Antalya'da Akra Gran Fondo bisiklet yarisi heyecaniOktay Özden- Vali Ersin Yazici:"Akra Gran Fondo, depremde magdur olan çocuklarimizi unutmadi. Kendilerine bizim çocuklugumuzun hayalini süsleyen bisikletler hediye edilecek"

Antalya'da Akra Gran Fondo bisiklet yarisi heyecaniOktay Özden- Vali Ersin Yazici:"Akra Gran Fondo, depremde magdur olan çocuklarimizi unutmadi. Kendilerine bizim çocuklugumuzun hayalini süsleyen bisikletler hediye edilecek"

ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Ersin Yazici, amatör yol bisikleti yarisi Akra Gran Fondo'dan elde edilecek gelirle Kahramanmaras merkezli depremlerde magdur olan çocuklara bisiklet hediye edilecegini söyledi.

"Pedallar iyilik için dönecek" mottosuyla 13 ülkeden 57'si kadin 570 bisikletçinin katilimi beklenen "Akra Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum" yol bisikleti yarisi, bu yil besinci kez 30 Nisan Pazar günü Antalya'nin Kemer ilçesindeki Olbia Park'tan start alacak.

Yarisa 18 kategoride katilacak bisikletçiler, pedallari deprem bölgesindeki çocuklar için çevirecek. Organizasyonun kayit gelirleri ve sponsorlarin katkilari ile alinacak 700 bisiklet, Gençlik ve Spor Bakanligi is birligi ile depremzede çocuklara dagitilacak.

Paralimpik ve tandem bisikletçilerin de katilacagi duyurulan organizasyon, 98 kilometrelik Akra ve 49 kilometrelik AG Tohum olmak üzere iki farkli kategoride ayni gün katilimcilara Kemer koylarindan Toroslara yaris heyecani yasatacak.

Organizasyonun Akra Otel'de düzenlenen basin toplantisina katilan Antalya Valisi Ersin Yazici, bisiklet yarisinin bu yil daha anlamli hale geldigine isaret ederek, "Akra Gran Fondo, depremde magdur olan çocuklarimizi unutmadi. Kendilerine bizim çocuklugumuzun hayalini süsleyen bisikletler hediye edilecek." dedi.

Kahramanmaras merkezli depremler sonrasi 80 bini otellerde olmak üzere yaklasik 250 bin afetzedenin Antalya'da agirlandigini bildiren Yazici, otel sahiplerine, isletmecilere, sivil toplum kuruluslarina, kamu kurum ve kuruluslari yetkililerine, hayirseverlere sürece katkilarindan dolayi tesekkür etti.

Yazici, afetzedelerin kentte layikiyla agirlandigini, ciddi sikinti yasamadan süreci yürüttüklerini belirterek, söyle konustu:

"Su an otellerimizde kimse kalmadi. Ama sehrimize gelip yerlesen çok sayida insan var. Deprem bölgesinden gelen ilk, orta ve lise çagindaki yaklasik 21 bin ögrencimiz su an Antalya'da egitimlerine devam ediyor. Aileleriyle beraber 80-100 bin insanimiz burada yasamaya devam edecek gibi görünüyor."

Antalya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer ise bu anlamli organizasyona destek vermekten gurur duyduklarini dile getirdi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskani Emin Müftüoglu, amatör bisikletçilere açik uzun yol bisiklet yarislarina ilginin her geçen yil arttigini belirtti.

Ülkede bisiklet turizminin gelisimini sürdürdügüne dikkati çeken Müftüoglu, gran fondo yarislarinin markalasmasi noktasinda önemli adimlar atildigini anlatti.

Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu da ilçe cografyasinin bisiklet sporu için çok uygun oldugunu vurgulayip, hafta sonu yeni heyecan yasayacaklarini ifade etti.

Toplantiya, Türkiye Bisiklet Federasyonu Denetleme Kurulu Baskan Yardimcisi Abdurrahman Arici, Akdeniz Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi Baskani Kaan Kavaloglu, Fraport TAV Antalya Havalimani Genel Müdürü Deniz Varol, BHM Otelcilik Yönetim Kurulu Baskani Haydar Barut, Corendon Airlines Kurumsal Iletisim ve Pazarlama Müdürü Tugba Güner, Antalya Tanitim Vakfi (ATAV) Baskani Yeliz Gül Ege, Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Akgül, Yasam Hastanesi Yönetim Kurulu Baskani Cemal Özkan, Akra Gran Fondo Genel Direktörü Aydin Ayhan Güney ve Akra Gran Fondo Proje Koordinatörü Haluk Özsevim ile kamu kurumlarinin ve sponsor markalarin temsilcileri de katildi.