Aksener, IYI Parti TBMM Grup Toplantisi'nda konustu:Adem Balta- "Giderayak istediginiz kadar yalpalayin, istediginiz kadar saçmalayin, istediginiz örgütü, devleti, olusumu ittifakiniza katin. Korkunun ecele faydasi yok. 2 ay sonra tipis tipis gideceksiniz" - "Milletin iradesinin Milletin Ittifaki'nda tecelli etmesini sagladik. Bu yol, birligin, istikbalin, milletin yoludur. Bu yol, kazanmanin yoludur. Bugün ittifakimiz daha güçlü, kardesligimiz daha saglamdir"

Aksener, IYI Parti TBMM Grup Toplantisi'nda konustu:Adem Balta- "Giderayak istediginiz kadar yalpalayin, istediginiz kadar saçmalayin, istediginiz örgütü, devleti, olusumu ittifakiniza katin. Korkunun ecele faydasi yok. 2 ay sonra tipis tipis gideceksiniz"
- "Milletin iradesinin Milletin Ittifaki'nda tecelli etmesini sagladik. Bu yol, birligin, istikbalin, milletin yoludur. Bu yol, kazanmanin yoludur. Bugün ittifakimiz daha güçlü, kardesligimiz daha saglamdir"

TBMM (AA) - IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, "Giderayak istediginiz kadar yalpalayin, istediginiz kadar saçmalayin, istediginiz örgütü, devleti, olusumu ittifakiniza katin. Korkunun ecele faydasi yok. 2 ay sonra tipis tipis gideceksiniz." dedi.

Aksener, partisinin TBMM Grup toplantisindaki konusmasinda, 14 Mart Tip Bayrami nedeniyle saglik çalisanlarini tebrik etti.

Pandemide, yaklasik 100'ü doktor olmak üzere 600'ün üzerinde; Kahramanmaras ve Hatay merkezli depremlerde ise 94'ü doktor 448 saglik çalisaninin hayatini kaybettigini dile getiren Aksener, "Her ne kadar iktidarin basi ve liyakatsiz ekibi onlarin bu büyük fedakarliklarina karsi büyük bir vefasizlik göstermeye devam etse de bu kötülügün artik sonuna geliyoruz. Çünkü o sene bu sene. 15 Mayis'ta 'giderlerse gitsinler' diyenler çekip gidecek, doktorlarimiz ise bas taci olarak kalacak." diye konustu.

Eski Ülkü Ocaklari Egitim ve Kültür Vakfi Baskani Sinan Ates cinayetini hatirlatan Aksener, "Hani, göz göre göre yaptigin, her hatanda, her beceriksizliginde, her is bilmezliginde çikip çikip, milletimizden helallik istiyorsun ya iste sana firsat. Iki güzel çocugun, bir acili annenin ve yüregi yarali bir milletin helalligini alma firsati." görüsünü savundu.

Cinayetin üstünden tam 3 buçuk ay geçtigine isaret eden Aksener, adaletin hala yerini bulmadigini, açilan davanin bir milim bile ilerlemedigini ileri sürdü.

IYI Parti Genel Baskani Aksener, sözlerini söyle sürdürdü:

"Suçlularin gözaltina alinacagi yerde adalet gözaltina alindi. Suçlulara kelepçe takilacagi yerde adalete kelepçe takildi. Cinayetin failleri yakalandi ama ona yardim ve yataklik edenler serbest birakildi. Telefon kayitlarinda tüm iliski agi ortaya döküldü. Katiller yakalandi ama emri verenler serbest kaldi. Sayin Erdogan, arkandan dönen dümenler karsisinda bu kadar kifayetsiz, çaresiz, zayif olma. Adaleti gölgeleyenlerin karsisinda bu kadar basiretsiz olma. Mafyalar, simsarlar, uyusturucu kaçakçilari karsisinda bu kadar aciz olma. Sen bu memleketin Cumhurbaskanisin, korkma, bu cinayetin asil sorumlulari kim? Açikla, Sinan Ates’in esas katilleri kim?

Eger ki bu milletten gerçekten de helallik almak istiyorsan bu kani yerde birakma, bu haksizliga boyun egme. And olsun, sart olsun ki Sinan Ates'i unutmayacagiz, unutturmayacagiz. Çevrilmek istenen dümenleri kabullenmeyecegiz. Alçaklarin elini kolunu sallayarak gezmesine izin vermeyecegiz."

- "Çok enteresan seçim manevralari yapmaya basladi"

AK Parti'nin yaptigi ziyaret ve seçim ittifaklarina deginen Aksener, "AK Parti iktidari ve bay kriz, son dönemde çok enteresan seçim manevralari yapmaya basladi. Kaybetme korkusuna kapildiklarindan olsa gerek artik iyice saçmaliyorlar. Panik içerisinde bir o yana, bir bu yana savruluyorlar. Ve her savrulmada ilkesizliklerini gözler önüne seriyorlar. Tekrarlanan Istanbul seçimi öncesinde de benzer islere girisildi. Seçim kazanmak için bula bula terörist basina sekreterlik yapmayi bulmuslardi. Ama sonra ne oldu? Istanbul’u kaybettiler. Biliyorsunuz, bekamizin sözüm ona yilmaz savunucusu olan Cumhur Ittifaki'na yeni üyeler katiliyor. Ne diyelim, hayirli ugurlu olsun. Allah tamamina erdirsin." ifadesini kullandi.

"Bu yeni birliktelikler sonrasinda Sayin Erdogan ve genisletilmis Cumhur Ittifaki'nin seçim beyannamesine de artik bazi yeni basliklarin dahil oldugunu düsünebiliriz" diyen Aksener, "Mesela her ne kadar henüz kendisinin adayligi kesinlesmis olmasa da genisletilmis Cumhur Ittifaki'nin cumhurbaskani adayi Sayin Erdogan'in seçim beyannamesinde artik Türkiye'nin, Seyh Said isyanlari nedeniyle özür dilemesi, tazminat ödemesi, özerklik ve federasyon var. Anayasa'nin ilk 4 maddesinin degistirilebilecegi var. Andimizi zaten kaldirmislardi ama mesela artik 'Ne mutlu Türküm diyene' yazilarinin silinmesi de var." sözlerini sarf etti. Meral Aksener, söyle devam etti:

"Kadinlara fitratlarina göre yasama zorunlulugu, kadinlara zulüm, kadina yönelik siddetin önünün açilmasi var. Cumhuriyet degerlerimize saldiri, çok ulusluluk, paralel egitim kurumlari var. Ez cümle bu ülkenin birligine, bekasina ve istikbaline yönelik koskoca bir tehdit var. Bu vesileyle uzunca bir süredir elinde vatanseverlik mezurasiyla ortalikta gezen arkadaslarin bu son gelismeler karsisindaki ibretlik sessizliklerini tarihe not ediyor; genisletilmis Cumhur Ittifaki'nin ezber bozan bu yeni vaatlerini büyük Türk milletinin takdirine sunuyorum. Ayrica buradan Cumhur Ittifaki'nin bilesenlerine de seslenmek istiyorum: Ne diyor büyüklerimiz? Egreti ata binen tez inermis. Hiç merak etmeyin sizin için de aynisi olacak. Sunun surasinda sadece 2 ay kaldi. Giderayak istediginiz kadar yalpalayin, istediginiz kadar saçmalayin, istediginiz örgütü, devleti, olusumu ittifakiniza katin. Korkunun ecele faydasi yok. 2 ay sonra tipis tipis gideceksiniz."

- "Hiç kimse sorumluluk almiyor"

Kahramanmaras ve Hatay merkezli depremlere deginen Aksener, deprem felaketinin üzerinden tam 37 gün geçtigini, derdine derman arayan vatandaslarin yaninda yüce yürekli insanlarin, sivil toplum örgütlerinin ve belediyelerin oldugunu, ancak "bay kriz ve arkadaslarinin millet vicdaninda bir kez daha mahkum oldugunu" ileri sürdü.

Devletin bütün imkanlarini seferber etmedigi, 2023 yilina ait kamu yatirim programini güncelleyip daha fazla kaynagi bölgeye aktarmadigi sürece belediyeler ve sivil toplum örgütleri üzerinden devam eden bu modelden bir sonuç alinamayacagini kaydeden Aksener, "Devlet yönetmekten aciz AK Parti iktidarinin birçok alanda yüzüne fener tutulmus tavsan gibi ne yapacagini bilememesi, bakanlarin kirli sakal birakmaktan öteye gidememesi, en çok ihtiyacin oldugu zamanda insanlarimizin yardimina kosulamamasi, artik maalesef etkilerini göstermeye basladi." dedi.

Deprem bölgesindeki vatandaslarin sikayetlerini aktaran Aksener, "bay kriz ve arkadaslarinin bu sesleri duymak yerine, bizzat neden olduklari bu büyük felaketi, seçim kampanyasina çevirmenin pesine düstüklerini" savundu.

"Eger bu iktidarda, gerçekten zerre merhamet, ciddiyet ve sorumluluk bilinci olsaydi simdiye kadar birçok istifa olurdu ama bunlar birakin istifa etmeyi, gün geçtikçe daha da arsizlasiyor" ifadesini kullanan Aksener, "Milletin parasiyla millete çadir satan Kizilay Baskani bile insan içine çikmaktan utanacagi yerde simsiki tutundugu koltugunda oturup 'Atatürk'ün emri ile Ismet Pasa'nin onayi ile yapilan çadir satislari var' diyor. Utanmadan, sikilmadan, beceriksizliklerine, is bilmezliklerine ve arsizliklarina, kilif ariyorlar." degerlendirmesinde bulundu.

- "Bu yikimin tek bir sorumlusu yok mu"

"Allah askina, neden aranizdan tek bir kisi bile istifa etmiyor?" sorusunu yönelten Aksener, "Bu yikimin beceriksizligin ve ciddiyetsizligin tek bir sorumlusu yok mu? Aranizdan tek bir kisi bile bu tavri gösterecek haysiyete sahip degil mi? Madem her biriniz isinizi bu kadar kusursuz yaptiniz, o zaman neden ülkemizde isler böylesine kötü bir halde? Madem hiçbir hataniz yok, o zaman neden Sayin Erdogan hala helallik isteme pesinde?" diye sordu.

Iktidarin, "milleti kamplastirip, düsmanlastirarak, ortak zemini parçalamaya çalistigini" iddia eden Aksener, "Iktidar, sorumsuz söylemleriyle, akildan yoksun politikalariyla, keyfi kararlariyla, milletimizin birligini, beraberligini, kardeslik ruhunu bozmaya çalisti. Ve maalesef bu iktidar, yillardir milletimizin bölünmesinden, mahallelerimizin ayrilmasindan, devletimizin partilesmesinden, milli ve manevi degerlerimizin ucuzlatilmasindan beslendi. Artik yeter, buna müsaade etmeyecegiz." düsüncesini dile getirdi.

- "Dün neredeysek bugün de oradayiz"

Millet Ittifaki'nda yasanan gelismeleri animsatan Aksener, "Biz dün neredeysek bugün de oradayiz. Inatla ve israrla bugün de biz hala buradayiz. Yilmadan, yikilmadan, dimdik ayaktayiz. Biz, milletin sesi olacagimiza, millet iradesinin temsilcisi olacagimiza, aziz milletimize bu seçimi mutlaka kazanacagimiza söz verdik. Yilmadik, direndik. Dogru bildiklerimizi söylemeye devam ettik. Tartistik, kavga ettik. Sözümüzden dönmedik." diye konustu.

6 Mart'ta milletin önüne bir çözüm yolu koyduklarini; Kemal Kiliçdaroglu, Mansur Yavas ve Ekrem Imamoglu'nu destekleyenleri de ortak bir yol haritasinda birlestirdiklerini dile getiren Aksener, "Milletin iradesinin Milletin Ittifaki'nda tecelli etmesini sagladik. Bu yol, birligin, istikbalin, milletin yoludur. Bu yol, kazanmanin yoludur. Bugün ittifakimiz daha güçlü, kardesligimiz daha saglamdir. Ve hiç kimsenin süphesi olmasin ki yaninda dimdik duran, Cumhurbaskani Yardimcilari Sayin Imamoglu ve Sayin Yavas ile birlikte Türkiye'nin 13'üncü Cumhurbaskani Sayin Kemal Kiliçdaroglu olacaktir." dedi.

Öte yandan, 14 Mart Tip Bayrami nedeniyle bir grup doktor, IYI Parti'nin Grup Toplantisi'na katildi.

Aksener, partisine katilanlara da rozet takti.