Misir, Israil’in Mescid-i Aksa'ya saldirisini kinadiFerdi Bayat

Misir, Israil’in Mescid-i Aksa'ya saldirisini kinadiFerdi Bayat

KAHIRE (AA) – Misir, Israil polisinin isgal altindaki Dogu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya düzenledigi baskini kinayarak tepki gösterdi.

Misir Disisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, “Misir Arap Cumhuriyeti, Israil polisinin Mescid-i Aksa’ya düzenledigi, aralarinda kadinlarin da oldugu itikafta olan ve ibadet eden insanlarin yaralanmasiyla sonuçlanan saldiriyi en sert ifadelerle kinadi.” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu saldiriyla uluslararasi yasa ve geleneklerin de ihlal edildigi belirtilen açiklamada, Israil makamlarina derhal saldirilara son verilmesi çagrisinda bulunuldu.

Uluslararasi tolumun saldirilarin son bulmasi için gereken sorumlulugu üstlenmesi gerektigi kaydedilen açiklamada, Misir’in bölgede ateskesin saglanmasina yönelik yürüttügü çabalari baltalayan söz konusu gerilimden Israil’in sorumlu tutuldugu bilgisine yer verildi.

Açiklamada ayrica, Israil’in kutsal mekanlarin mahremiyetini ihal eden saldirilarin Filistin halki ve tüm Müslümanlar arasinda öfke duygusunu körükledigi kaydedildi.

Israil polisi, geç saatlerde isgal altindaki Dogu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskin düzenleyerek Kible Mescidi'ne siginanlara ses bombasi ve kauçuk kapli mermiyle müdahale etti, burada bulananlari copla darbetti.