Antalya'da "Tazelenme Üniversitesi"nin 60 yas üstü ögrencileri staja basladiZehra Tekeci

Antalya'da "Tazelenme Üniversitesi"nin 60 yas üstü ögrencileri staja basladiZehra Tekeci

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi bünyesindeki "Tazelenme Üniversitesi"nde egitim gören 60 yas üzeri 50 ögrencinin çesitli kurumlarda staj dönemine basladi.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, 4'üncü sinif ögrencilerine mezuniyet öncesi Antalya Valiligi ve Antalya Büyüksehir Belediyesine bagli kurumlarda staj yapma imkani saglandi.

4 ay süreyle staj yapacak ögrenciler is hayatlarindaki bilgileri tazelemenin yani sira kendi alanlarindaki tecrübelerini paylasma firsati bulacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 60 yas üstü bireylere yönelik çalismalarin önemli oldugunu belirtti.

Üniversitenin bu anlamda örnek çalismalara imza attigini aktaran Özkan, Tazelenme Üniversitesi Türkiye'de örnek oldugunu ifade etti.

Uygulamanin 2016 yilinda baslandigini animsatan Özkan, "Bu yil 320 ögrencimiz var. Ögrencilerimiz çok memnun, staj programina büyük ilgi gösterdiler. Insanlarin en verimli, tecrübelerinin dorugunda oldugu bu yasta kenara çekilmemeleri, tecrübelerini aktarmalari çok kiymetli. Bu anlamda staj programimiz iki tarafli bir kazanim. Hem tecrübelerini aktaracaklar hem de onlara bir hayat enerjisi gelecek." degerlendirmesinde bulundu.

Yaslilik Çalismalari Arastirma ve Uygulama Merkezi Müdürü (YAÇUMER) Prof. Dr. Ismail Tufan da 50 ögrencinin haftada 16 saat staj yapacaklarini bildirdi.

Ögrencilerin elde ettikleri bilgileri rapor haline getireceklerine dikkati çeken Tufan, "Gönüllü ögretim üyeleri bu çalismayi uygun görürse staji basariyla tamamlamis olacaklar. Elde ettikleri tecrübeleri bir sonraki ögrenci arkadaslarina aktaracaklar. Staj yapmak istemeyenlere de tez bitirme önerileri veriyoruz." bilgisini verdi.

- Stajyerler programdan memnun

Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügünde staj yapan Osman Yanikara, stajinin faydali geçtigini söyledi.

Staj yaptigi kurumda personele yardimci olarak tecrübelerini de aktardigini dile getiren Yanikara, "Onlara faydamiz olduguna inaniyoruz. Bu imkani saglayanlara ve üniversitemize tesekkür ederiz." ifadelerini kullandi.

Konyaalti Saglikli Hayat Merkezinde staj yapan Ernur Kayaöz sosyal hizmetlerden emekli oldugunu belirterek, "Huzurevinde ve hastanede çalistim ama staj yaptigim yerde insanlara nasil yardimci olundugunu merak ediyordum. Iyi ki bu staj var bize de böyle bir imkan sunuldu. Bildiklerimi buradaki arkadaslara aktarmak, onlarin bilgilerini de almak ve etrafima yaymak istiyorum." diye konustu.