Sabanci Holding Dijital Grup Baskanligi görevine Max Speur atandiUgur Aslanhan- Sabanci Holding CEO'su Cenk Alper: - "Dijital Grup Baskanimiz olarak aramiza katilan Max Speur'ün, bugüne kadar uluslararasi alanda edindigi engin deneyiminin bu yolculukta bizlere büyük katkilar sunacagina yürekten inaniyorum"

Sabanci Holding Dijital Grup Baskanligi görevine Max Speur atandiUgur Aslanhan- Sabanci Holding CEO'su Cenk Alper:
- "Dijital Grup Baskanimiz olarak aramiza katilan Max Speur'ün, bugüne kadar uluslararasi alanda edindigi engin deneyiminin bu yolculukta bizlere büyük katkilar sunacagina yürekten inaniyorum"

ISTANBUL (AA) - Sabanci Holding Dijital Grup Baskanligi görevine Max Speur atandi.

Sabanci Holding açiklamasina göre, küresel büyüme stratejisinde "yeni ekonomiyi" odagina alan sirket, organizasyon yapisinda da bu yönde bir degisiklige gitti.

Toplulugun son dönemdeki büyümesinin itici güçlerinden olan dijital teknolojiler, organizasyon yapisinda yeni bir is kolu olarak ele alinirken, olusturulan Sabanci Holding Dijital Grup Baskanligi görevine Max Speur atandi.

Geçmis dönemde çok sayida bilisim ve teknoloji sirketinin üst düzey yöneticiligini yapan Speur, 15 Mart itibariyla Sabanci Holding'deki görevine baslayacak. Max Speur, yeni organizasyon yapisi kapsaminda SabanciDx, Radiflow, SEM ve Teknosa sirketlerinin büyüme süreçlerine liderlik edecek.

Yeni organizasyon yapisi, Sabanci Toplulugu'nun yeni nesil teknolojilere dayali is modellerine odaklanmasina destek olurken, "Dünyanin Sabanci'si" vizyonuna da önemli katkilar sunacak.

- "Dijitalin, Sabanci Toplulugu'nun gelecek yol haritasinda çok önemli rolü var"

Açiklamada konuya iliskin degerlendirmeleri yer alan Sabanci Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, dijitalin, Sabanci Toplulugu'nun gelecek yol haritasinda çok önemli bir rolü oldugunu belirterek sunlari kaydetti:

"Önümüzdeki 5 yillik dönemde yatirimlarimizin yüzde 75'ini 'yeni ekonomi' olarak adlandirdigimiz enerji ve iklim teknolojileri, ileri malzeme teknolojileri ve dijital teknolojiler alanlarina gerçeklestirecegiz. Özellikle son 2 yillik dönemde, dijital teknolojiler konusundaki kararliligimizi ortaya koyan çok sayida önemli yatirimi da hayata geçirdik. Kurumsal Girisim Sermayesi Fonumuz Sabanci Ventures, SabanciDx ve Sabanci Iklim Teknolojileri sirketlerimiz araciligiyla, Türkiye'de ve dünyada yikici inovasyonun pesinde kosan, sürdürülebilirlik anlayisimizi teknolojiyle birlestiren çok sayida önemli girisime yatirimci olarak dahil olduk."

Alper, bunlarin yani sira SabanciDx ve Teknosa gibi sirketlerin hayata geçirdikleri öncü ve örnek uygulamalarla Sabanci Toplulugu'na çok önemli dijital yetenekler kazandirdigini anlatti.

Bu süreçte büyük emekleri olan Kivanç Zaimler ve Hakan Timur'a tesekkür eden Alper, su ifadeleri kullandi:

"Açikladigimiz yeni organizasyon yapimiz, dijital teknolojiler alaninda çok daha odakli gitmemize yardimci olurken, Sabanci’yi teknolojik gelismelere çok daha hizli adapte olan, bu teknolojilere küresel ölçekte yön verme kabiliyetine sahip bir yapiya kavusturacak. Dijital Grup Baskanimiz olarak aramiza katilan Max Speur’ün, bugüne kadar uluslararasi alanda edindigi engin deneyiminin bu yolculukta bizlere büyük katkilar sunacagina yürekten inaniyorum. Bu vesileyle, kendisine hos geldin diyor ve yeni görevinde basarilar diliyorum."

- Max Speur Kimdir?

Açiklamada verilen bilgiye göre, teknoloji ve IT Hizmetleri alaninda 30 yillik deneyimi bulunan Speur, lisans egitimini Technische Hogeschool Rijswijk Makine Mühendisligi ve Isletme Bölümü'nde, yüksek lisans derecesini ise University of Twente'de teknoloji bilimi ve yönetimi alaninda aldi.

Henley Business School'da Birlesme ve Satin Almalar Liderlik Programi'ni tamamlayan Speur, kariyerine 1992'de Royal Dutch Shell'de finans ve pazarlama analisti olarak basladi. 1993-2001 döneminde Logica'da farkli yönetsel pozisyonlarda görev aldiktan sonra kariyerine IBM'de devam eden Speur, 2001-2003 yillarinda IBM Business Consulting Services'te is ortagi-yönetici müdür olarak, 2003-2005'te IBM Global Services'te Asya Pasifik, Sanghay bölgesinde Iletisim Sektörü Lideri olarak görev aldi.

Singapur ve Melbourne'de 2005'te Hewlett Packard Enterprise Services Baskan Yardimciligi ve Satis ve Endüstri Liderligi görevlerine atanan Speur, 2011'de AT10TION Group'u kurdu. 2012'de SunTec Business Solutions'a katilarak Ingiltere, Singapur, Birlesik Arap Emirlikleri, ABD ve Hindistan'dan sorumlu CCO & COO olarak görev yapti. 2017'de CCS Connects'in CEO'su olarak atanan Speur, bu görevini 2021'e kadar sürdürdü. Speur 2011 yilindan bu yana AT10TION Group Kurucusu ve CEO'su olarak görevini yürütüyor.