Azerbaycanli milletvekilleri Izmir'de incelemelerde bulunduHaydar Toprakçi

Azerbaycanli milletvekilleri Izmir'de incelemelerde bulunduHaydar Toprakçi

IZMIR (AA) - Azerbaycan Türkiye Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani Ehliman Emiraslanov ve milletvekillerinden olusan heyet, Izmir'de ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Emiraslanov ve beraberindeki Yeni Azerbaycan Partisi (YAP) milletvekilleri Anar Iskenderov, Melahat Ibrahimkizi ve Azer Badamov ile YAP Bakü Binegedi Ilçe Baskani Vüsar Ismayilov, Izmir temaslari kapsaminda Vali Yavuz Selim Kösger, Azerbaycan Türkleri Federasyonu ve Ege Bölgesi Kars Igdir Dernekleri Federasyonu'nu ziyaret etti.

Heyet daha sonra AK Parti Izmir Il Baskanligina geçerek Izmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankiri ve Il Baskani Bilal Saygili ile görüstü.

Ziyarette konusan Emiraslanov, 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenenlerin acilarini paylastiklarini, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralilara sifa dilediklerini belirtti.

Depremin ardindan Azerbaycan'in Türk kardeslerinin yardimina kostugunu ifade eden Emiraslanov, "Cumhurbaskanimiz Ilham Aliyev'in depremin hemen ardindan söyledigi gibi 'Türkiye ve Azerbaycan bugün bir yumruktur, bir yürektir'. Bununla her seyi özetledi." dedi.

YAP olarak görevine baslayan Il Baskani Saygili'yi tebrik etmek istediklerini, dün Izmir milletvekili adaylarinin tanitim toplantisina da katildiklarini aktaran Emiraslanov, "Biz biliriz ki Türkiye, demokratik bir ülkedir ve seçimin kaderini Türk halki belirleyecektir. Heyet olarak bir arzumuz var; kardes Türkiye düzgün seçim yapsin çünkü kardes Türkiye'nin seçimi hem Azerbaycan hem de diger Türk devletleri için çok önemli. Ben eminim ki bu seçimler ugurlu olacak." ifadesini kullandi.

Milletvekili Çankiri da Azerbaycan'in her zaman Türkiye'nin yaninda oldugunu, bu dostlugun kendileri için çok kiymetli oldugunu dile getirerek "Ülkemizin alacagi yol haritasinda bizlere destek verdiginiz için çok tesekkür ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulusunun 100'üncü yilinda çok önemli bir virajdayiz. Allah izin verirse bu desteklerle beraber bütün Türk dünyasinin, Müslüman aleminin umudu olan sayin Cumhurbaskanimizi tekrar seçtirecegiz." diye konustu.

Il Baskani Saygili ise Türkiye ve Azerbaycan'in iki devlet olmasina ragmen tek millet ve tek güç olmanin onurunu yasadigini ifade ederek "Bu güçlü birlik ve beraberligimizin, her zaman güçlenerek devam edecegine inancimiz tamdir. Onlarin tirnagina zarar gelse bilin ki bizim canimiz acir, biz de biliriz ki bizim canimiz acisa onlarin yüregi acir. Bu güzel birlik ve beraberlik, insallah bütün Türk dünyasinda Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in önderliginde güçlenerek devam edecektir." diye konustu.

Öte yandan heyete mihmandarlik yapan Ege Ihracatçi Birlikleri Koordinatör Baskan Yardimcisi Hayrettin Uçak da yazili açiklamasinda iki ülke arasinda 2022 yilinda 3 milyar dolari asan dis ticaret hacmini, 5 yillik dönemde 5 milyar dolara çikarma hedeflerinin bulundugunu bildirdi.