Bakanlar Ersoy ve Bak, Malatya'da kütüphane açilisina katildiMehmet Akif Parlak,Volkan Kasik,Yeter Erdine,Firat Özdemir- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy: - "2023 yili itibariyla Bakanligimiza bagli kütüphane sayisi 1279'a ulasmis durumda" - Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak: - "Türkiye büyüyor, en büyük sermayemiz gençlerimizi en iyi sekilde yetistirmemiz gerekiyor"

Bakanlar Ersoy ve Bak, Malatya'da kütüphane açilisina katildiMehmet Akif Parlak,Volkan Kasik,Yeter Erdine,Firat Özdemir- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy:
- "2023 yili itibariyla Bakanligimiza bagli kütüphane sayisi 1279'a ulasmis durumda"
- Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak:
- "Türkiye büyüyor, en büyük sermayemiz gençlerimizi en iyi sekilde yetistirmemiz gerekiyor"

MALATYA (AA) - Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, 2023 yili itibariyla Bakanliklarina bagli kütüphane sayisinin 1279'a ulastigini belirtti.

Bakan Ersoy ile Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Malatya 100. Yil Il Halk Kütüphanesi açilisina katildi.

Ersoy, buradaki konusmasinda, bilgiyi üretme ve gelecek nesillere aktarma ihtiyaci sonrasi kütüphanelerin ortaya çiktigini söyledi.

AK Parti olarak, 21 yildir fikirsel, sanatsal üretime, kitaba, yayinciliga, kütüphanelere büyük önem verdiklerini dile getiren Ersoy, Millet Kütüphanesinin bu anlamda en somut göstergelerden biri oldugunu belirtti.

Kütüphaneleri bilgi üretimine katki veren, sosyal ihtiyaçlari karsilayan, yenilikçi süreçlere omuz veren, küçük yaslardan itibaren okuma kültürünün gelisimini destekleyen duragan yapi olarak görmediklerine dikkati çeken Ersoy, söyle devam etti:

"Kütüphanelerimiz, bulunduklari sehre ve bireylerin yasamlarina deger katiyor. 2023 yili itibariyla Bakanligimiza bagli kütüphane sayisi 1279'a ulasmis durumda. Son 5 yilda, 236 halk kütüphanesi yeniden yapilandirilmis olup, 68 halk kütüphanesinin iyilestirilme çalismalari da devam etmekte. Ayrica, yerlesik kütüphane hizmetlerinden yararlanamayan kullanicilara uygun donatilara sahip 75 gezici kütüphane ile hizmet verilmekte. Ek olarak, engellilere ve özel gereksinimli bireyler kapsaminda talep eden kuruluslara geçici derme hizmeti de sunulmakta. Bakanligimiz 'Cumhuriyetimizin 100. yilinda 100 yeni kütüphane' hedefi dogrultusunda ülkemizin dört bir yaninda çalismalarina devam etmekte ve yeni kütüphanelerimizi vatandaslarimizla bulusturmaktadir. Bu hedef dogrultusunda 2023 yili basindan bu yana 73 kütüphanemizi hizmete açtik. Bugün bu güzel törenle açilisini gerçeklestirdigimiz Malatya 100. Yil Halk Kütüphanesi bu hedef dogrultusundaki büyük adimlardan bir tanesi."

Önümüzdeki haftalarda Türkiye'nin farkli illerinde çok sayida kütüphanenin açilisini yapacaklarini söyleyen Ersoy, "Ayrica, kütüphanelerimizi gelistirip, çesitlendirmekteyiz. Yurt genelinde 19 bebek, 17 ihtisas ve edebiyat, 11 AVM, 2 gar ve 3 havalimani kütüphanesi bu anlayisin ürünüdür." seklinde konustu.

- "Malatya'da gençlik ve spor anlaminda yatirimlarimiz var"

Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak da gençlere, çocuklara ve vatandaslara hizmet verecek kütüphanenin çok güzel bir eser oldugunu belirtti.

Kütüphanenin yapiminda ve hizmete girmesinde emegi geçenlere tesekkür eden Bak, "Malatya'da gençlik ve spor anlaminda yatirimlarimiz var. Bu yatirimlarin sonuçlarini görmeye basliyoruz. Gençlik kampimizin insaati bitmek üzere, güzel bir tesis ortaya çikiyor. Malatya'mizin gençlerine, çocuklarina hizmet edecek eserleri ortaya çikartiyoruz. Depremin yaralarini sarmak için bütün bakanliklar olarak üzerimize düseni yapiyoruz." dedi.

Bak, tesislerin gençler için çok önemli oldugunu vurguladi.

En önemli islerinden birinin bagimlikla mücadele oldugunu anlatan Bak, sunlari kaydetti:

"Gençlerimizi uyusturucunun kötü aliskanliklarinin pençesinden uzaklastirmak, bunun yapilacagi yerler belli. Spor tesisleri, yüzme havuzlari, gençlik merkezleri ve tabii ki kütüphanelerdir. Burada çok modern bir kütüphane var. Gençlerimiz hem burada ders çalisacak hem kültürel aktivelerde bulunacak hem de sikildiklarinda onlarin çesitli aktiveler yapabilecekleri kafeteryalar var, bilim merkezleri ve atölyeleri var. Dolayisiyla tamamiyla gençlere, çocuklara yönelik bir kompleks olmus. Okuyan arastiran gençler lazim. Türkiye büyüyor, en büyük sermayemiz gençlerimizi en iyi sekilde yetistirmemiz gerekiyor. Bu noktada bir toplumun en önemli degerlerinden bir tanesi de ülkesindeki kütüphane, kitap sayisi ve arastirdigi, okudugu kitaplarin sonuçlari. Dolayisiyla böylesine güzel bir eser ortaya çikmis ve Malatya'ya çok yakisti."

Malatya Valisi Ersin Yazici ise depremin yasattigi tüm olumsuzluklara ragmen bu güzel binanin yapimina katkida bulunanlara tesekkür etti.

Depremin yaralarini sarmaya devam ettiklerini dile getiren Yazici, kentte hayatin normale dönmeye basladigini, kütüphanenin de buna katki saglayacagini söyledi.

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan da kütüphanenin hayirli, ugurlu olmasini diledi.

Konusmalarin ardindan Bakanlar Ersoy ve Bak ile protokol üyeleri, açilisini gerçeklestirdikleri kütüphaneyi gezerek ögrencilerle sohbet etti.

Programa Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, AK Parti Il Baskani Namik Gören, MHP Il Baskan Gökhan Gök, belediye baskanlari ve diger davetliler katildi.