CRR yeni sezona Türk Marsi ile basladiHilal Ustuk- Sanatseverlerin yogun ilgi gösterdigi konserde Rachmaninoff'un 3 numarali konçertosu ile Antonin Dvorak'in "Yeni Dünyadan" adli eserinden bölümler yorumlandi

CRR yeni sezona Türk Marsi ile basladiHilal Ustuk- Sanatseverlerin yogun ilgi gösterdigi konserde Rachmaninoff'un 3 numarali konçertosu ile Antonin Dvorak'in "Yeni Dünyadan" adli eserinden bölümler yorumlandi

ISTANBUL (AA) - CRR Senfoni Orkestrasi ile piyanist Dmitry Shishkin, Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Cemal Resit Rey Konser Salonu'nun 2023-2024 sezon açilis konserinde sahne aldi.

CRR Genel Sanat Yönetmeni ve orkestra sefi Murat Cem Orhan’in yönetimindeki konser, müzikseverlerin yogun ilgisiyle karsilandi.

Rus besteci Sergey Rachmaninoff’un dogumunun 150. yilina ithafen düzenlenen konser öncesi bir konusma yapan Orhan, yasanan deprem felaketi dolayisiyla sezona gecikmeli basladiklarina isaret ederek, "Bu salon sizlerle var. Iyi ki varsiniz. Çok tesekkür ederim. Sag olun. Çok zor günler atlattik. Yaralarimizi sarmaya çalisiyoruz. Bu yüzden aslinda bu ara gerçeklesti. Hepinize sabriniz ve desteginiz için çok tesekkür ediyoruz, CRR ailesi olarak." dedi.

Cem Orhan, bir önceki sene son 13 yilin seyirci rekorunu kirdiklarini vurgulayarak, "CRR Senfoni Orkestrasinin verdigi 12 konserin, 10 tanesinin bütün biletleri satildi. Çok tesekkürler. Geçen sene çiktigimiz yolda, gerçeklestirmeyi amaçladigimiz pek çok seyi yaptik. Masterclasslar, söylesiler, dinletiler yaptik. Gençlere sahnede, fuayede deneyim kazandirdik. Fuayeyi ve sahneyi canli tuttuk. Bunlarda sizlerin destegi çok önemli ve çok büyüktü. Çok tesekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Rus besteci Sergey Rachmaninoff’un dogumunun 150. yilini konserde kutladiklarini dile getiren Orhan, orkestraya eslik eden Shishkin için, "Çok önemli bir piyanist Dmitry Shishkin. Genç yasina bakmayin. Çaykovski Yarismasi ikincisi, Cenevre Yarismasinin birincisi. Az sonra dinleyeceksiniz, ne kadar iyi Rachmaninoff yorumladigini." açiklamasini yapti.

Orkestraya konserin ilk bölümünde eslik eden piyanist Dmitry Shishkin, seyircilerin uzun süren yogun alkisi üzerine Wolfgang Amadeus Mozart'in "Türk Marsi" adiyla bilinen "Rondo alla Turca" eserini kendi yorumuyla icra etti.

Konserde Rachmaninoff'un 3 numarali konçertosu ile Antonin Dvorak'in "Yeni Dünyadan" adli eserinden bölümler yorumlandi.