Amerikan Türk Cemiyeti, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yilini New York’ta kutlayacakYunus Türk- Cemiyet, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yillik basarisini kutlamak amaciyla 13 Kasim'da The Plaza Hotel’de özel bir gece düzenleyecek

Amerikan Türk Cemiyeti, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yilini New York’ta kutlayacakYunus Türk- Cemiyet, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yillik basarisini kutlamak amaciyla 13 Kasim'da The Plaza Hotel’de özel bir gece düzenleyecek

ISTANBUL (AA) - Amerikan Türk Cemiyeti (ATS), Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yilini New York’taki ikonik The Plaza Hotel’de kutlayacak.

ATS açiklamasina göre, Suzan Sabanci’nin es baskanligini yürüttügü Amerikan Türk Cemiyeti, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yilini özel bir etkinlikle taçlandiracak.

Her yil dünyanin dört bir yanindan üst düzey katilimcilari bir araya getiren geleneksel gala yemegi, bu yil Cumhuriyet’in bu önemli dönüm noktasini onurlandirmak üzere düzenlenecek. 13 Kasim'da The Plaza Hotel New York’ta gerçeklestirilecek özel gecede modern Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yillik basarisi kutlanacak.

Amerikan Türk Cemiyeti, merakla beklenen galanin hemen sonrasinda JPMorgan’la birlikte bir yatirim konferansi da düzenleyecek. JPMorgan’in New York’taki Genel Merkezi'nde gerçeklesecek konferansta Türkiye’deki yatirim firsatlarina odaklanilacak. Uluslararasi yatirimcilari ve seçkin is insanlarini bir araya getirecek konferansa Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek'in de katilmasi bekleniyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Suzan Sabanci, "Amerikan Türk Cemiyeti olarak her yil çok önemli bir tema etrafinda geleneksel gala yemegimizi düzenliyoruz. Ancak bu yil benim için ayri bir öneme sahip. Bu tarihi ani, uluslararasi katilimcilarla paylasmak ve kutlamak için büyük bir heyecan duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yil boyunca devam eden büyük basarisi, sadece bizim degil tüm dünyanin ilham almasi gereken bir dönüsümün coskusunu tasiyor." ifadelerini kullandi.

ATS olarak her yil çok boyutlu etkinliklerle, özellikle uluslararasi katilimcilara Türkiye'yi farkli yönleriyle tanitmayi hedeflediklerini kaydeden Sabanci, "Ülkemizin ekonomik dönüsümünün hiz kazandigi bu dönemde, yatirim konferansimizin Türkiye için büyük faydalar saglayacagina inaniyorum." açiklamasinda bulundu.