Israil güçleri Nablus'ta 6 Filistinliyi yaraladiQais Omar Darwesh Omar,Hacer Baser

Israil güçleri Nablus'ta 6 Filistinliyi yaraladiQais Omar Darwesh Omar,Hacer Baser

NABLUS (AA) - Israil güçlerinin isgal altindaki Bati Seria'nin Nablus kentine düzenledigi baskinda 6 Filistinli yaralandi.

Görgü taniklarindan alinan bilgiye göre, Israil askerleri, Yahudi yerlesimcilerin ulasiminin saglanmasi ve dini ritüellerini gerçeklestirmeleri için Nablus'un dogusundaki "Yusuf Makami" olarak bilinen bölgeye baskin düzenledi.

Duruma tepki gösteren Filistinli gençler ile Israil güçleri arasinda arbede yasandi. Israil güçleri, gerçek ve plastik mermi ile göz yasartici gaz kullanirken Filistinliler askeri araçlarin geçecegi yolu kapatti, tas ve molotofkokteyli atti, araç lastikleri yakti.

Filistin Kizilayindan yapilan yazili açiklamada, olaylarda 3 Filistinlinin gerçek mermi, 3'ünün de gaz kapsülü ve mermi parçalarinin isabet etmesi sonucu yaralandigi aktarildi. Israil askerlerinin müdahalesi sirasinda 52 kisi de atilan gazdan etkilendi.

Yahudi yerlesimciler, dini ritüeller gerçeklestirmek için Israil ordusunun korumasinda sik sik Yusuf Makami olarak bilinen bölgeye baskin düzenliyor.

Yahudiler, Bati Seria'nin Nablus kentinde bulunan "Yusuf Makami"nda Hazreti Yusuf'un kabrinin bulunduguna inaniyor. Ancak birçok arkeolog, söz konusu kabrin birkaç asirlik geçmisi bulundugunu ve Yusuf ed-Duveykat isimli Müslüman'a ait oldugunu ifade ediyor.