Amerikan Petrol Enstitüsü, ülkenin ham petrol stoklarinda geçen hafta önceki haftaya göre 3 milyon 939 bin varil düsüs tahmin edildigini açikladi. Piyasa beklentisi, 1 milyon varil düsüs olacagi yönündeydi.??

Stoklardaki düsüs öngörüsü ülkede talebin yüksek seyrettigi algisi yaratarak fiyatlari destekledi. ABD Enerji Enformasyon Idaresinin resmi stok verileri bugün açiklanacak.

Öte yandan, ABD Merkez Bankasinin (Fed) bugün açiklayacagi para politikasi kararlari öncesinde bankacilik sektörüne iliskin endiseler ise fiyatlari asagi yönlü baskilamaya devam ediyor.

Piyasalarda, Fed'in politika faizini yüzde 90 ihtimalle 25 baz puan artiracagi ve "sahin" politikalarini sonlandiracagi öngörüleri fiyatlanirken, ülkede bankacilik sektörüne iliskin endiseler yeniden canlandi.

Brent petrolde teknik olarak 75,43 ile 75,65 dolar araliginin direnç, 75,21 ile 74,99 dolar araliginin ise destek bölgesi olarak izlenebilecegi belirtiliyor.