TFF ile McDonald's arasindaki sponsorluk anlasmasi 2026 yilina kadar uzatildiBozhan Memis- Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi:"Göreve geldigimizden bu yana sponsorluk gelirlerini yüzde 62 artirdik"

TFF ile McDonald's arasindaki sponsorluk anlasmasi 2026 yilina kadar uzatildiBozhan Memis- Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi:"Göreve geldigimizden bu yana sponsorluk gelirlerini yüzde 62 artirdik"

ISTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2020 yilinda sponsorluk anlasmasi imzaladigi McDonald's ile olan sözlesmesini 2026 yilina kadar uzatti.

Riva Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde gerçeklestirilen imza törenine TFF Baskani Mehmet Büyükeksi, TFF Baskan Vekili, Sponsorluklar ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Alkin Kalkavan, McDonald's Türkiye CEO'su Mwaffak Kanjee, A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Stefan Kuntz, A Milli Kadin Futbol Takimi Teknik Direktörü Necla Güngör Kiragasi ve eMilli Takim Teknik Direktörü Tolga Atalay, A Milli Takim futbolculari Mert Günok, Kerem Aktürkoglu, Salih Özcan, Orkun Kökçü, Kenan Karaman, Ugurcan Çakir, Umut Bozok, A Milli Kadin Futbol Takimi futbolculari ve eMilli Takimi oyunculari katildi.

- Mehmet Büyükeksi: "Tüm dünyaya uluslararasi organizasyon yapma basarimizi gösterdik"

Toplantida konusan TFF Baskani Mehmet Büyükeksi, sözlerine Istanbul'un ev sahipligi yaptigi UEFA Sampiyonlar Ligi finaline deginerek basladi.

Manchester City ile Inter arasinda oynanan finalde tüm dünyanin gözünün Istanbul'da oldugunu söyleyen Büyükeksi, "Ülkemizin ve federasyonumuzun ev sahipliginde Sampiyonlar Ligi finaline çok güzel bir ev sahipligi yaptik. Cumhurbaskanimiz, bakanlarimiz, FIFA Baskani, UEFA Baskani ve dünya lideri misafirlerimizle güzel bir gece geçirdik. Tüm dünyaya uluslararasi organizasyon yapma basarimizi gösterdik. Inter'de forma giyen milli takim kaptanimiz Hakan Çalhanoglu'na bir kez daha tesekkür etmek istiyorum. Tesekkürler kaptan, seninle gurur duyuyoruz. Manchester City ile kupayi kaldirma basarisi gösteren ilk Türk oyuncu olan Ilkay Gündogan'i da tebrik ediyorum." ifadelerini kullandi.

Sponsor firmalari para veren bir kurum olarak degil, is ortagi olarak gördüklerinin de altini çizen Büyükeksi, söyle devam etti:

"Ülkemizde güzel bir atasözü var; bas basa vermeyince tas yerinden kalkmaz. Türk futbolunun gelismesi, marka haline gelmesi, basari gelmesi için sponsorlarimizla güç birligi yapiyoruz. Göreve geldigimizden bu yana sponsorluk gelirlerimizi yüzde 62 oraninda artirdik. 11 sponsorla yeniden sözlesme imzaladik. 2020 yilindan bu yana birlikte oldugumuz, sektöründe dünyanin en büyüklerinden McDonald's ile yeniden sponsorluk anlasmasi yapmak için bir aradayiz."

A Milli Takim'in Almanya'da gerçeklesecek 2024 Avrupa Sampiyonasi'na katilmak için 2 önemli maça çikacagini da sözlerine ekleyen Büyükeksi, tüm milli takimlara basarilar diledi.

- Alkin Kalkavan: "Onlarin destekleriyle daha da büyüyecek ve gelisecegimize inancim sonsuz"

TFF Baskan Vekili, Sponsorluklar ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Alkin Kalkavan, 2020 yilinda baslayan anlasmanin 2026 yilina kadar uzatildigini söyledi.

McDonald's ile yapilan anlasmanin ardindan A Milli Kadin Futbol Takimi'nin büyük gelisim sagladigini da aktaran Kalkavan, "Özellikle 'Kirmizi-beyaz kadinlar' hareketiyle kadin sporcularin önündeki engelleri kaldirmak için ortak çalismalar yürüttük. Onlarin destekleriyle daha da büyüyecek ve gelisecegimize inancim sonsuz. Bu is birliginin sürekliligini saglamak için kararliligimizi vurgulamak istiyorum. Anlasma her iki kuruma da hayirli olsun." diye konustu.

McDonald's Türkiye CEO'su Mwaffak Kanjee de Cumhuriyet'in 100. yilinda milli takimlara destek vermekten dolayi gurur duyduklarini açikladi.

- Stefan Kuntz: "Bu anlasmanin karsiligini Avrupa Sampiyonasi'na katilarak vermek istiyoruz"
???????

A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Stefan Kuntz, is birliklerinin sürdürülmesinin çok önemli olduguna vurguladi.

Riva'da bütün milli takimlarin ayni çati altinda olduguna dikkat çeken Stefan Kuntz, sunlari kaydetti:

"Sadece erkek takimini degil, kadin milli takimini ve eMilli takimini da desteklemeleri çok önemli. Bu yaklasim, Riva'nin ruhuna uygun. Burada bütün takimlar bir çati altinda. Anlasmalarin da bu mantikta olmasi bizleri çok mutlu ediyor. eMilli Takimi'ni da tebrik ediyorum, Dünya Kupasi'na katilarak bizim ulasmak istedigimiz noktaya ulastilar. McDonald's da tebrigi hak ediyor. Aksamdan sabaha basari beklemeden sabirla destek oluyorlar. Biz de önümüzdeki sene onlarin destegiyle hedefledigimiz yere gidebiliriz. Bu anlasmanin karsiligini Avrupa Sampiyonasi'na katilarak vermek istiyoruz."

Stefan Kuntz; Letonya ve Galler ile oynanacak maçlar için heyecanli olduklarini da sözlerine ekleyerek, "Bugün tüm oyuncular geldiginde tekrar konusacagiz. Fenerbahçeli oyuncular yolda. Yarin gelecek isimler olacak. Tam kadro olarak çarsamba sabahi hazir olacagiz. Her 2 maçtan da zaferle ayrilarak hedefe ulasmak istiyoruz." açiklamasini yapti.

A Milli Kadin Futbol Takimi Teknik Direktörü Necla Güngör Kiragasi ve eMilli Takim Teknik Direktörü Tolga Atalay da anlasmanin hayirli olmasini diledi.

Toplanti, toplu fotograf çekimiyle tamamlandi.