Grip asisi uygulamasi 65 yas ve üstü vatandaslar için yarin basliyorHüseyin Cem Dagistanli- Saglik Bakani Fahrettin Koca: - "15 Eylül'den itibaren 65 yas ve üstü tüm vatandaslarimizla 65 yas altinda olup kronik hastaligi bulunan hastalarimiz için grip asisi uygulamasi normal takvimiyle basliyor"

Grip asisi uygulamasi 65 yas ve üstü vatandaslar için yarin basliyorHüseyin Cem Dagistanli- Saglik Bakani Fahrettin Koca:
- "15 Eylül'den itibaren 65 yas ve üstü tüm vatandaslarimizla 65 yas altinda olup kronik hastaligi bulunan hastalarimiz için grip asisi uygulamasi normal takvimiyle basliyor"

ANKARA (AA) - Saglik Bakani Fahrettin Koca, yarindan itibaren 65 yas ve üstü tüm vatandaslarla 65 yas altinda olup kronik hastaligi bulunanlar için grip asisi uygulamasinin normal takvimiyle basladigini bildirdi.

Koca sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, su ifadelere yer verdi:

"15 Eylül'den itibaren 65 yas ve üstü tüm vatandaslarimizla 65 yas altinda olup kronik hastaligi bulunan hastalarimiz için grip asisi uygulamasi normal takvimiyle basliyor. Grip asisi, grip hastaligina yakalanma riskini azaltir, hastaligin siddetini hafifletir. Grip, özellikle 65 yas üstüyle kronik hastaligi bulunan kisilerde zatürre, bronsit, sinüzit ve kulak enfeksiyonu gibi komplikasyonlara yol açmaktadir. Grip asilarimizi mutlaka yaptiralim. Doktorunuza basvurarak reçetenizi yazdirabilirsiniz."