Istanbul'daki suç örgütü operasyonunda 46 süpheli tutuklandiZeynep Yesildal

Istanbul'daki suç örgütü operasyonunda 46 süpheli tutuklandiZeynep Yesildal

ISTANBUL (AA) - Istanbul'da organize suç örgütüne yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen süphelilerden 46'si tutuklandi.

Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerince, hakkinda kirmizi bültenle arama karari bulunan ve Italya'da yakalanan Baris Boyun'un elebasiligini yaptigi suç örgütüne yönelik operasyonda yakalanan süphelilerin, sevk edildikleri Istanbul Adliyesi'ndeki islemleri tamamlandi.

Sorusturma savciligina çikarilarak ifadeleri alinan süphelilerden 81'i tutuklama, 11'i ise haklarinda adli kontrol tedbiri uygulanmasi talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimligine gönderildi.

Istanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligi, sorgulari yapilan süphelilerden 46'sinin tutuklanmasina 46'sinin ise adli kontrol sartiyla serbest birakilmasina karar verdi.

Sorusturma kapsaminda firari olarak aranan örgüt yöneticisi Zafer Boyun'un da gözaltina alindigi ögrenildi.

- 103 eylem tespit edilmisti

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturma kapsaminda, suç örgütünün Baris Boyun yönetiminde hareket ettigi, sorusturma süresince meydana gelen eylemleri Boyun'un para karsiliginda münferit kisi veya gruplara yaptirdigi veya üçüncü sahislari azmettirdigi belirlenmisti.

Eylemlerin bir kisminin uyusturucu ticaretinden elde edilen haksiz kazancin pay edilmesinden kaynakli sorunlar sebebiyle gerçeklestirildigi anlasilmis, suç örgütünün Haliç Köprüsü'nde çikan silahli çatismada Cumali Aslan'in, Kagithane'deki silahli çatisma arasinda kalan Kur'an kursu hocasi Ramazan Arslan'in, Besiktas'ta bir eglence mekaninda Yasin Keskin'in, Sisli'de Sirp suç örgütü elebasi Jovan Vukotiç ile Beyoglu'nda Kasimpasa Spor tribün lideri Yüksel Ustahüseyin'in öldürülmesi konulari basta olmak üzere Istanbul genelinde çalinti araçlar ve motosikletlerle 103 eylem gerçeklestirdigi tespit edilmisti.

Polis ekiplerince 14 Nisan'da süphelilerin adreslerine yapilan es zamanli operasyonda 131 kisi yakalanmis, daha sonra yapilan baskinda da 8 kisi daha gözaltina alinmisti.