Polonya'da lejyonella bakterisi nedeniyle 3 kisi hayatini kaybettiMurat Temizer

Polonya'da lejyonella bakterisi nedeniyle 3 kisi hayatini kaybettiMurat Temizer

VARSOVA (AA) - Polonya'da 3 kisi, bir tür akciger rahatsizligi olan lejyoner hastaligina yol açan lejyonella bakterisi nedeniyle hayatini kaybetti.

Polonya haber ajansi PAP'in haberine göre, ülkenin güneydogu kenti Rzeszow'da lejyonella bakterisi nedeniyle ölenlerin sayisi 3'e yükseldi.

Podkarpackie Akciger Hastaliklari Merkezi'nden Andrzej Sroka, bakterinin bulastigi bir hastanin bugün kemoterapi servisinde öldügünü kaydetti.

Günün erken saatlerinde, ayni hastanenin alerji servisinde yatan ve durumu agir olan yasli bir hasta da hayatini kaybetmisti.

Kanser tedavisi gören ve saglik yetkililerine göre bagisikligi düsük olan bir kisinin de 22 Agustos'ta öldügü bildirilmisti.

Yetkililerin açiklamasina göre, lejyonella bakterisi nedeniyle ülkede hastanede yatan kisi sayisi 71'e yükseldi.

Yerel saglik birimleri bakterinin kaynagini bulmak için bir sorusturma baslatti ve enfekte kisilerin evlerinden su örnekleri alindi.

Grip benzeri semptomlarla baslayip devaminda zatürreye dogru ilerleyen lejyoner hastaligi tedavi edilmediginde solunum yetmezligi ve çoklu organ yetmezligi gibi hastaliklara yol açip ölüme sebebiyet verebiliyor.

Genelde insan yapimi su sistemlerinde bulunan lejyonella bakterisi en fazla verimliligi düsürmemek adina daha az dezenfeksiyonun yapildigi yapilar ile otel, yurt, hastane gibi çok fazla insan tarafindan kullanilan binalarda görülüyor.