Turist sayisi beklentileri astiFatma Eda Topcu- Sahinler Holding Yönetim Kurulu Baskani Kemal Sahin:- "Turizmdeki hizli büyüme bu sene de devam ediyor. Yilin ilk 4 ayinda gelen yabanci ziyaretçi sayisi geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 27,51 artti. Su anki rakamlara bakilirsa bu yili 2019'un en az yüzde 20 üstünde kapatacagimizi öngörüyorum, ciroda da yüzde 30 üstüne çikariz diye düsünüyorum"- "Turizmin baskenti Antalya'da 5 aylik rakamlar, rekorlar yili 2019'u geçti"- "2024 yili basina de

Turist sayisi beklentileri astiFatma Eda Topcu- Sahinler Holding Yönetim Kurulu Baskani Kemal Sahin:- "Turizmdeki hizli büyüme bu sene de devam ediyor. Yilin ilk 4 ayinda gelen yabanci ziyaretçi sayisi geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 27,51 artti. Su anki rakamlara bakilirsa bu yili 2019'un en az yüzde 20 üstünde kapatacagimizi öngörüyorum, ciroda da yüzde 30 üstüne çikariz diye düsünüyorum"- "Turizmin baskenti Antalya'da 5 aylik rakamlar, rekorlar yili 2019'u geçti"- "2024 yili basina de

ANTALYA (AA) - Sahinler Holding Yönetim Kurulu Baskani Kemal Sahin, turizmdeki hizli büyümenin bu sene de devam ettigini belirterek, "Yilin ilk 4 ayinda gelen yabanci ziyaretçi sayisi geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 27,51 artti. Su anki rakamlara bakilirsa bu yili 2019'un en az yüzde 20 üstünde kapatacagimizi öngörüyorum, ciroda da yüzde 30 üstüne çikariz diye düsünüyorum. Turizmin baskenti Antalya'da 5 aylik rakamlar, rekorlar yili 2019'u geçti." dedi.

Türkiye'deki turizm yatirimlarina devam eden Sahinler Holding'in Megasaray Hotels markasi, Side'de 5'inci otelini açti. Megasaray Resort Side'nin açilisi dolayisiyla gazetecilerle bir araya gelen Sahin, Türkiye'deki yatirimlari ve spor turizmine verdikleri katkilara iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Sektöre girdikleri günden bu yana sadik müsteri kitlesi olusturarak Türkiye ekonomisine katki vermeye devam ettiklerini aktaran Sahin, son olarak açilisini gerçeklestirdikleri Megasaray Resort Side ile 40 milyon avro yatirim yaptiklarini bildirdi.

Basarilarinin en büyük sirrini "mutlu çalisan kültürü olusturmak" olarak açiklayan Sahin, çalisanlarina özel önem vermeleri dolayisiyla müsteri memnuniyeti sagladiklarini, müsteri sadakatini artiran en önemli ayaklardan birinin bu oldugunu söyledi. Sahin, aldiklari çok sayida ödülün asil sahiplerinin çalisanlari oldugunu ifade etti.

Türkiye'ye verdikleri önem, Türkiye ekonomisine sagladiklari ve saglamaya devam edecekleri katkilara deginen Sahin, sunlari kaydetti:

"Sahinler Holding olarak, Türkiye'de ve yurt disindaki fabrikalarimiz ve isletmelerimizde binlerce kisiyi istihdam edip yüz milyonlarca dolarlik ihracat yapiyoruz. Çorlu'daki serbest bölgemiz ASB, yillik 3,5 milyar dolar ticaret islem hacmi ve 1,5 milyar dolarlik ihracat yapiyor. Faaliyette bulundugumuz diger sektörlerde büyümeye devam ediyoruz. Ancak ülkemize net, ciddi döviz getirisi olan turizm sektörüne daha fazla odaklandik. Türkiye'nin konumunu, dogal ve kültürel zenginliklerini turizm için çok avantajli görüyoruz. Pandemi ve ekonominin sikintili oldugu dönemlere ragmen son 3 yil içinde 4 oteli daha bünyemize katarak Megasaray Hotels çatisi altinda topladik.

Bir anlamda krizi firsata çevirdik. Megasaray Hotels markamizla Megasaray Club Belek, Megasaray Westbeach Antalya, Das3917 ve bu kis sezonunda kapilarini açacak Megasaray Mount Erciyes'in ardindan Megasaray Resort Side ile otel sayimiz 5'e çikti. Bu son yatirimimiz bize 40 milyon avroya mal oldu. Ilave olarak, bu otelimize 10 milyon avroluk daha yatirim yapacagiz. Toplam yatak kapasitemiz 3 bin 500'e çikti, turizm istihdamimiz 2 bini buldu. Megasaray Resort Side otelimizi yeni açmamiza ragmen çok hizli kadro bulduk. 800 yatakli tesisimizde 400'e yakin kisiye is imkani sagladik. Ilave yatirimlarla yatak kapasitemizi 1.000'e çikaracagiz, daha fazla istihdam yaratacagiz."

- "Teniste Antalya'yi, MTA-Megasaray Tenis Akademi'yi marka yaptik"

Kemal Sahin, alternatif turizm alaninda Türkiye'de yeni firsatlar ortaya çikarip fark yarattiklarini belirterek, "Turizmde bir model daha yarattik. Megasaray bünyesine spor faaliyetlerini de ekledik. Özellikle de teniste Antalya'yi, MTA-Megasaray Tenis Akademi'yi marka yaptik. En çok turnuva ve kamp yapilan bir yer olarak dünyanin merkezi haline geldik." dedi.

Sahin, akademi bünyesinde yetistirilen birçok oyuncunun milli takimda yer aldigina isaret ederek, bu oyuncularin Türkiye'yi dünya çapinda basariyla temsil ettigini söyledi.

MTA-Megasaray Tenis Akademi'de 60 kortta farkli ve önemli turnuvalarin paralel oynanabildigini bildiren Sahin, Side otelinde de su an 5 kort bulundugunu, burada turnuva ve kamp yapma imkani oldugunu anlatti.

Sahin, kis sezonunda Erciyes'te açilmasi planlanan otelle birlikte sezonu 12 aya yayacaklarini belirterek, "Kis aylarinda Antalya'daki otellerimizde yaptigimiz spor aktivitelerini, yaz aylarinda da dag otellerimizde yapacagiz. Böylece ülkemizde 12 ay tenis turnuvalari yapma imkani sagliyoruz. Dolayisiyla otellerimizde hem sezonlari uzatarak hem de dolulugu yükselterek ciddi bir sinerji yaratiyoruz. Bu vizyonumuzla turizm sektöründe rakiplerimize göre daha rekabetçi olacagimiza inaniyoruz. Yatirim yapmaya devam edecegiz." diye konustu.

- "Turizm sektörüne daha çok yatirim yapmaya devam edecegiz"

Sahinler Holding Yönetim Kurulu Baskani Sahin, Türkiye'nin 2022'de 46,4 milyar dolarlik turizm geliri elde ettigini, bir önceki yila göre yüzde 53,4'lük artis kaydettigini aktararak, devamla su degerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'ye gelen turist sayisi 2022'de yüzde 75 artarak 51,4 milyon kisiye ulasti. Turizmdeki hizli büyüme bu sene de devam ediyor. Turizm Bakanimizin 2023 yili için hedefi 60 milyon turist, 56 milyar dolar gelir, 2028 yilinda 90 milyon turist, 100 milyar dolar gelir hedefleniyor. Yilin ilk 4 ayinda gelen yabanci ziyaretçi sayisi geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 27,51 artti. Su anki rakamlara bakilirsa bu yili 2019'un en az yüzde 20 üstünde kapatacagimizi öngörüyorum, ciroda da yüzde 30 üstüne çikariz diye düsünüyorum.

Turizmin baskenti Antalya'da 5 aylik rakamlar, rekorlar yili 2019'u geçti. Antalya'ya 2023'ün ilk 5 ayinda 3 milyon 405 bin 458 turist geldi. Geçen yila göre yüzde 40 artis var. Mayis ayinda rublenin yüzde 10 deger kaybetmesi, mevsimin soguk geçmesi sebebiyle doluluk oranlarindaki beklenti tutmadi. Buna ragmen Antalya'ya gelen turist sayisi hedefin yüzde 12 üstünde. Antalya'ya ocak-mayis döneminde 2019'da 3 milyon 309 bin 285, 2022'de 2 milyon 422 bin 349 turist gelmisti. Bu sene bu rakam 3 milyon 405 bin 458. Antalya'ya en çok ziyaretçi gelen ülkelere bakarsak ocak-mayis dönemindeki turistlerin 827 bin 618'i, yani yüzde 26,32'si Almanya'dan, 783 bin 737'si, yani yüzde 24,92'si Rusya'dan, 352 bin 184'ü, yani yüzde 11,20'si Ingiltere'den geldi."

Sahin, Belek'te de mayista beklentilerin tam gerçeklesemedigini, bu yüzden otellerin aksiyon alip fiyatlari düsürerek haziran ayini doldurmaya çalistigini söyledi.

Kendi otel doluluklarinin yukarida seyrettigine isaret eden Sahin, "Biz Almanlarin çok tercih ettigi bir oteliz. Ruslarin açigini onlar kapatti. Spor aktiviteleri, bizi bekledigimiz rakamlara ulastirdi. Hazirani tamamen dolduracagimizi düsünüyoruz. Bizde genel olarak mayis ve haziran çok iyi geçmemesine ragmen bu sene turizm rakamlarimiz bekledigimizden çok daha iyi olacak. Grup olarak turizm sektörüne daha çok yatirim yapmaya devam edecegiz." diye konustu.

- "Istanbul'da 135 villalik projemize bu sene basliyoruz"

Türkiye'ye yatirimlarinin devam edecegini bildiren Sahin, "2024 yili basina dek Türkiye'ye 100 milyon dolar daha yatirim yapacagiz. Su ana dek ülkemize 6 milyar dolar döviz girdisi sagladik. Sanayi yatirimlarimiz devam ediyor. Bunlarin tamamina devam ediyoruz." dedi.

Istanbul'da Büyükçekmece Gölü'nün karsisindaki Karaagaç Mahallesi'nde 135 villalik projeye baslayacaklarini aktaran Sahin, 180 dönem üzerinde 135 civarinda villa yapacaklarini, su anda mimarlik projelerinin çizildigini, projeyi bu yil içinde hayata geçirmeyi planladiklarini ve 250 milyon dolarin üzerinde gelir beklediklerini anlatti.

- "Rusya-Ukrayna'dan kaybettigimiz turisti Almanlarla kapatiyoruz"

Kemal Sahin, Rusya-Ukrayna savasinin etkilerinden dolayi kaybedilen 5 milyon civarinda turist bulundugunu ifade ederek, "Rakamlar yavas yavas iyilesiyor ama savas olmasa çok daha ileri gidecektik. Biz bu rakami daha çok Alman turistlerle, Avrupa'dan gelen turistlerle kapatiyoruz. Ingiltere, Çekya, Belçika gibi ülkelerden gelen misafirlerimiz var. Savastan dogan turist kaybimizi topyekun kapatacagiz." dedi.

Sahinler Holding ve Megasaray Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Sahin de bütün otellerde sürdürülebilirlik konusuna çok önem verdiklerini vurgulayarak, "Biz isimizi severek yapiyoruz. Çevre için sürdürülebilir politikalara çok önem veriyoruz. Bütün tesislerimizde Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi Belgesi'ne sahibiz. Hem enerjide hem de atik yönetiminde çevreye duyarliyiz." ifadelerini kullandi.

Açilis toplantisina AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldiz, IYI Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, Serik Kaymakami Cemal Sahin, Türkiye Tenis Federasyonu Baskani Cengiz Durmus, Megasaray Resort Side Genel Müdürü Ugur Önder Yurtseven ve çok sayida davetli katildi.