Akbank'tan Waste Log ve Voltla girisimlerine toplam 1 milyon dolarlik yatirimErgin Garip- Akbank Bireysel Bankacilik ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardimcisi Burcu Civelek Yüce:- "Akbank+ ile bankamizin kurum içi girisimcilik kaslarini güçlendirirken Türkiye’de de bu ekosistemin gelisiminde rol almayi sürdürecegiz"

Akbank'tan Waste Log ve Voltla girisimlerine toplam 1 milyon dolarlik yatirimErgin Garip- Akbank Bireysel Bankacilik ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardimcisi Burcu Civelek Yüce:- "Akbank+ ile bankamizin kurum içi girisimcilik kaslarini güçlendirirken Türkiye’de de bu ekosistemin gelisiminde rol almayi sürdürecegiz"

ISTANBUL (AA) - Akbanklilarin tam zamanli olarak girisim fikirleri üzerinde çalisabilmelerine olanak saglayan "Akbank+ Programi" kapsaminda, atik süreçlerini dijitallestiren Waste Log ve elektrikli araç sahiplerinin deneyimini iyilestiren Voltla girisimleri Akbank’tan toplamda 1 milyon dolar yatirim aldi.

Akbank'tan yapilan açiklamaya göre, 75 yildir Türkiye’nin gelisimine hizmet eden Akbank’in Inovasyon Merkezi Akbank LAB, 2016 yilindan beri inovasyon ve kurum içi girisimcilik programlarini genisletmeye devam ediyor.

Finteklerle yapilan is birlikleri, yürütülen projeler ve açik inovasyon programlariyla bu kültürü destekleyen Akbank, kendi girisimlerini kurmak isteyen çalisanlarini desteklemek ve Türkiye’deki girisimcilik ekosistemine sundugu katkiyi güçlendirmek amaciyla hayata geçirdigi "Akbank+ Programi"nin ilk yatirim kararini açikladi.

Akbanklilarin tam zamanli olarak girisim fikirleri üzerinde çalisabilmesine olanak saglamasi ile Türkiye’de bir ilk olan "Akbank+ Programi"na ilk yilinda 100'den fazla Akbankli yenilikçi fikirleri ile basvurdu.

- Akbank’tan Waste Log ve Voltla girisimlerinin her birine 500 bin dolar yatirim

Programa seçilen kurum içi girisimciler, 6 ayi askin bir süre boyunca tam zamanli olarak Akbank LAB bünyesinde girisimlerini hayata geçirmek için çalisma yürüttü. Programin son asamasinda gerçeklestirilen Akbank+ Yatirim Komitesi degerlendirmesi ile atik süreçlerini dijitallestiren Waste Log ve elektrikli araç sahiplerinin deneyimlerini iyilestiren Voltla girisimlerinin her birine 500 bin dolar yatirim saglama karari alindi.

Akbank+ Programi kapsaminda Mahir Okay Çelik ve Ertug Sargut tarafindan gelistirilen Waste Log, bir etki girisimi olarak hizmet ediyor ve isletmelerin atik süreçlerini dijitallestirerek takip edilmesini kolaylastiriyor. Waste Log ayrica bireysel kullanicilarin da atik yaglarini kolaylikla geri dönüsüme kazandirmalarina olanak sagliyor.

Akbankli girisimciler Esra Gül Korkmaz, Özgür Baris ve Kubilay Kulaoglu’nun gelistirdigi Voltla ise tüm elektrikli sarj istasyonlarinin tek noktadan görüntülenmesini ve istasyonlara rota olusturulmasini saglayarak elektrikli araç sahiplerinin hayatini kolaylastiriyor ve ayni zamanda ödeme deneyimini iyilestiriyor.

- “Akbank+ ile hem bankamiz hem de ülkemizin girisimcilik ekosistemine katki sunuyoruz”

Açiklamada görüslerine yer verilen Akbank Bireysel Bankacilik ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardimcisi Burcu Civelek Yüce, Akbank+ Programi'nin Akbank’in yenilikçilik ve girisimcilik odakli vizyonunun bir yansimasi oldugunu belirterek, "Akbank olarak anlamli dijital çözümler ve fark yaratan hizmetlerle bankaciligin ötesinde bir deger sunmaya odaklaniyoruz. Müsterilerimiz ve is ortaklarimizin ihtiyaçlarini önceliklendiren ve sürdürülebilirlik hedeflerimize paralel olarak dünyamiza katki saglayan çözümler yaratmaya odaklaniyoruz." ifadelerini kullandi.

Akbank LAB çatisi altinda 2016 yilindan bu yana gerçeklestirdikleri inovasyon ve kurum içi girisimcilik çalismalarinin sektöre ilkleri ve yenilikleri kazandirmaya devam ettigini belirten Yüce, sunlari kaydetti:

"Geçtigimiz yil bu çalismalarimizi bir adim daha ileri tasidik ve Akbank+ ile tüm Akbanklilarin kendi girisimlerini yaratabilecegi bir program olusturduk. Alaninda ilk olan bu program ile Akbank, girisimlerin önündeki engelleri ortadan kaldiriyor; girisim fikirlerini deneyim, arastirma, mentorluk ve yatirim destegi ile hizla hayata geçirmeye olanak taniyor. Bu programin ilk yatirimlarini ise döngüsel ekonomi ve elektrikli mobilite alanindaki is fikirlerine yapma karari aldik. Akbank+ ile bankamizin kurum içi girisimcilik kaslarini güçlendirirken Türkiye’de de bu ekosistemin gelisiminde rol almayi sürdürecegiz. Akbank+ ile hem bankamiz hem de ülkemizin girisimcilik ekosistemine katki sunuyoruz."

- "Girisimciligi kurum kültürümüzün yapi taslarindan biri olarak görüyoruz"

Akbank Insan ve Kültür Genel Müdür Yardimcisi Pinar Anapa da Akbank’in girisimcilik ruhunu ve yenilikçi kültürünü yansitan Akbank+ Programi'nin ilk yatirimlarini hayata geçirmekten büyük bir mutluluk duyduklarini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Girisimcilik alanindaki yetkinliklerimizi besleyen Akbank+, bu alanda örnek bir uygulama. Yaratici fikirleriyle programa basvuru yapan 100'ü askin Akbankli, yetkinliklerimizi ve yenilikçi bakis açimizi görünür kiliyor. Yapilan degerlendirme ile programa katilan çalisma arkadaslarimiz yogun bir egitim, mentorluk ve kuluçka süreci ile fikirlerini olgunlastirirken, yetkinliklerini de güçlendirdi. Tam zamanli olarak girisimleri üzerinde çalisma firsati bulan arkadaslarimiz Inovasyon Elçileri olarak yeni dönemde de farkli fikirlerin gelistirilmesinde rol almayi sürdürecek. Öte yandan Akbank içinde filizlenen ve ekonomik, çevresel ve toplumsal deger sunmaya odaklanan Waste Log ve Voltla hem bankamizin hem de ülkemizin girisimcilik agini besleyecek. Büyük bir gurur duydugumuz Akbank+ süreci ile Akbanklilarin kariyer yolculuklarini destekleyen çalismalarimizi araliksiz sürdürecegiz. Girisimciligi kurum kültürümüzün yapi taslarindan biri olarak görüyoruz."