Ingiltere'de uzman doktorlar 2 günlük grev baslattiZuhal Demirci- Bu yil üçüncü kez greve giden doktorlar, enflasyonun üzerinde ücret artisi talebinde bulunuyor

Ingiltere'de uzman doktorlar 2 günlük grev baslattiZuhal Demirci- Bu yil üçüncü kez greve giden doktorlar, enflasyonun üzerinde ücret artisi talebinde bulunuyor

LONDRA (AA) - Ingiltere'de yaklasik 24 bin uzman doktor, hükümetle maas zammi konusunda süregelen anlasmazlik nedeniyle 2 günlük greve gitti.

Maas artisi ve çalisma kosullariyla ilgili hükümetle yasadiklari anlasmazlik nedeniyle bu yil üçüncü kez greve giden uzman doktorlar, enflasyonun üzerinde yüzde 11 oraninda ücret artisi talebinde bulunuyor.

Ingiltere Saglik Bakani Steve Barclay ise bagimsiz ücret inceleme kurumunun tavsiyesinin yaklasik yüzde 8,8 oldugunu savunuyor.

Uzman doktorlarin 2 günlük grev sürecinde sadece acil bakim hizmetleri verilecek. Acil olmayan operasyonlar ve randevular dahil rutin hizmetlerin ise önemli ölçüde kesintiye ugrayacagi öngörülüyor.

- Pratisyen hekimler de yarin is birakacak

Ingiltere'de yaklasik 61 bin pratisyen hekim de yarin is birakarak 3 günlük greve gidecek.

Bu yil altinci kez greve gidecek pratisyen hekimler, hükümetten yüzde 35 oraninda ücret artisi talebinde bulunuyor.

Saglik Bakani Barclay, doktorlarin grevine iliskin Sky News'e yaptigi açiklamada, bazi saglik personelinin grevler sirasinda görevlerinin basinda olmasini saglayacaklarini belirtti.

Barclay, "Bugün duyurdugumuz sey, zaman açisindan kritik olan kemoterapi, diyaliz gibi hizmetleri nasil koruyacagimizdir çünkü grev hakkinin önemli oldugunu kabul ediyoruz ancak bunu hastalarin temel tedavilere erisim hakkiyla da dengelememiz gerekiyor." dedi.

Ülkede binlerce uzman doktor, ücret artisi ve çalisma kosullariyla ilgili hükümetle yasadiklari anlasmazlik nedeniyle 20 Temmuz'da "50 yil sonra ilk kez" greve giderek 48 saatlik is birakma eylemi yapmisti.