Tarim ve Orman Bakani Yumakli: "Türkiye Yüzyili'ni üretimin ve üreticinin yüzyili yapacagiz"Zeynep Duyar

Tarim ve Orman Bakani Yumakli: "Türkiye Yüzyili'ni üretimin ve üreticinin yüzyili yapacagiz"Zeynep Duyar

ANKARA (AA) - Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, "Türkiye Yüzyili Tarim ve Orman Vizyonu"nu hayata geçirmeye basladiklarini belirterek, "Türkiye Yüzyili'ni üretimin ve üreticinin yüzyili yapacagiz." ifadesini kullandi.

Yumakli, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, girdi maliyetlerini düsürecek, verimliligi artiracak, tarimi dijitallestirecek, yönetimi sadelestirecek, üretim ve üretici odakli bir "yüzyil" basladigini bildirdi.

Küresel isinma, salgin, savaslar ve dogal afetlerin tarimi daha da stratejik bir konuma getirdigine dikkati çeken Yumakli, tarimsal üretim ve girdilerde ezberlerin bozuldugunun altini çizdi.

Yumakli, tarimsal dönüsümün kaçinilmaz hale geldigine isaret ederek, "Yeni dünyanin yeni üretim normallerini 'Türkiye Yüzyili'nda bizler yazacagiz. Avrupa'nin en büyük tarimsal hasilaya sahip ülkesi Türkiye yazacak, fedakar ve cefakar Türk çiftçisi yazacak. Kazanan üreticimiz olacak. Kazanan güvenli ve makul fiyatla gidaya erisen tüketicimiz olacak. Kazanan Türkiye ve Türkiye dostlari olacak." degerlendirmesinde bulundu.

Köklü geçmis, 21 yillik tecrübe ve ilk günkü heyecanla yola daha güçlü devam ettiklerini vurgulayan Yumakli, degisimin öncüsü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde ve isaret ettigi hedefler dogrultusunda "Türkiye Yüzyili Tarim ve Orman Vizyonu"nu hayata geçirmeye basladiklarini bildirdi.

Yumakli, üretimin ilk asamasindan son tüketim kademesine kadar planladiklari yapisal adimlari tek tek gerçeklestireceklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Gübre ve mazot gibi girdi kalemlerinde disa bagimliligi azaltmak üzere tarihi adimlar atacagiz. Gida ile ilgili enflasyona sebep olan etkenleri ortadan kaldiracagiz. Bakanlik teskilatimiz çok çalisacak ama en çok da bu dönüsümü gençlerimizle birlikte gerçeklestirecegiz. Genç kardesim, Türkiye Yüzyili seninle baslasin."