Sivas'ta 1071 yatak kapasiteli hastanenin 2024'te hizmete açilmasi hedefleniyorHalife Yalçinkaya

Sivas'ta 1071 yatak kapasiteli hastanenin 2024'te hizmete açilmasi hedefleniyorHalife Yalçinkaya

SIVAS (AA) - Sivas'ta 2020 yilinda temeli atilan Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tip Fakültesi Arastirma ve Uygulama Hastanesinin 2024 yilinda tamamlanmasi hedefleniyor.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Sivas Valisi Yilmaz Simsek ve Belediye Baskani Hilmi Bilgin, hastane insaatinda incelemede bulunarak, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz'dan bilgi aldi.

Simsek, Selçuklu mimarisine uygun giris kapisi ile ön plana çikan hastanenin, 172 bin 332 metrekaresi kapali olmak üzere 20 bin 380 metrekare alan üzerine insa edildigini belirtti.

Hastane insaatinda yüzde 40 seviyesine gelindigini aktaran Simsek, "Insallah burasi sehrimizdeki saglik hizmetlerini çagin gereklerine uygun olarak daha ileri seviyeye tasiyacaktir. Otoparkindan yesil alanina, muayenehanesinden diger saglik alanlarina kadar modern bir hastane olacak." ifadelerini kullandi.

Simsek, 1071 yatak kapasitesine sahip hastane insaatinin en kisa sürede tamamlanacagini dile getirdi.

Belediye Baskani Hilmi Bilgin ise hizmetin sehre kazandirilmasinda emegi geçenlere tesekkür ederek, "Insaat 2024 yilinda tamamlanacak. Ilimize de saglik alaninda önemli bir hizmet kazandirilacak. Proje planlandigi sekilde devam ediyor. Bu güzel hizmet ilimize hayirli ugurlu olsun." açiklamasinda bulundu.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz da hastanenin kaba insaatinin tamamlandigini belirtti.

Hastane tamamlandiginda 50 yil süreyle hizmet verebilecegini aktaran Yildiz, sunlari kaydetti:

"Hastanemiz kogus sistemine göre yapilmis, 1 ve 2 kisilik odalarimiz var. Insallah 2024 yili eylül ayinda bitirilmesi planlaniyor. 1 milyar 400 milyon lira ödenek istemistik, onunla ilgili de problemimiz gözükmüyor. Yüklenici firmamiza tesekkür ediyorum, iyi çalistilar. Ödeneklerimiz bitti, yedek ödenek istedik. Devlet büyüklerimize tesekkür ediyorum, 200 milyon lira ödenek geldi. 200 milyon liralik bir ödenek daha gelecek. Sivas milletvekillerimize desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum. Valimiz ve belediye baskanimiz hastanemizin insaatini yakindan takip ediyor."