Macron'un asi sertifikasini sosyal medyada paylasan doktor 15 gün uzaklastirma cezasi aldiEsra Taskin

Macron'un asi sertifikasini sosyal medyada paylasan doktor 15 gün uzaklastirma cezasi aldiEsra Taskin

PARIS (AA) - Fransa'da, hastalarin kisisel bilgilerine rahatça ulasilabildigini göstermek için Cumhurbaskani Emmanuel Macron'un asi sertifikasini sosyal medyada paylasan pratisyen hekim Michael Rochoy'a 15 gün meslekten uzaklastirma cezasi verildi.

Saglik konulari hakkinda yayim yapan Fransiz Egora sitesinin haberine göre, Hauts-de-France bölgesindeki Hekimler Birligi, ülkenin kuzey kenti Outreau'da pratisyen hekim olan Rochoy'a, 2021'de Macron'un asi sertifikasini arastirdigi ve sosyal medyada paylastigi için 15 gün meslekten uzaklastirma cezasi uyguladi.

Karar geregi Rochoy, 1-16 Kasim tarihlerinde meslegini icra edemeyecek ve bu sürede planlanan 42 hastanin saglik randevusunu iptal etmek zorunda kalacak.

Cezanin gerekçesinde Rochoy'in "etik yükümlülükleri ihlal ettigi" ifadesine yer verildi.

Rochoy, 2021'de Macron asi sertifikasini arastirmis ardindan sosyal medyada yaptigi açiklamada, saglik çalisanlarinin sadece isim, soy ismi ve dogum tarihi bilgileriyle herhangi bir hastanin saglik bilgilerine kolayca ulasabildigini anlatmis, buna kanit olarak Macron'un asi dosyasindan çektigi kareleri paylasmisti.