Turkcell, veri merkezlerine finans sektörünü entegre ettiMehmet Kadir Kilinç- Turkcell Kurumsal Satistan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Ceyhun Özata: - "Finans Bulut ile yerli teknolojiye katki anlayisiyla yönettigimiz dünya standartlarindaki veri merkezlerimizi, Türkiye'nin finans sektörünü ve sektördeki sirketlerin altyapilarini güçlendirmek için konumlandiriyoruz"

Turkcell, veri merkezlerine finans sektörünü entegre ettiMehmet Kadir Kilinç- Turkcell Kurumsal Satistan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Ceyhun Özata:
- "Finans Bulut ile yerli teknolojiye katki anlayisiyla yönettigimiz dünya standartlarindaki veri merkezlerimizi, Türkiye'nin finans sektörünü ve sektördeki sirketlerin altyapilarini güçlendirmek için konumlandiriyoruz"

ISTANBUL (AA) - Turkcell, finans sirketlerine "Finans Bulut" hizmeti vermeye basladi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Turkcell, gelistirdigi teknolojiler ve yenilikçi çözümlerle sirketlerin is süreçlerini dijitallestirmeye devam ediyor. Yatirimlariyla Türkiye'nin en büyük veri merkezi isletmecisi unvanina sahip olan ve bu sayede Türkiye'deki pek çok öncü adimi atan Turkcell, "Finans Bulut" hizmetini de dijital is servislerine ekledi.

Sirket, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi'nin (TCMB) "Topluluk Bulutu Hizmeti" sunabilme onayini alarak, finans kuruluslarina ihtiyaç duyduklari esnek, ölçeklenebilir ve yüksek güvenlikli altyapiyi Turkcell avantajlariyla ve üstün teknolojisiyle saglayacak.

Bu çerçevede finans kuruluslari, 3 dakikada aktivasyon ve kurulumu tamamlanan finans bulut hizmeti sayesinde operasyonel risklerini ve maliyetini düsürecek, is verimliligini artiracak.

Verilen bilgiye göre, Turkcell, "Finans Bulut" ile ödeme ve elektronik para kuruluslarina, sigorta ve bankalara veri gizliligi ve yerellestirme yasalarina uygun, yüksek güvenlikli esnek bulut hizmeti saglayacak.

Regülasyonlara uyumlu olan ve bu sayede standart bulut hizmetinden farklilasan "Finans Bulut" ile firmalarin, kendi bünyelerinde altyapi olusturarak donanim ve iklimlendirme maliyetlerini, altyapi yönetim zorluklarini üstlenmelerine gerek kalmayacak. Bu sayede firmalar, kaynaklarini stratejik hedefleri dogrultusunda ana odaklari için kullanabilecek.

- "Finans kuruluslarina yüksek güvenlik, düsük maliyet sunuyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Turkcell Kurumsal Satistan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Ceyhun Özata, "Finans Bulut" ile Türkiye'nin en büyük veri merkezi isletmecisi unvanlarini, yerli teknolojiye katki anlayisiyla yönettikleri dünya standartlarindaki veri merkezlerini, Türkiye'nin finans sektörünü ve sektördeki sirketlerin altyapilarini güçlendirmek için konumlandirdiklarini aktardi.

Finans Bulut'un, finans kuruluslarina yüksek güvenlikli bir bulut altyapisi sagladigini, düsük maliyet sundugunu belirten Özata, sunlari kaydetti:

"Türkiye'nin ISO 27017 Bulut Bilgi Güvenligi Sertifikasi'na sahip ilk ve tek servis saglayicisiyiz. Bulut hizmetleri alaninda sahip oldugumuz sertifikalarimiz ve veri merkezi isletmeciligindeki tecrübemizle sundugumuz hizmetler de farklilasiyor. Finans bulut hizmetimizi, dogal afetlere ve siber saldirilara karsi güvenli, yeni nesil 4 veri merkezimizden biri olan Avrupa Veri Merkezi'nden sunuyoruz. Ankara'daki Temelli Veri Merkezimizle de kurumsal müsterilerimizin verilerine cografi yedeklilik imkani sagliyoruz. Bu sayede hem regülasyonlara uyumlu hem de sistemsel kesintilere karsi dayaniklilik kazandiran, yedeklilik gibi ek hizmetlerle farklilasiyoruz. Böylece is sürecinde yasanacak aksakliklarin ve kayiplarin önüne geçiliyor."

Özata, Turkcell Bulut servisleri ile kurumlarin tüm bilgi teknolojileri altyapisini Turkcell veri merkezlerinde konumlandirdigini, maliyetleri düsürürken daha esnek bir altyapi sagladiklarini ve "Finans Bulut" hizmetinin, müsterilerinin yüksek yatirim ve bakim maliyetlerinden korudugunu bildirdi.

- Finans Bulut'ta aktivasyon ve kurulum 3 dakikada tamamlaniyor

Verilen bilgiye göre, "Finans Bulut" hizmeti kurumsal müsterilerin altyapi bulundurma zorunlulugunu ortadan kaldirarak firmayi elektrik, sogutma, yangin müdahale gibi altyapi iklimlendirme maliyetlerine yönelik yatirim ve donanim masraflarindan kurtariyor. Bu sayede sirketlerin is süreçleri kolaylasiyor. Finans Bulut hizmetinin aktivasyon ve kurulumu 3 dakika içinde tamamlaniyor. Sagladigi "esneklik" ile kullanicinin verilerine internete bagli her cihazdan ve her ortamdan erisebilmesini kolaylastiriyor.

Finans Bulut hizmetinin "ölçeklendirilebilirlik" özelligi, yeni altyapi ihtiyacinda kullaniciya hizlica kapasite artirabilme ve azaltabilme firsati sagliyor. Olasi siber saldiri ve virüslere yönelik yüksek güvenlik duvari sunan "Finans Bulut", veri gizliligiyle verilerin ülke sinirlari içinde kalmasini saglarken, verinin erisilmesi ve korunmasinda da en üst düzey güvenlik imkani taniyor.