koctas.com.tr, ev gelistirme sektöründe Türkiye’nin ilk ve tek pazaryeri olduYunus Türk- Koçtas Genel Müdürü Devrim Kiliçoglu:- "Magazalarimizi birer teslimat noktasi gibi konumladigimiz için fiziksel kanalda da bu büyümeyi büyük firsat olarak görüyoruz"

koctas.com.tr, ev gelistirme sektöründe Türkiye’nin ilk ve tek pazaryeri olduYunus Türk- Koçtas Genel Müdürü Devrim Kiliçoglu:- "Magazalarimizi birer teslimat noktasi gibi konumladigimiz için fiziksel kanalda da bu büyümeyi büyük firsat olarak görüyoruz"

ISTANBUL (AA) - Koçtas’in dijital magazasi koctas.com.tr, ev gelistirme sektöründe Türkiye’nin ilk ve tek pazaryeri oldu.

Koçtas açiklamasina göre, sirket 58 ildeki 389 magazasiyla müsterilerine hizmet verirken koctas.com.tr araciligiyla da yüz binlerce ürün seçenegini tüm Türkiye’ye ulastiriyor.

Evini güzellestirmek ve gelistirmek isteyenleri genis tedarikçi agi ve Türkiye’nin önde gelen markalariyla bulusturan Koçtas; genis taksit avantaji, nakliye-montaj hizmeti, magazadan teslim al seçenegi, egitim ve ilham içerikleriyle müsterilerinin talep ve beklentilerini en üst seviyede karsiliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Koçtas Genel Müdürü Devrim Kiliçoglu, Koçtas’in çoklu kanal stratejisiyle bugüne kadar yatirim yaptigi her alanda en iyi ve en çok tercih edilen marka olma hedefini ev gelistirme sektörünün en büyük “Online Pazaryeri” olma vizyonuyla birlestirdiklerini belirtti.

Kiliçoglu, "Bu vizyon dogrultusunda sirketimiz içerisinde pazaryeri çevik takimini olusturduk. ‘Online Pazaryeri’, Koçtas için bir dönüm noktasi. Pazaryeri projemizle birlikte ürün sayimizda bu yil en az 5 kat artis olacak.

Ev gelistirme sektöründe halihazirda yüz binin üzerinde ürünü müsterilerimize sunarken, genis tedarikçi agimiz ile çok kisa sürede milyonlarca ürünü, milyonlarca müsteriyle bulusturacagiz. Ayni zamanda Koçtas garantili gelismis satis sonrasi hizmet agimizla ve sektör uzmanligimizla müsterilerimize daha iyi bir alisveris deneyimi yasatmayi planliyoruz." ifadelerini kullandi.

Ev gelistirme sektörünün açik ara lideri olduklarini belirten Devrim Kiliçoglu, "Biz bu alanda yillardir faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’de hizmet veren tedarikçileri çok iyi taniyor, önemli seçim kriterleri ile satis platformumuza almaya özen gösteriyoruz. Ev gelistirme sektöründe edindigimiz çeyrek asri asan deneyimi ve uzmanligimizi, 'Online Pazaryeri' projemizle çok daha fazla kisi ile bulusturmayi hedefliyoruz.

Pazaryeri projemiz ile birlikte koctas.com.tr, evini güzellestirmek, gelistirmek isteyenlerin internetteki arama motoru olacak ve ev ile ilgili tüm ihtiyaçlarin bulunabildigi bir platforma dönüsecek. Çalisma arkadaslarimin büyük gayretiyle pazaryeri projemizi kisa sürede hayata geçirmeyi basardik." degerlendirmesinde bulundu.

Devrim Kiliçoglu, ev gelistirme perakendeciliginde müsterilere tercih olanagini sunabilmenin önemli oldugunu ifade ederek, "Online Pazaryeri projemiz ile mevcut ürün yelpazemizi genisletirken ayni zamanda yeni kategorilerimiz de olacak. Ürünlerimizi müsterilerimize isterlerse eve teslim, isterlerse de 'Ara, Tikla & Teslim Al' adini verdigimiz 'Click & Collect' seçeneklerimizle ulastiracagiz." açiklamasini yapti.

Su an 100 bin ürün ve 316 saticilarinin bulundugunu aktaran Kiliçoglu, sunlari aktardi:

"Yil sonuna kadar 500 bin ürüne ve 1000’in üzerinde saticiya ulasmayi hedefliyoruz. Birinci yilimizda Mobilya, Bahçe, Banyo, Mutfak, Isitma ve Dekorasyon kategorilerine odaklanip sonrasinda diger kategorilerde de hizla zenginlesecegiz. Su anda tasarimsal anlamda ilk bakista büyük bir degisiklik görülmese de yeni birer arama kutusu ve kategori agaci hazirladik.

Ürün içeriklerimizi zenginlestirirken; müsteri degerlendirme altyapisini ve müsteri yolculugu takibi sistemini de hayata geçirdik. Ayrica sistem entegrasyonu ve satis gelistirme için oldukça önemli olan tedarikçi egitim portali uygulamasini devreye aldik. Projemizin ikinci asamasinda tasarim ve arayüz konularinda daha radikal degisiklikler de yapmayi planliyoruz."

- "Müsterilerimize genis taksit avantajlari sunarak ödeme kolayligi saglayacagiz"

Kiliçoglu, Koçtas’in hem fiziksel hem de online kanalda büyüyen bir marka olarak Koç Grubu’nun da gücünü alarak önemli bir stratejik hamleyi daha hayata geçirdiginin altini çizdi.

Kiliçoglu, "Diger pazaryerlerinden farkli olarak Koçtas’in Türkiye’nin pek çok noktasina yayilan fiziksel magaza gücü ve tüm dijital kanallarda da geçerli Koçtas garantili, yaygin nakliye ve montaj hizmeti bulunuyor. Bu önemli avantajlari da en uygun sekilde degerlendirmek istiyoruz. Her magazamizi, her bir çalisanimizi müsterilerimiz için bir uzmanlik firsati olarak görüyoruz.

Müsterimizi alici ve satici arasinda birakmayacak sekilde is süreçlerimizi yönetecegiz. Müsterilerimiz ayni zamanda magazalarimizda bulunan hizli siparis ekranlari araciligi ile de pazaryeri ürünlerine ulasabilecekler. Ayrica müsterilerimize genis taksit avantajlari sunarak ödeme kolayligi saglayacagiz ve müsteri memnuniyetini en üst seviyeye çikaracagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Koçtas online pazaryerinden satis yapacak tedarikçilerin fiyat ve hizmet konusunda müsterilere en iyi deneyimi sunacak firmalar olmasina özen gösterdiklerini de belirten Kiliçoglu, "Amacimiz müsterilerimizin uzun yillardir magazalarimizdan aldiklari hizmet kalitesini online kanalimiza da tasimak.

En iyi tedarikçilerle çalismaya ve tedarikçilerin Koçtas ile olan deneyiminin de en iyi sekilde olmasina özen gösteriyoruz. Müsterilerimiz Koçtas’a her kanaldan kolaylikla ulasabiliyor. Magazalarimizi birer teslimat noktasi gibi de konumladigimiz için fiziksel kanalda da bu büyümeyi büyük firsat olarak görüyoruz. Koçtas bir evin ihtiyaci olabilecek her ürünü sunuyor." ifadelerini kullandi.

Müsterinin hangi kanaldan alisveris yaparsa yapsin, bu deneyiminin kusursuz olmasini saglamak için tüm Koçtas birimlerinin entegre bir sekilde çalistigini belirten Kiliçoglu, sunlari kaydetti:

"Çoklu kanal stratejimiz kapsaminda, dijital platformlarimizda bu önemli adimlari atarken, büyük formatli magazalarimiz ve mahalleli formatimiz Koçtas Fix magazalarimizin açilislarina da devam ediyoruz.

2023 yili içerisinde 100 yeni magaza açarak toplam magaza sayimizi 450’e ulastirmayi ve sektöründe en çok magazasi bulunan sirket konumumuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz. Koçtas bugün, Türkiye geneline yayilan magazalari ve alaninda uzman binlerce çalisaniyla sektöre yön veren, ürün seçenegi ve sundugu hizmetlerle tüketicinin kalbinde taht kuran lider bir marka."