TBMM Baskani Kurtulmus, ÖNDER 20. Imam Hatipliler Kurultayi'nda konustu: (2)Mustafa Güngör- "Allah'a çok sükür Türkiye son 20 yilda yine bir imam hatipli olan Recep Tayyip Erdogan'in öncülügünde devlet ve millet bütünlesmesini saglamis ve yoluna devam ediyor" - "Devletin içine kümelenmis olan unsurlarin ne büyük zararlar verdigini daha çok kisa bir müddet evvel 15 Temmuz dolayisiyla bir kere daha gördük. Devlet ele geçirilecek bir yer degil, devlet milletin verdigi yetkiyle millete hizmet edilec

TBMM Baskani Kurtulmus, ÖNDER 20. Imam Hatipliler Kurultayi'nda konustu: (2)Mustafa Güngör- "Allah'a çok sükür Türkiye son 20 yilda yine bir imam hatipli olan Recep Tayyip Erdogan'in öncülügünde devlet ve millet bütünlesmesini saglamis ve yoluna devam ediyor"
- "Devletin içine kümelenmis olan unsurlarin ne büyük zararlar verdigini daha çok kisa bir müddet evvel 15 Temmuz dolayisiyla bir kere daha gördük. Devlet ele geçirilecek bir yer degil, devlet milletin verdigi yetkiyle millete hizmet edilec

USAK (AA) - TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Türkiye'nin, imam hatipli olan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in öncülügünde, devlet ve millet bütünlesmesini saglamis olarak yoluna devam ettigini söyledi.

Kurtulmus, ÖNDER Imam Hatipliler Derneginin Usak Üniversitesi Recep Tayyip Erdogan Kongre Merkezi'nde gerçeklestirilen 20. Imam Hatipliler Kurultayi'nda yaptigi konusmada, nitelikli bir gelecegin temel sartlarindan birinin güçlü insan kaynaklarina sahip olmaktan geçtigini ifade etti.

Türkiye'nin bugün her alanda yetismis elemanlariyla büyük atilimlar gerçeklestirdigini aktaran Kurtulmus, "Ama yetmez. Daha ileriye gitmemiz lazim. Bu anlamda milli egitim sistemimizin basarili kurumlarindan birisi olan imam hatip liselerinin de ortaya koydugu basari ortadadir. Bize verilen önümüzdeki bilimsel verilerle yeterli olan degil, dünyada bilimsel alanda da mücadele edebilen, rekabet edebilen, öncü olabilen nitelikli insanlari yetistirecegiz. Bizim gençlerimiz temel bilimlerden uzay bilimlerine, sosyal bilimlerden dini ilimlere kadar her alanda dünyadaki yasitlariyla yarisacak ve dünyada öncü bilim adamlari olacaklardir." diye konustu.

- "Devlet ele geçirilecek bir yer degildir"

Nitelikli bir gelecegi kurabilmek için en temel bir diger unsurun da güçlü bir devlet yapisina sahip olmak oldugunu vurgulayan Kurtulmus, söyle devam etti:

"Devletin içine kümelenmis olan unsurlarin ne büyük zararlar verdigini daha çok kisa bir müddet evvel 15 Temmuz dolayisiyla bir kere daha gördük. Devlet ele geçirilecek bir yer degil, devlet milletin verdigi yetkiyle millete hizmet edilecek bir makamdir, bir hizmet yeridir. Bu çerçevede devletin yeniden yapilanmasi hizli ve etkin kararlar alan bir mekanizma haline dönüstürülmesi için yine milletimizin kararliligiyla Cumhurbaskanligi Yönetim Sistemi'ne geçmis bulunuyoruz. Bu sistemin daha da güncellenerek daha hizli ve daha etkin bir hale getirilmesi için mücadele edecegiz ve böylece etkili güçlü bir devlet yapisini hep beraber kuracagiz. Güçlü bir devlet sisteminden kastimiz sadece devletin güç olarak güçlü olmasi degil, ayni zamanda devletin yegane sahibi ve hakimi olan milletin de güçlü olmasidir."

Devlet ve milletin bütünlesmesine deginen ve gelinen noktada millet-devlet kaynasmasinin gerçeklestigini, daha da ileriye gidecegini vurgulayan Kurtulmus, "Asil olan millettir. Asil olan devlet degildir. Ben Türkiye Büyük Millet Meclisi Baskaniyim. Yarin yokum. Ben otuzuncusuyum. Benden evvel 29 kisi gelmis geçmis. Bu makamlarin hepsi gelip geçecek. Hepsi millete hizmet etmek için var olunan makamlardir. Hepimiz faniyiz." ifadelerini kullandi.

Devletin en büyük gücünün devlet ve milletin bütünlestigi zamanlarda kazandigi basarilardan geldigine isaret eden Kurtulmus, "Allah'a çok sükür Türkiye son 20 yilda yine bir imam hatipli olan Recep Tayyip Erdogan'in öncülügünde devlet ve millet bütünlesmesini saglamis ve yoluna devam ediyor. Güçlü bir devlet yapisinin önemli unsurlarindan birisi adalet ve merhametin kurumsallasmasidir." degerlendirmesinde bulundu.

- "Yeni anayasa yapilmasi boynumuzun borcu"

Türkiye'nin temel hukuksal metinlerinin yeni bastan yazilmasinin ve yeni reformlarin ortaya konulmasinin kaçinilmaz oldugunu kaydeden Kurtulmus, sunlari söyledi:

"Bunun en basinda çagdas, milli, katilimci, kapsayici, yeni bir anayasanin yapilmasi boynumuzun borcudur. Milletin verdigi temel ödevlerden birisidir. Yine ayni sekilde Türkiye'nin Türkiye Büyük Millet Meclisinde yeni bir iç tüzükle isleyisin daha rasyonel, daha demokrat ve daha hizli bir sekilde olmasini saglamak da gündemimizdedir ve insallah bunlari gerçeklestirecegiz. Böylece Türkiye'nin hem hukuk metinleri bakimindan hem de uygulama bakimindan yüksek nitelikli bir döneme geçisi saglanacaktir. Bunun için siyasi partiler yasasi, seçim yasasi gibi diger konularda güncelleme yapmak da herhalde önümüzdeki konulardan bazilaridir."

- Notlar

Programda, Usak Valisi Turan Ergün, Belediye Baskani Mehmet Çakin ve Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas, katilimcilari selamlayarak, kurultayin kentte gerçeklesmesinden duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

ÖNDER Imam Hatipliler Dernegi Genel Baskani Abdullah Ceylan ise kurultaya yurdun dört bir yanindan katilim saglayan üyelere tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan TBMM Baskani Kurtulmus, protokol üyeleriyle Usak'in tarihini anlatan sergiyi gezdi.

Kurtulmus daha sonra Usak Valiligini ziyaret ederek, Vali Turan Ergün ile görüstü.

(Bitti)