Ankara Çoksesli Korosu Sirbistan'da "en iyi koro" ödülünü kazandiIsa Toprak- Koro, Hirvatistan, Sirbistan ve Türkiye'den çok sesli korolarin katildigi yarismada Sirp bestekar Stevan Stojanovic Mokranjac'a ait sarkiyla birinciligi elde etti - Sanat Direktörü Murat Manap: - "Cumhuriyetin 100. yilinda uluslararasi sanat ve spor yarismalariyla festivallerde ülkemizin kazandigi basarilar, hepimizin gögsünü kabartiyor ve duydugumuz gururu içimizden tasan sevinçle besliyor"

Ankara Çoksesli Korosu Sirbistan'da "en iyi koro" ödülünü kazandiIsa Toprak- Koro, Hirvatistan, Sirbistan ve Türkiye'den çok sesli korolarin katildigi yarismada Sirp bestekar Stevan Stojanovic Mokranjac'a ait sarkiyla birinciligi elde etti
- Sanat Direktörü Murat Manap:
- "Cumhuriyetin 100. yilinda uluslararasi sanat ve spor yarismalariyla festivallerde ülkemizin kazandigi basarilar, hepimizin gögsünü kabartiyor ve duydugumuz gururu içimizden tasan sevinçle besliyor"

ANKARA (AA) - Ankara Çoksesli Korosu, Sirbistan'da düzenlenen "57. Mokranjac Günleri Festivali" kapsamindaki Korolar Sarki Yarismasi'nda birinci oldu.

Sirbistan'in Negotin kentinde düzenlenen festivaldeki yarismaya Hirvatistan, Sirbistan ve Türkiye'den çok sesli korolar katildi.

Sef Nilgün Tuzkaya yönetiminde 10 kadin ve 9 erkek sanatçinin yer aldigi Ankara Çoksesli Korosu, yarismada Sirp bestekar Stevan Stojanovic Mokranjac'a ait sarkiyi seslendirdi.

Ankara Çoksesli Müzik Dernegine bagli koro, seslendirdigi sarkiyla "Korolar Sarki Yarismasi" kategorisinde birincilik ödülünü kazandi.

Böylelikle, Ankara Çoksesli Korosu uluslararasi yarismalarda 11'inci birinciligini elde etti.

- "1973 yilindan bu yana bu tür yarismalara katiliyoruz"

Ankara Çoksesli Müzik Dernegi Baskani ve koronun sanat direktörü Murat Manap, AA muhabirine yaptigi açiklamada, yarismada icra ettikleri besteyle aldiklari ödülün yani sira "en inovatif koro" seçildiklerini de söyledi.

Benzer koro yarismalarinin Türkiye'de de düzenlenmesi için çalismalar yürüttüklerini belirten Manap, "1973 yilindan bu yana bu tür yarismalara katiliyoruz. Tamamen amatörlerden olusan gönüllü müzik tutkunlarinin bu basarilari elde etmesi bizler için de onur kaynagi. Cumhuriyetin 100. yilinda uluslararasi sanat ve spor yarismalariyla festivallerde ülkemizin kazandigi basarilar, hepimizin gögsünü kabartiyor ve duydugumuz gururu içimizden tasan sevinçle besliyor." ifadelerini kullandi.

Manap, yarisma sürecindeki destekleri nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanligi ile diger kurumlar ve üyelere tesekkür etti.