GÜNDEM / 17 Mayis 2023EkipANADOLU AJANSI

GÜNDEM / 17 Mayis 2023EkipANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin yansimalari takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

2- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Gençlik Haftasi dolayisiyla 81 ilden ve KKTC ile Azerbaycan'dan gelen gençlik temsilcilerini kabul edecek.

(TBMM/11.00) (Fotografli-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, AK Parti Sile Ilçe Baskanligini ziyaret edecek, Sancaktepe Esnaf Lokantasi Yemek Programi'na katilacak, partisinin Sancaktepe, Çekmeköy ve Ümraniye ilçe baskanliklarina ziyarette bulunacak.

(Istanbul/11.00-21.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, 34. Uluslararasi Izmir Mobilya Fuari'nin resmi açilis törenine istirak edecek.

(Izmir/11.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- Içisleri Bakani Süleyman Soylu, AK Parti Kagithane, Beyoglu, Sisli ve Sariyer ilçe baskanliklarini ziyaretinin ardindan sehit Jandarma Uzman Çavus Özcan Ilhan'in Ataköy Ömer Duruk Camisi'ndeki cenaze törenine katilacak, partisinin Besiktas Ilçe Baskanligini ziyaret edecek.

(Istanbul/10.00-18.00) (Fotografli-Görüntülü)

4- Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Ankara Havacilik ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açilisi ve Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskanligi ile isbirligi protokolü törenine katilacak.

(Ankara/11.00) (Fotografli-Görüntülü)

5- CHP Genel Baskan Yardimcisi Muharrem Erkek, parti genel merkezinde basin toplantisi düzenleyecek.

(Ankara/10.30) (Fotografli-Görüntülü)


EKONOMI FINANS

1- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Valiligi ziyaret edecek, il koordinasyon toplantisina katilacak, AK Parti Il Baskanligina, K2, K10, K4 ve K1 konteyner kentlere gidecek, ardindan TOKI ve emlak konut prefabrik konutlarinda incelemelerde bulunacak.

(Adiyaman/11.00-16.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, mart ayina iliskin kisa vadeli dis borç istatistikleri ile konut fiyat endeksini açiklayacak.

(Ankara/10.00/14.30)

3- Türkiye Istatistik Kurumu, bu yilin birinci çeyregine iliskin is gücü ve 2022 yili gençlik istatistiklerini duyuracak.

(Ankara/10.00)


SPOR

1- Futbolda UEFA Sampiyonlar Ligi'nin ikinci finalisti, Manchester City-Real Madrid yari final rövans karsilasmasiyla belli olacak.

(Manchester/22.00) (Fotografli)

2- Spor Toto Süper Lig'in 34. hafta mücadelesine Medipol Basaksehir-HangiKredi Ümraniyespor, VavaCars Fatih Karagümrük-Adana Demirspor ve MKE Ankaragücü-Fraport TAV Antalyaspor maçlariyla devam edilecek.

(Istanbul/17.00/20.00/Ankara/20.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- Hentbol Erkekler Süper Lig Cemal Kütahya Sezonu'nun play-off 1. tur mücadelesinde ikinci maçlar yapilacak. (Fotografli)


***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.