IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener Izmir'de konustu:Mustafa Güngör- "Izmir Büyüksehir Belediyesi baskan adayimiz Ümit Özlale'dir" - "Benim de siddetle benimsedigim karar neticesinde, yerel seçimlere yalniz basimiza girecegiz"

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener Izmir'de konustu:Mustafa Güngör- "Izmir Büyüksehir Belediyesi baskan adayimiz Ümit Özlale'dir"
- "Benim de siddetle benimsedigim karar neticesinde, yerel seçimlere yalniz basimiza girecegiz"

IZMIR (AA) - IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Izmir Büyüksehir Belediyesi baskan adaylarinin Ümit Özlale oldugunu ve yerel seçimlerde tek baslarina gireceklerini bildirdi.

Aksener, bir otelde düzenlenen teskilat bulusmasinda, Izmir'de partililerle bir araya gelmekten duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Partilerinin kurulus sürecini anlatan Aksener, "Diyorlar ki 15 milletvekili olmasaydi IYI Parti olmazdi'. Dogrudur olmazdi. Siz nerede olurdunuz? Istanbul, Ankara, Antalya, Adana olur muydu? Bu ittifak sebebiyle pek çok sey yasadik ama o güzel hareket, o demokrasinin yaninda durma hareketinden herkes kazandi." dedi.

Cumhurbaskani seçiminde basarili olamadiklarini dile getiren Aksener, "2023'te maalesef ben basaramadim. Kazandirmayi ben basaramadim. 'Özür dile.' diyorlar özür diliyorum. Bir ders çikardik biz. Olmuyormus." diye konustu.

- "Sorumluluk bana ait"

Yerel seçimlere en iyi sekilde hazirlandiklarini söyleyen Aksener, "Milletimize ne kadar ulasmisiz, ne kadar kendimizi anlatmisiz bunu bu seçimde görecegiz. Anlatacagiz ve sonuçta o sonuca razi gelecegiz. O sonuç sizi kiran, hayallerinizi kiran bir sonuçsa o sorumluluk bana aittir. Geregini yapacagim. Aldigimiz karar benim de siddetle benimsedigim, o karar neticesinde biz yerel seçimlere yalniz basimiza girecegiz." ifadesini kullandi.

Yerel seçimlerde Izmir Büyüksehir Belediye Baskan adaylarinin Ümit Özlale oldugunu açiklayan Aksener, "Özlale, Izmir'e çok iyi gelecek. Izmir'i kokudan kurtaracak. Izmir'de siginmacilara, belediyeler üzerinden ekstra yardim yapilmayacak. Dürüstlügüne kefil oldugum, Izmir'e gerçekten çag atlatacagina inandigim Izmir Büyüksehir Belediyesi baskan adayimiz Ümit Özlale'dir." dedi.

- " Izmir'in artik bir kale olmasini istemiyorum"

Ümit Özlale ise aday oldugu için gurur duydugunu söyledi.

Trafigi, egitim ve saglik hizmetlerini düzeltmeye aday oldugunu aktaran Özlale, "Bir gün bile kaybetmeden düzeltmeye adayim. Izmir kalkindirmaya adayim. Sadece sahil kenari degil, bir cadde hatta bir sokak arkada kalan tüm sokaklarin, semtlerin imarini yapan bir belediyecilige adayim. Türkiye'nin çarklarini döndüren gerçek bir metropol sehir yapmak istiyorum ve Izmir'in artik bir 'kale' olmasini istemiyorum, reddediyorum." diye konustu.

Programa katilan partililer Özlale'yi tebrik etti.