Ispanya'da adliye memurlari süresiz greve basladiSenhan Bolelli

Ispanya'da adliye memurlari süresiz greve basladiSenhan Bolelli

MADRID (AA) - Ispanya'da maaslarina zam talepleri karsilanmayan adliye memurlari ülke genelinde süresiz grev baslatti.

Adliye memurlarinin bagli oldugu sendikalar bir aydan fazla süren müzakereler sonrasinda anlasma saglanamadigi gerekçesiyle grev karari aldi.

Ülke genelinde yaklasik 45 bin adliye memuru, sol koalisyon hükümeti üzerinde baski olusturmak için bugünden itibaren is birakti.

Memurlar ile öncesinde hakim ve savcilarin bu zamana kadar belirli araliklarla yaptiklari eylemlerden dolayi birçok davanin görülmesi ertelenmisti.

Sendikalara göre, bu zamana kadarki eylemlerden dolayi 500 bine yakin davanin durusmasi ertelenirken, 30 milyondan fazla adli islem de gecikmeye ugradi.

Adalet Bakanligiyla geçen hafta anlasma saglayan hakimler ve savcilar, aylik 450 avro brüt zammin yani sira çalisma sartlarinin iyilestirilmesi karsiliginda süresiz greve gitmekten vazgeçmisti.

Ispanya'da son iki senedir etkili olan yüksek enflasyon karsisinda maas artis taleplerinde henüz anlasamayan adliye memurlari ise baslattiklari süresiz grev kapsaminda hafta içinde farkli yerlerde eylem ve gösteri yapacaklarini duyurdu.

Baskent Madrid'deki Adalet Bakanligi önünde bugün toplanan memurlar, yarin da meclis binasi önünde eylem yapacaklarini açikladi.