Besiktas Baskani Ahmet Nur Çebi, gündeme iliskin açiklamalarda bulundu: Bozhan Memis- "(Onur Bulut transferi) Hukuk orada, gidin çözün. Hakli olan çok konusmaz, geregini yapar. - "Buradan TFF'ye sesleniyorum, aldiginiz karari bir kez daha gözden geçirin."

Besiktas Baskani Ahmet Nur Çebi, gündeme iliskin açiklamalarda bulundu: Bozhan Memis- "(Onur Bulut transferi) Hukuk orada, gidin çözün. Hakli olan çok konusmaz, geregini yapar.
- "Buradan TFF'ye sesleniyorum, aldiginiz karari bir kez daha gözden geçirin."

ISTANBUL (AA) - Besiktas Kulübü Baskani Ahmet Nur Çebi, Onur Bulut transferiyle ilgili hakli oldugunu düsünen Kayserisporlu yöneticilerin gidecekleri makamin belli oldugunu söyledi.

Vodafone Park'ta düzenlenen basin toplantisinda "Birakmam Seni Türkiyem" kampanyasini duyuran Besiktas Baskani Ahmet Nur Çebi, basin mensuplarinin gündeme iliskin sorularini da yanitladi.

Kayserispor'dan transfer edilen Onur Bulut'un kendileri için normal ve etik bir transfer oldugunu vurgulayan Ahmet Nur Çebi, sunlari söyledi:

"Kayserisporlu yöneticiler eger hakli olduklarini düsünüyorlarsa gidecekleri makamlar bellidir. Gereksiz yere gevezelik edilmesini dogru bulmuyorum. Kendilerine çekidüzen versinler, burasi Besiktas. Bir futbolcu size gider ayak 1 milyon avro kazandiriyorsa ve bunu yapmak için bir kagit parçasina imza atiyorsa, ona saygi duymaniz gerekir. Bir sekilde ona, bir odada kumpas kurmak yakisik degildir. Yöneticilik ve baskanlik, babalik ve abilik yapmanizi gerektirir. Emekçi bir çocugun hakkina tecavüz etmek ahlaki degildir. Önce abi ve baba olmayi becereceksiniz, sonra yönetici olmayi becereceksiniz. Ben sessiz kalmistim su ana kadar ama orada bir durun bakalim. Hukuk orada, gidin çözün. Hakli olan çok konusmaz, geregini yapar."


- "TFF maçlari 1 ay erteleyebiliyorsa, 2 takim hakkindaki karari da daha sonra alabilirdi"

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF), depremin ardindan Hatayspor ve Gaziantep FK hakkinda aldigi karari da degerlendiren Ahmet Nur Çebi, gündeme gelen "play-off" konusuyla ilgili Besiktas olarak herhangi bir talepleri olmadiginin altini çizdi.

Ahmet Nur Çebi, Hatayspor ve Gaziantep FK'nin geçmisteki maçlarinin geçersiz sayilmasi hakkindaki ifadeleriyle ilgili de sunlari söyledi.

"Ben bununla ilgili bir açiklama yapmadim ama soru sorulunca cevap verdim. O gün verdigimiz cevapta hakliligimiz ortaya çikti ve bugün herkes desteklemeye basladi. Bunun zamanlamasi yanlissa, bana sorulan sorunun zamanlamasi yanlisti. Ama ayni aksam TFF yönetimi toplandi ve karar aldi. TFF maçlari 1 ay erteleyebiliyorsa, 2 takim hakkindaki karari da daha sonra alabilirdi ama durumu oldubittiye getirdi. TFF bu konuyu bekletmeyi becerememistir. O gün sosyal medyadaki infialin arkasinda bu isten menfaat saglayan rakiplerimiz vardi. Onlarin baslattigi bu kampanyaya, Besiktas'taki muhalifleri de mevcut baskana saldiri için destekledi. Ne olursa olsun ben buradayim. Besiktas'a zarar veriyorsunuz. Birlik ve beraberlik içinde olmamiz gereken süreçte baskana saldiriya izin vermeyin. 8 ay evvel seçim varken buraya gelmeyenler, 3-4 aydir tribünlerde soförleriyle taraftarlari bir sekilde kandirarak, Besiktas'a zarar vermek için hareket ediyor. Beni yipratmak adina Besiktas'i yipratiyorsaniz, siz Besiktasli degilsiniz. Bana muhalefet edebilirsiniz ama Besiktas'a edemezsiniz."


- "Aldiginiz karari bir kez daha gözden geçirin"

Hatayspor ve Gaziantep FK'nin lige devam etmemesi kararinda yaptigi açiklamanin adaletle ilgili oldugunun altini çizen Ahmet Nur Çebi, federasyona seslenerek, "Aldiginiz karari bir kez daha gözden geçirin. Her türlü karar, alinan karardan daha adaletlidir. O gün bize saldiranlarin birçogu tutumlarini, gerçegi görerek degistirmislerdir. Federasyona da çagrida bulunuyorum. Kulüpler Birliginde, TFF'de tartisalim, gerekirse oylayalim. Play-off konusunu da tartisalim, ligden çekilen takimlarin durumunu da tartisalim. Birilerinin menfaati için bir gecede karar alamazsiniz. Bu karar alinmasi hiç dogru degildi. Yaptiklari açiklama da beni kamuoyunda zor durumda birakan bir açiklamadir." seklinde konustu.

Ara transfer döneminde kadroya dahil edilen isimlerin nokta atisi oldugunu belirten Çebi, bu futbolcularin Ankaragücü karsisinda faydali olacaklarini kanitladiklarini söyledi.

Hakemler konusundaki soruyu yanitlayarak bu konudaki görüslerinde herhangi bir degisiklik olmadigini da hatirlatan siyah-beyazli kulübün baskani, söyle devam etti:

"Hakemlerle ilgili görüslerimde hiçbir degisiklik yok. Hakemler yenilenmeli, eskilerin yerine genç arkadaslar gelmeli. Bununla ilgili aksiyon alindi ama gerisi gelmedi. Eski hakemlerin kötü oldugu anlamina gelmeyen bir açiklama bu. Ben kötü bir yorum yapmiyorum. Bunlarin yerine yenileri gelsin, yeni bir hakem dünyasi olusturalim talebinde bulunmustum ve bu talep hala devam ediyor. Lütfen genç hakemlerimize yol verelim. Onlarin isin içinde oldugu bir düzen getirelim. Eskilerin oldugu düzene karsiyim. Eski hakemlerin yipranmisliklari var. Bunlar Türk futboluna negatif yansiyor."


- "Besiktas baskanligindan daha büyük bir onur göremiyorum"

Galatasaray Kulübünün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Emlak Konut'a ait arazileri satin aldiginin hatirlatilmasi üzerine Besiktas Kulübü olarak kendilerinin de projeleri oldugunu ifade eden Ahmet Nur Çebi, imzalarin atilmasinin ardindan konuyu kamuoyuyla paylasacaklarini açikladi.

Bu yil yapilacak TFF baskanligina aday olacagi iddialariyla ilgili de konusan Çebi, "Besiktas baskanligindan daha büyük bir onur göremiyorum. Buradayim ve göreve devam edecegim. Rakiplerimizin ekmegine yag sürmeyi birakalim. Bir sey söylemek isteyen varsa, bugünden itibaren her cuma günü saat 15.00-17.00 arasini kendilerine ayiriyorum. Besiktas baskanina yalanla, iftirayla muhalefet yapilmaz. Bir sey söylemek isteyen varsa, gelip burada benimle görüsme yapabilirler." dedi.

Besiktas Baskani Çebi, son olarak Trabzonspor'daki görevinden istifa eden Abdullah Avci'yla ilgili soruyu yanitlayarak sunlari söyledi:

"Kimin ne yaptigini bilmiyorum. Zamanla bunu görecegiz. Baska bir camiayla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Abdullah Avci'nin bizimle ilgili konusunda ben açiklamami yaptim."