AA'nin 103'ncü kurulus yil dönümü su altinda açilan pankartla kutlandiMahmut Serdar Alakus

AA'nin 103'ncü kurulus yil dönümü su altinda açilan pankartla kutlandiMahmut Serdar Alakus

IZMIR AA) - Izmir'in gözde dalis noktalarindan Karaburun ilçesinde dalis egitmenleri, Anadolu Ajansinin (AA) kurulusunun 103. yil dönümü dolayisiyla "ani dalisi" gerçeklestirdi.

Ege'de su alti güzellikleriyle ve yapay resifleriyle her yil binlerce dalis meraklisini agirlayan Karaburun'da dalis egitmenleri Hamdullah Aras ile Okan Turhan, su altinda "Anadolu Ajansinin 103. kurulus yil dönümünü kutlariz" yazili pankart açti.

27 metre derinlige yapilan dalista pankart açildigi sirada bir akya sürüsünün geçisi de görüntülendi.

Karaburun Dalis Merkezi sahibi ve dalis egitmeni Hamdullah Aras, habercilik anlaminda ciddi isler ortaya koyan AA'nin su alti turizmi ve ekosistemiyle ilgili çalismalarla bu konudaki farkindaligin artmasina önemli katki sagladigini söyledi.

Israrli haberlerle son dönemde özellikle hayalet aglar ve deniz temizligi konusunda olumlu gelismeler kaydedildigine isaret eden Aras, dalgiçlar olarak bu anlamli gün için özel bir dalis yapmaya karar verdiklerini dile getirdi.

Aras, "Biz de Anadolu Ajansinin kurulusunu farkli bir sekilde kutlamak istedik. Su altinda kutlama pankarti açtik. Dalisimiz sirasinda akya sürüsüyle karsilastik. Güzel bir dalis oldu." ifadelerini kullandi.