NBA yönetiminden Ja Morant'a 8 maç men cezasiDoga Kirmizioglu

NBA yönetiminden Ja Morant'a 8 maç men cezasiDoga Kirmizioglu

ANKARA (AA) - Amerikan Basketbol Ligi (NBA) Yönetim Kurulu, elinde silah tuttugu sosyal medya paylasimi nedeniyle Memphis Grizzlies'in all-star oyuncusu Ja Morant'a 8 maç men cezasi verdigini duyurdu.

NBA'den yapilan açiklamada, düzenlenen yönetim kurulu toplantisinin ardindan alinan kararla, hakkinda 4 Mart'ta disiplin sorusturmasi açilan 23 yasindaki oyuncuya 8 maç men cezasi verildigi ve bu süre boyunca ödeme alamayacagi belirtildi.

Morant'in elinde tuttugu silahin kendisine ait olmadiginin tespit edildigi, bu nedenle konunun yargiya tasinmasi için yeterli kanit bulunamadigi da vurgulandi.

NBA tarafindan disiplin sorusturmasi açilmasini da göz önüne alan Memphis Grizzlies, oyuncusunu tedbirli olarak 5 Mart'tan itibaren hiç bir maçta kadroya almamisti. Cezasinin büyük bir kismini tamamlayan Morant, 21 Mart'ta Grizzlies'in Dallas Mavericks'i konuk edecegi maçta, kadrodaki yerini alabilecek.

Gece kulübünde dans ederken çektigi videonun bir bölümünde elindeki silahi gösteren ABD'li basketbolcu, görüntüyü Instagram hesabindan canli yayinlamisti. Bu sezon maç basina 27,1 sayi, 8,2 asist ve 6 ribaunt ortalamasi yakalayan Morant, davranisi yüzünden Memphis kenti ve kulübünden özür dilemisti.