TEKNOFEST Istanbul'un açilis seremonisi yapildiTolga Yanik- TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Selçuk Bayraktar: - "TEKNOFEST 'en iyisini biz yapariz' diyenlerin sadece sözlerinin degil, projelerinin de yükseldigi bir platform. TEKNOFEST'in devam etmesi, her yil daha da büyümesi bir tercih degil, bir zorunluluktur" - "Ne dediler, 'dokunacaklarmis.' Bir kez de buradan söyleyeyim; dokunacagiz dedikleri tüm milli platformlarimiza sadece sizler, aziz milletimizin evlatlari

TEKNOFEST Istanbul'un açilis seremonisi yapildiTolga Yanik- TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Selçuk Bayraktar:
- "TEKNOFEST 'en iyisini biz yapariz' diyenlerin sadece sözlerinin degil, projelerinin de yükseldigi bir platform. TEKNOFEST'in devam etmesi, her yil daha da büyümesi bir tercih degil, bir zorunluluktur"
- "Ne dediler, 'dokunacaklarmis.' Bir kez de buradan söyleyeyim; dokunacagiz dedikleri tüm milli platformlarimiza sadece sizler, aziz milletimizin evlatlari

ISTANBUL (AA) - TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in "en iyisini biz yapariz" diyenlerin sadece sözlerinin degil, projelerinin de yükseldigi bir platform oldugunu belirterek, "TEKNOFEST'in devam etmesi, her yil daha da büyümesi bir tercih degil, bir zorunluluktur." dedi.

Türkiye'de milli teknolojinin gelistirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kurulusun paydasligiyla, Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi yürütücülügünde düzenlenen TEKNOFEST, ikinci gününde Istanbul Atatürk Havalimani'nda devam ediyor.

Etkinligin dün yapilmasi planlanan ancak yogun yagis sebebiyle ertelenen açilis seremonisi, TEKNOFEST Istanbul'un ikinci gününde Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ve çok sayida ziyaretçinin katilimiyla gerçeklestirildi.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Bayraktar, açilis seremonisinde yaptigi konusmada, dünya tarihinde neredeyse benzeri olmayan bir deprem felaketi yasandigini belirterek, "Afette hayatini kaybeden kardeslerimize Cenabi Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize bir kez daha bassagligi diliyorum. Her zorlukta oldugu gibi bu zorlugu da birligimizi, beraberligimizi güçlendirerek atlatacagimizi biliyorduk. Bu yüzden ilk andan itibaren birbirimize sarildik, kenetlendik ve bu badireyi de en hizli sekilde asabilmek için seferber olduk. T3 Vakfi ve TEKNOFEST gönüllüsü genç kardeslerim ve yol arkadaslarimla birlikte afetzedelere, diger gönüllülere destek olmak adina birçok kez deprem bölgesinde bulunduk, bulunmaya da devam edecegiz. Afetzede kardeslerimizi asla yalniz birakmayacagiz." seklinde konustu.

Depremin cografyamizin en keskin gerçegi oldugunu aktaran Bayraktar, sunlari kaydetti:

"Gelistirdigimiz teknolojiler ancak insanliga fayda sagladiginda bir anlam kazaniyor. Inaniyorum ki TEKNOFEST bünyesinde, depreme, afetlere çözümler sunan teknolojiler gelistirecek genç kardeslerimiz çikacak ve yarinlarimiz insallah daha da güvenli olacak. TEKNOFEST, dünden bugüne zihinlerde baslayan sessiz bir devrimin adi oldu. Bu sessiz devrimin dalgalari her geçen yil genisliyor. 2018'de yola çikarken TEKNOFEST'te düzenledigimiz teknoloji yarismalarina 20 bin genç kardesimiz basvurmustu. Aradan geçen bu kisa sürede TEKNOFEST 2023'ün teknoloji yarismalarina basvuran genç kardeslerimizin sayisi 1 milyonu asti.

'Ben teknoloji gelistirecegim' diyen 1 milyondan fazla gencimiz, TEKNOFEST yarismalarina katilmak için takimlar kurdu, projeler gelistirdi. 100 yil önceki 'Asim'in nesli', bugün 'TEKNOFEST nesli' olarak yeniden dirildi. Ne güzel söylemis 'Yedi Güzel Adam'dan biri olan sairimiz; 'Simdi siz tasiyorsunuz müjdenin kursun yükünü. Çatlayacak yalanin çelik kabugu. Sizin bahçenizde büyüyecek askin ve inancin günes yüzlü çocugu.'"

- "TEKNOFEST çig gibi büyümeye devam ediyor"

Selçuk Bayraktar, 6. yilinda olan TEKNOFEST'in adeta bir kivilcim gibi basladigini belirterek, "TEKNOFEST çig gibi büyümeye devam ediyor. Geçtigimiz yil sinirlarimizi astik ve kardes ülkemiz can Azerbaycan'da da TEKNOFEST düzenledik. Insallah dost ve kardes ülkelerde bu hayal büyüyerek gelisecek. Deprem nedeniyle ileri bir tarihe erteledigimiz Izmir'de ve baskentimiz Ankara'da, Cumhuriyetimizin 100. yilini insallah TEKNOFEST'le taçlandiracagiz." dedi.

Medeniyetimizin bilim ve teknolojideki yürüyüsünün TEKNOFEST nesliyle devam edecegine isaret eden Bayraktar, sözlerini söyle sürdürdü:

"Geçmisimizde oldugu gibi medeniyetimizin teknolojiyle baglarinin kopmamasi, dünya sahnesinde hak ettigi yerde olmasi için bugünden sonra da TEKNOFEST'in her daim yasamasi lazim. 2053'te, 2071'de çok daha büyük TEKNOFEST'leri milyonlarca kardesimizle hep birlikte düzenleyecegiz. Bizim hikayemiz üzerinden anlatmak istiyorum. Küçük bir ekiple ülkemizin ilk milli güdüm sistemine sahip insansiz hava araci Bayraktar Mini yola çikti. Maket uçak boyutunda bir uçakti. Kazandiginiz tecrübeyle dünya harp tarihini degistiren Bayraktar TB2'yi gelistirdik. Elde ettigimiz deneyimle alaninda dünyanin en iyisi diyebilecegimiz 6 tonluk Bayraktar Akinci'yi ordumuza teslim ettik.

Tüm bu süreçte kazandigimiz bilgi ve tecrübeyle milli insansiz savas uçagimiz Bayraktar Kizilelma'yi uçurduk. Gelistirdigimiz bu platformlar bizler için, bu topraklarin evlatlari olarak tarihe ve milletimize karsi sorumlulugumuzu yerine getirmek adina iftihar vesilesi oldu. Fakat 'en büyük eseriniz, yaptiginiz en büyük is nedir' denilse tek kelimeyle 'TEKNOFEST' derim. TEKNOFEST bu saydigim eserlerin nicelerini yapacak gençlerin yetistigi bir iklim, TEKNOFEST özledigimiz özgüveni milletçe iliklerimize kadar hissettigimiz bir adres, TEKNOFEST 'en iyisini biz yapariz' diyenlerin sadece sözlerinin degil, projelerinin de yükseldigi bir platform. Tam da bu saydigim nedenlerle TEKNOFEST'in devam etmesi, her yil daha da büyümesi bir tercih degil, bir zorunluluktur."

- "Bu uçaklara yalnizca tam bagimsiz Türkiye hayaliyle yanip tutusan o güzel çocuklar dokunabilir"

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Bayraktar, en ileri teknolojiye sahip bir IHA veya uçak da yapilsa önüne koyulacak tahta bir plastik takozun uçmasina engel olacagina isaret ederek, "Gelistirilen müthis teknoloji, basit bir takozu dahi geçemez. SIHA'larimizi gelistirirken de, Milli Teknoloji Hamlesi yolculugumuzu büyütmek için kurdugumuz T3 Vakfi'mizda çalisirken de maalesef takoz koymak isteyenlerle karsilastik, hala da karsilasmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Dünya yaptiklari isleri takdir ederken, içeriden köstek olmaya, takoz koymaya niyetlenenler oldugunu belirten Bayraktar, su degerlendirmelerde bulundu:

"Sizler de sahit oldunuz. Ne dediler, 'dokunacaklarmis.' Bir kez de buradan söyleyeyim; dokunacagiz dedikleri tüm milli platformlarimiza sadece sizler, aziz milletimizin evlatlari ve mazlumun yedi iklim dört kucaktaki dostlari ancak dokunabilir. Bu uçaklara yalnizca tam bagimsiz Türkiye hayaliyle yanip tutusan o güzel çocuklar gelip dokunabilir. O güzel çocuklar ki uçan kanatlarla ülkemizi, semalarin da ötesine tasiyacaklar.

Kardeslerim, bu meydanin tek bir hedefi var, o da ülkemizin, dost ve kardes cografyalarimizin tam bagimsiz ve müreffeh yarinlari için Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunu gerçeklestirmektir. Bu meydan Türkiye'nin istikbalini yabanci sirketlerde degil, Milli Teknoloji Hamlesi'nin öncüsü Türk gençlerinde görenlerin meydanidir. Gerektiginde Milli Teknoloji Hamlesi'ni, tipki Hazreti Musa'nin annesinin, bebegi nehre birakmasi gibi küresel ser güçlerinin ve onlarin uzantilarinin tuzaklarina karsi önce yerin, gögün, zamanin, mekanin, kaderin ve suyun akisinin hakimine, sonra da sizleri milletimize emanet etmeyi biliriz."

- "Biz bu topraklarda misafir degil, ev sahibiyiz"

Selçuk Bayraktar, "Ecdadimizin da yaptigi gibi kurtulus için gerektiginde Ergenekon'da dagi eritmeyi, yeni bir çag baslatmak için gemileri karadan yürütmeyi de biliriz. Eger yol yoksa mücadelemizle, azmimizle yol açmayi da iyi biliriz. Diyorlar ki yurt disina gidecekmisiz, teknolojimizi yabancilara satacakmisiz. Bunlari söyleyenler bizi hiç tanimamis, maalesef hiç anlamamislar." diye konustu.

Bu topraklarin kendileri için öylesine yasadiklari yerler olmadigini ifade eden Bayraktar, sözlerini söyle tamamladi:

"Eyyub el-Ensari'nin, Ulubatli Hasan'in emaneti bu topraklar... Her bir karisi sehit kaniyla sulanmis, 'geldikleri gibi giderler' sözündeki özgüvenin adresi bu topraklar... Biz buradan hiçbir yere, bir adim dahi öteye gidecek degiliz. Biz bu topraklarda misafir degil, ev sahibiyiz. Bu topraklarin kapilarini bize kapatmaya niyetlenen varsa hatirlatalim, ev sahibinin üstüne kapiyi kapattigini zanneden kendisi disarida kalir. Biz buradayiz, burada olacagiz, ay yildizli bayragin altinda mücadelemizi sürdürecegiz.

Sairin de dedigi gibi; 'Ey simdi süzgün, rüzgarlarda dalgali. Barisin güvercini, savasin kartali. Yüksek yerlerde açan çiçegim. Senin altinda dogdum, senin altinda ölecegim.' TEKNOFEST'i hayata geçiren T3 Vakfi'ndaki ekip arkadaslarima, gönüllülerimize, paydaslarimiza, yarismalara katilan genç kardeslerime, ülkemizin her bir kösesinden ve dünyanin farkli noktalarindan gelerek heyecanimiza ortak olan, dualarini esirgemeyerek bizlere destek veren aziz milletimize tesekkürlerimi iletiyorum. Aylarca süren, gecesi gündüzüne karismis tüm bu emek, tüm bu gayret tüm bu çalismalar 'sen geleceksin' diye... TEKNOFEST 2023, vatanimiza, milletimize ve simdiden uzandigi tüm cografyalara hayirli ugurlu olsun. Yakin zamanda Ankara ve Izmir'de bulusmak üzere saglicakla kalin, Allah'a emanet olun."