Ankara'daki "çekiçli" cinayet davasinda istenen ceza belli olduTanju Özkaya,Cemil Murat Budak- Savci, Hasan Hüseyin Akkus'u çekiçle öldürdügü iddia edilen sanik Volkan Aydin'in, "kendisini savunamayacak durumda bulunan kisiyi kasten öldürmek" suçundan "agirlastirilmis müebbet" hapisle cezalandirilmasini talep etti

Ankara'daki "çekiçli" cinayet davasinda istenen ceza belli olduTanju Özkaya,Cemil Murat Budak- Savci, Hasan Hüseyin Akkus'u çekiçle öldürdügü iddia edilen sanik Volkan Aydin'in, "kendisini savunamayacak durumda bulunan kisiyi kasten öldürmek" suçundan "agirlastirilmis müebbet" hapisle cezalandirilmasini talep etti

ANKARA (AA) - Ankara'da kahvehane isletmecisi Hasan Hüseyin Akkus'un çekiçle öldürülmesine iliskin davanin sanigi Volkan Aydin hakkinda agirlastirilmis müebbet hapis cezasi talep edildi.

Ankara 33. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, tutuklu sanik Volkan Aydin ile azmettirici oldugu iddia edilen, maktul Hasan Hüseyin Akkus'un is ortagi tutuksuz sanik Örsan Ceyhun Aslan ve taraf avukatlari katildi.

Durusmada dinlenen tanik N.G, maktul Akkus ile saniklardan Aslan'i tanidigini ancak Aydin'i daha önce görmedigini söyledi.

Olay tarihinde kahvehaneye geldigini, bir süre sonra arkadasiyla eve geçtigini belirten N.G, birkaç saat sonra Akkus'un öldürüldügü haberini aldigini aktardi.

Tanik N.G, olay anini görmedigini, cinayetin nasil isledigi konusunda bilgisinin olmadigini belirtti.

Daha sonra cumhuriyet savcisi, esas hakkinda görüsünü açikladi.

Buna göre, Çankaya ilçesi Göktürk Mahallesi Seyran Caddesi'ndeki kahvehaneyi ortak isleten Hasan Hüseyin Akkus ile Örsan Ceyhun Aslan arasinda 2 Ocak 2022'de is yerinin devri konusunda tartisma yasandi.

Bu esnada kahvehanede bulunan Volkan Aydin da tartismaya dahil oldu ve Akkus'a yumruk atti. Çevresindekilerin araya girmesinin ardindan taraflar sakinlestirildi.

Olaydan bir gün sonra is yerine gelen Aslan, kahvehanenin alt katindaki kanepede Akkus'un cansiz bedenini buldu.

Gözaltina alinan Aydin, cinayeti isledigini kabul etti.

Esas hakkindaki görüste, sanik Aydin'in su beyani nakledildi:

"Gittigimde kahvenin kapisi kilitli degildi. Sonra kahvenin alt katinin isiklarinin yandigini fark ettim ve alt kata indigimde Akkus merdivenin alt tarafinda merdivene paralel sekilde bulunan kanepenin üzerinde uyuyordu. Üst kata çiktim, kahvenin girisine göre sag taraftaki sehpanin üzerinde ahsap sapli çekici gördüm. Çekici alarak alt kata indim, Hasan uyumaya devam ediyordu. Ona herhangi bir söylemde bulunmadan çekiçle kafasina 4-5 defa vurdum. Ilk vurmus oldugum çekiç darbesinde herhangi bir tepki ve karsilik vermedi. Kendisine duydugum sinirden dolayi tekrar çekiçle vurdum. Çekici aldigim yere biraktim ve kahvenin kapi iç kismindaki anahtari aldim, kahveyi disaridan kilitleyerek uzaklastim."

Akkus'u öldürmesi için kendisini yönlendiren kimsenin olmadigini savunan Aydin, "Maktulü hem bana küfür etmesi hem de annesine kötü davranmasi sebebiyle öldürdüm." iddiasinda bulundu.

Aydin hakkinda "kendisini savunamayacak durumda bulunan kisiyi kasten öldürmek" suçundan "agirlastirilmis müebbet" ile "is yeri dokunulmazligini ihlal" suçundan 1 yildan 3 yila kadar hapis cezasi istendi.

Aydin'i azmettirmekle suçlanan tutuksuz sanik Aslan'in ise atili suçu isledigine dair somut ve her türlü süpheden uzak delil elde edilemedigi için beraati talep edildi.

Saniklar ve avukatlarina esas hakkindaki savunmalarini hazirlamalari süre veren mahkeme heyeti, davayi 9 Mayis'a erteledi.