Türk Polis Teskilati 178 yasindaMehmet Emin Gürbüz,Orhan Kuzu,Kerim Yavuz,Ömer Ürer,Onur Orhan

Türk Polis Teskilati 178 yasindaMehmet Emin Gürbüz,Orhan Kuzu,Kerim Yavuz,Ömer Ürer,Onur Orhan

BOLU (AA) - Bolu, Karabük, Kocaeli, Düzce ve Sakarya'da, Türk Polis Teskilati'nin 178'inci kurulus yil dönümü ve Polis Haftasi dolayisiyla törenler düzenlendi.

Bolu Anit Park'taki törende, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan Il Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Atatürk Aniti'na çelenk birakti.

Kentte tur atan polis araçlarini selamlayan Aksoy, gazetecilere, teskilatin görevinin sadece güvenlik olmadigini belirterek, 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlerde, Kastamonu'daki selde, Antalya ve diger illerdeki orman yanginlarinda da polislerin görev aldigini anlatti.

Aksoy, polis teskilatinin mensubu olmaktan onur ve gurur duyduklarini dile getirerek, "Teskilatimiz, sonsuza kadar Türk milleti ile ayakta kalacak." dedi.

- Karabük

Kent Meydani'ndaki törende Il Emniyet Müdürü Kadir Yirtar ve Karabük Polis Meslek Egitim Merkezi Müdürü Zekeriya Çoban'in çelenk sunumunun ardindan saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Toplu fotograf çekimiyle sona eren törene, Vali Vekili Muhittin Gürel, Belediye Baskan Yardimcisi Seher Berker, Cumhuriyet Bassavcisi Koray Kesgin, Il Jandarma Komutani Garip Gümüs, Karabük Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Izzet Açar, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslari temsilcileri ile emniyet teskilati katildi.

- Kocaeli

Kocaeli'nin Izmit ilçesinde Kültür Tepesi'nde düzenlenen törene Il Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ile teskilat mensuplari katildi.

Atatürk Aniti'na çelenk sunma, saygi durusu ve Istiklal Marsi seremonisinin yapildigi törende Karaduman, polislerin gününü kutladi.

- Düzce

Anitpark Meydani'nda saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan törende, Il Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, anita çelenk sundu.

Daha sonra Düzce Sehitligi'nde Kur'an-i Kerim okundu, sehit kabirlerine çiçek birakildi.

Törene, emniyet mensuplarinin yani sira MHP Düzce Milletvekili Ümit Yilmaz ve Il Jandarma Komutani Albay Murat Kiliç da katildi.

- Sakarya

Sakarya'da da Türk Polis Teskilati'nin 178'inci kurulus yil dönümü ve Polis Haftasi dolayisiyla tören yapildi.

Il Emniyet Müdürü Selçuk Dogus, Demokrasi Meydani'ndaki Atatürk Aniti'na çelenk sundu.

Tören, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla sona erdi.